Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

gehandicapt kind in US

Discussie gestart

Tim

Hallo,

Graag kom ik in contact met Nederlandse gezinnen/personen met een gehandicapt kind die naar de USA (specifiek California) zijn geemigreerd (of daar al geruime tijd wonen). Wij zijn ons aan het orienteren op een mogelijke emigratie naar de USA. Mijn dochter (7 jr) is lichamelijk gehandicapt (rolstoel gebonden) en wij willen graag van anderen in een vergelijkbare situatie vernemen hoe zij eea hebben ervaren en nog steeds ervaren (zoals op het gebied van voorzieningen, zorg, toegangelijkheid gebouwen/ov etc, onderwijs, maatschappelijke acceptatie etc).

Tim en Natasja
Curacao
#1 - 15-09-2005, 14:07 uur

Loek

Ik heb zelf directe ervaring met handicap, maar wel indirect door een collega op het werk die in een rolstoel zit.  Zij is ooit op vakantie naar Europa geweest en was nogal geschrokken hoe slecht de voorzieningen daar zijn vergeleken bij wat zij gewend is in de US.  In de US zijn vrijwel alle openbare gebouwen "wheelchair accessible", de toiletten hebben in 95% van de gevallen een speciale gehandicapten toilet of extra voorzieingen (handrails etc).  Verder heb ik de indruk dat de integratie van gehandicapten in de US maatschappij groter is dan in NL.  Waar ik in nederland heb gewerkt kwam ik nooit gehandicapten in werksituaties tegen.   Hier zie ik ze regelmatig.  Nu kan dat ook komen omdat de sociale opvang op financieel gebied hier niet is te vergelijken met die in Nederland, en mogelijk gehandicapten meer gedwongen zijn een baan te zoeken.  Ook op scholen wordt er zoveel mogelijk aan  gedaan om gehandicapte kinderen in de gewone lessen en klassen mee te laten draaien.   Ik neem aan dat anderen hier die in de US wonen met kinderen je daar meer over kunnen vertellen (Petra misschien?)
#2 - 15-09-2005, 16:44 uur

PetraVS

Inderdaad, op de scholen van onze kinderen zitten kinderen met rolstoelen in de gewone klassen.   Alle schoolbussen zijn aangepast en iedere school heeft een lift en aangepaste toiletten.  Ook de stoepen hebben allemaal een verlaging.  Als er speciaal onderwijs nodig is wordt dat overigens ook in diezelfde school gegeven.  De voorzieningen voor zowel lichamelijk als mentaal gehandicapte kinderen zijn werkelijk heel erg goed, ik ken ouders met kinderen in beide categorieen en die hebben niets dan lof voor hoe het onderwijs geregeld is voor hun kinderen.
#3 - 15-09-2005, 17:48 uur

FreezeM

Hoi Tim,

Ook ik heb niet zelf ervaring met een handicap en woon (helaas) ook niet in de VS. Dus mijn ervaring is beperkt tot wat ik tijdens de vakanties heb gezien. Ook mijn indruk is positief, zeker in de grote steden. Midden tijdens de spits neemt de buschauffeur in New York de tijd om iemand in een rolstoel met een lift de bus in te helpen. Er zijn hiervoor speciale haltes en bussen dus kan een rolstoel niet met elke bus mee. Maar ik heb in Nederland nog nooit iemand in een rolstoel de bus in zien gaan. Verder is mij ook opgevallen dat je echt overal voorzieningen ziet. Het zal vast anders zijn als je ergens op het platte land komt natuurlijk.

In Amerika geldt een non-discriminatiewetgeving. Dat houdt in dat elk gebouw voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dus ook als je in een rolstoel zit.

Misschien hebben jullie hier wat aan: http://www.disabilityinfo.gov/
#4 - 15-09-2005, 17:54 uur

sweatbox

Heeft je dochter veel (of meer dan gemiddeld) medische zorg nodig? Heeft ze thuis aanpassingen, bijzondere en of dure hulpmiddelen of medicatie nodig?

Misschien weet iemand hoe de verzekeringsmaatschappijen daar mee om gaan? Hoe is de acceptatie door de verzekering nu en als ze volwassen is?
#5 - 15-09-2005, 18:12 uur

Tim

Allen

Klink in ieder geval allemaal erg goed en positief.
Grote vraag op dit moment is: kom je het land in met een gehandicapt minderjari kind? En, zoals sweatbox opmerkt, hoe zit het met de acceptatie door verz.mij'en? Worden voorzieningen vergoed door de overheid of door de part.verz.mij. of verschilt dit per voorziening (zoals bijv. in Ned. het geval).

Mijn dochter heeft wekelijks verschillende therapieen (fysio, logo en ergo). Voor het overige, tot nu toe, geen andere, bijzondere ziektekosten (afgezien van een medisch onderzoek (1x per jr) en/of rontgen foto's laten maken (4x per jaar)). Meeste zorg ligt moment in het onderwijs (bijzonder onderwijs) met intensieve begeleiding ivm afhankelijkheid van de rolstoel).
#6 - 15-09-2005, 23:57 uur

FreezeM

Grote vraag op dit moment is: kom je het land in met een gehandicapt minderjari kind?
Lijkt me niet anders dan met een minderjarig kind dat niet gehandicapt is.

Citaat
En, zoals sweatbox opmerkt, hoe zit het met de acceptatie door verz.mij'en? Worden voorzieningen vergoed door de overheid of door de part.verz.mij. of verschilt dit per voorziening (zoals bijv. in Ned. het geval).
Uitgebreide vraag hoor :). Op disabilityinfo.gov vind je heel veel informatie. Bijvoorbeeld  over de "Health Insurance Portability & Accountability Act" waar in staat ook medische kosten vergoed moeten worden die al speelden voor de verzekering werd afgesloten, maar wel nadat je een jaar verzekerd bent. Het is me niet duidelijk hoe het dan in dat eerste jaar zit en of dit betekend dat je door een maatschappij niet geweigerd mag worden. Misschien ook gewoon eens kijken op de site van verzekeringsmaatschappijen? En als je via werk naar de VS gaat ben je wellicht ook via je werkgever verzekerd en kunnnen zij je meer vertellen.
#7 - 16-09-2005, 10:51 uur

Dusza

Tim en Natasja,

ik was hier nog even door mijn Amerikaanse pedagogische publicaties aan het bladeren, en kwam nog een aantal dingen tegen. Het gaat over leermoeilijkheden en/of lichamelijke handicaps (en soms ook nog over hoogbegaafden):

* ERIC Clearinghouse on Disabilities and Gifted Education
www.ericec.org/

* National Library for the Blind and Physically Handicaped
www.loc.gov/nls/

* National Institute of Child Health and Human Development Clearinghouse
www.nichd.nih.gov/publications/publications.htm

*National Information Center for Children and Youth with Disabilities
www.nichcy.org

* Office of Special Education and Rehabilitative Services
www.ed.gov.offices/OSERS/

Ik hoop dat jullie er wijzer uit worden, en dat je je plannen ten uitvoer kan brengen!



#8 - 22-09-2005, 20:07 uur

ann

Hi Tim,
wij wonen sinds half januari in Californie, met 5 jonge kinderen geen eenvoudige stap.
Wat ik hier zie is dat de voorzieningen inderdaad heel veel beter zijn dan we in Europa gewoon zijn, de stoepen, verkeerslichten, openbare toiletten, scholen en alle gebouwen. Ongelooflijk hoeveel aandacht eraan besteed wordt.
De integratie is ook compleet omdat de kinderen zoveel mogelijk naar een gewone school komen, ook de werkgelegenheid achteraf. Ze worden niet weggestopt voor de maatschappij maar maken een volwaardig deel uit, tof!
Dit zijn mijn ervaringen, we hebben geen gehandicapt kind, ik schrijf enkel wat ik nu als nieuwkomer ervaar.
Ik kijk uit of ik op je specifieke vraag een antwoord kan vinden, zodat je met mensen met persoonlijke ervaringen kunt schrijven.
Het allerbeste gewenst.
#9 - 22-09-2005, 23:19 uur

Tim

Hi Ann,

Bedankt voor jouw info/antwoord. Hoe heb je de overgang ervaren met 5 kinderen. Wonen, school, etc.?
Ben zeer benieuwd. Waar van Cal. zit je?

Tim
#10 - 23-09-2005, 14:42 uur

ann

Hi Tim,
in januari 2005 hebben we de overstap gewaagd, nadat mijn echtgenoot reeds 2 jaar in LA werkte en hij een 3-tal keer naar huis in Belgie kwam voor een korte vakantie en wij telkens tijdens de zomervakantie aan de stranden van California verbleven.

Sinds de verhuis houden we 2 logs bij,
eentje van mezelf met meer mijn persoonlijke ervaringen:
http://annsgazette.blogspot.com
en eentje die opgezet is om de belevenissen en bijzondere gebeurtenissen van de kinderen neer te schrijven, waar ze zelf ook verslag kunnen uitbrengen indien ze dat willen:
http://vanbrandekes.blogspot.com

hierin zal je vast al veel antwoorden vinden op je vragen

we wonen op een uurtje rijden ten noorden van Los Angeles, Ventura County, dicht bij de stad "Thousand Oaks"

waar gaan jullie naartoe?
#11 - 23-09-2005, 22:16 uur

Tim

Thnx voor de links naar jullie weblogs; ik zal ze zeker gaan volgen.

Ik weet nog niet waar we naar toegaan; is afhankelijk van de vraag waar ik werk kan vinden. San Francisco heeft momenteel de voorkeur, San Diego lijkt me ook wel wat. LA biedt, denk ik, de meeste kans op werk.
We zijn ons momenteel aan het orienteren. Mijn huidige contract loopt oktober 2006 af, dan gaan we waarschijnlijk weg.
#12 - 24-09-2005, 21:51 uur

Jez

Hoi Tim,

Hoe kom je eigenlijk in Amerika binnen? Wat voor soort visum heb je kunnen krijgen?
#13 - 29-09-2005, 01:14 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Tim

Ik ben nog niet binnen; ben me alleen nog maar aan het orienteren.
#14 - 29-09-2005, 13:53 uur

Freek

Dag Tim,

Ik ben zelf rolstoelafhankelijk en een aantal keer in de US geweest.
Als rolstoel gebruiker is het eeste wat je opvalt de onbeperkte mogelijkheden wat betreft mobliteit en toegankelijkheid. NL is geen pretje je bent behoorlijk afhankelijk van hulp van anderen  >:(

in de USA kan je eigelijk overal normaal van stoepen af komen en gebouwen binnenkomen, alles is aangepast. .  ;D
Als ik het goed heb begrepen is het bij de wet verplicht om alles toegankelijk te maken. En als je ergens niet naar binnen kan dan wordt er hulp geboden zodat het toch kan.
Als je daar het toilet gaat dan is er eigenlijk altijd wel in de buurt een invalide toilet te vinden. Vaak is het zelfs zo dat er 1 toilet is voor valide en invalide personen. Dus aangepast toilet waar valide ook gebruik van maken

Een aantal voorbeelden.

ik heb dit jaar zonder problemen een aangepast auto kunnen huren. Zodat ik zelf door de grand canyon kon. Daar aangekomen kreeg ik een pas zodat ik overal kon komen dus ook in d stukken waar alleen de shuttle mag komen.

Las vegas. Als je daar als rolstoel gebruiker een taxi neemt kan dit zonder problemen. Als je wilt kunnen ze ool direct een aangepaste taxi laten komen die rijden er daar ook genoeg rond.

Ik ben in Miami beach zonder problemen met de bus naar downtown miami gegaan. De bussen hebben daar een soort lift en je kan dus zonder problemen naar binen er is een speciale plek waar je kan gaan staan. Op die plek wordt je ook dan ook vastgezet door de bus driver. Het blijft natuurlijk safety first in dit land..

Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Maar om een lang verhaal kort te maken. Ik ga in december voor de eerste in mijn leven alleen op vakantie na LA. Omdat de USA het enigste land is waar ik dit bij aandurf! En ik heb al heel wat landen gezien..

Tim, laat me aub weten wat je ervaringen zijn om de USA binnen te komen. Ik ben van om te verhuizen nar de USA. Wat mij tot nu toe tegenhoud is de vraag over de voorzieningen.

Hoop dat je wat aan deze info hebt in december kan ik ervarer hoe CA is..

Freek


#15 - 06-10-2005, 22:10 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15