Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Groen licht voor Obama's zorgplan

Discussie gestart

Wop


WASHINGTON - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zondag ingestemd met het wetsvoorstel voor een historische hervorming van het Amerikaanse ziektekostenstelsel. Met drie stemmen meer dan de vereiste absolute meerderheid van 216 werd het plan goedgekeurd. Door de ingrijpende hervorming krijgen ruim dertig miljoen onverzekerde Amerikanen een ziektekostenverzekering. De aanname geldt als een uiterst belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president Barack Obama, die de plannen als kernstuk van zijn binnenlands beleid beschouwt.

Voorafgaand aan de stemming was Obama hoogstpersoonlijk naar het Capitool (parlementsgebouw) getogen om afgevaardigden over te halen de hervormingen te steunen. Een deel van zijn Democratische partijgenoten lag lang dwars.


Sommige Democraten vreesden voor de hoge kosten. Ook vonden Democratische tegenstanders van abortus dat het door de hervormingen leek of de overheid meer wilde gaan meebetalen aan de ingreep.

Obama gaf uiteindelijk de garantie dat er geen extra belastinggeld voor abortus gebruikt zal worden, waardoor de tegenstribbelende Democraten overstag gingen.


Algemene verzekering

De Verenigde Staten kennen geen algemene ziektekostenverzekeringen. Daardoor zijn naar schatting ruim 35 van de driehonderd miljoen Amerikanen en negen miljoen inwoners die geen Amerikaanse staatsburgers zijn, onverzekerd. In het land wordt echter veel meer uitgegeven aan gezondheidszorg dan in veel andere rijke landen.

De nieuwe wet regelt subsidies voor de laagste inkomens om zich tegen ziektekosten te kunnen verzekeren. Rijkeren zullen meer belasting moeten gaan betalen. De hervormingen bieden ook een oplossing voor mensen die tot nu toe geen verzekering konden krijgen omdat ze al ziek zijn.

Bron: Nu.nl
#1 - 22-03-2010, 09:49 uur

Pieter79

"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Yessica

Hartstikke goed bereikt natuurlijk van Obama, maar dat is vooral vanuit ons oogpunt gezien, wij zijn nou eenmaal gewend aan dit systeem. Maar ik vraag me af hoe goed dit bij de USA past. Niet voor niets zijn er ook veel mensen tegen het plan.

Wel typisch om te zien hoe hun zorgstelsel steeds meer de Nederlandse kant op gaat, en het onze steeds meer de Amerikaanse.
#3 - 23-03-2010, 14:56 uurHans B

Ik lees net dat er 11 of 12 staten zijn (republikeinen) die een of andere tegen actie gaan voorbereiden.
#4 - 23-03-2010, 15:28 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

bgroeneveld

Die analyse van Fox is wat verouderd, er is sindsdien heel wat veranderd. Hoewel, Fox was tegen, is tegen en blijft tegen, daar kunnen geen argumenten tegenop.

Nu het voorstel er eenmaal door is zal het allemaal best meevallen. Waar erg veel Amerikanen vooral blij mee zullen zijn is dat ziekteverzekeringen je niet meer mogen weigeren omdat je al wat hebt. Verzekeringsbedrijven kunnen daar heel creatief mee zijn, inclusief in sommige gevallen zwangerschap, want tenslotte loopt elke vrouw het "risico" dat ze zwanger kan worden!

Het verdwijnen van maxima aan je dekking is ook erg nuttig. Ik heb net een dotteroperatie gehad aan 1 ader en alleen het ziekenhuis kostte al $48.000! Mijn verzekering betaalt alles op $5500 na, die ik zelf mag betalen. Maar mijn maximale dekking voor mijn hele leven is $3 miljoen. Als ik jonger was geweest (ik ben 63) zou ik me daar erg zorgen over maken, als je echt een erge (maar behandelbare ziekte) krijgt kun je redelijk snel door $3 miljoen heen kunnen.

Gelukkig hoef ik me niet echt zorgen te maken, want zodra ik 65 ben, val ik onder Medicare, een regeringssysteem dat alle ouderen van dagen verzekert tegen redelijke prijzen. De mensen die tegen de nieuwe plannen protesteren, willen meestal niet van dat systeem af, want dat is een goede regeringsinmenging, een zelfde soort zorg voorniet-ouderen, iedereen, is "socialisme", of nog erger: Westeuropees en "dus" anti-Amerikaans.

Een tweede belangrijk punt in het nieuwe stelsel is dat iedereen een verzekering moet hebben. Dat is goed, omdat je op die manier een grote pot vormt waar iedereen aan bijdraagt -- jong en gezond of oud en ongezond, of omgekeerd natuurlijk -- waardoor het risico gespreid wordt en het systeem een stuk betaalbaarder wordt.

#5 - 23-03-2010, 18:22 uur

Staceybeesie

Ik ben het met Benno eens. Ik vind het een stap in de goede richting.
Het feit dat er een einde komt aan de max. uitkering op een verzekering is voor mij een hele belangrijke stap.
Ik kon me dit gewoon niet voorstellen,  dat dit echt zo werkte.
Het zal je maar gebeuren. Wij hebben namelijk geen 3 miljoen in onze polis staan, maar een lager bedrag.
En echt met de bedragen hier kreeg ik daar behoorlijk de kriebels van.
Het feit dat je bankroet kunt gaan aan ziektekosten rekeningen, dat vindt ik zo achter haald en zou in een Westers land als Amerika niet meer mogelijk moeten zijn.
#6 - 23-03-2010, 19:10 uur
Groetjes Petra

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15