Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Is een Amerikaans huwelijk met een Amerikaan/se in Nederland rechtsgeldig?

Discussie gestart

sophie

Beste allemaal, ik heb een vraag waar ik al maanden mee zit en niemand schijnt mij hierop een antwoord te kunnen geven. Ik heb me suf gezocht op internet en heb zelfs contact gehad met in "Amerikaanse wetgeving gespecialiseerde organisaties.

Mijn vraag is. Wanneer ik in Amerika zou gaan trouwen met een Amerikaan en hij later eventueel naar Nederland wil komen om hier te wonen, is het huwelijk dan direct rechtsgeldig? Ik heb het dus Niet over twee Nederlanders die in Amerika gaan trouwen maar een Amerikaan en een Nederlandse.
Moet je verplicht je huwelijk in Nederland opnieuw registreren / voltrekken?
Kunnen ze tijdens het inschrijven bij het BGA niet gewoon aan je paspoort(en) zien dat je getrouwd bent?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met deze vraag. Ik vind het vreemd dat er niets over te vinden is. Ik krijg van mensen in mijn omgeving te horen dat het huwelijk hier niet rechtsgeldig zou zijn en dat ik, of opnieuw zou moeten trouwen of het Moet laten omzetten / registreren in Nederland.

Alvast bedankt allemaal.
Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.
#1 - 24-05-2013, 13:47 uur

bgroeneveld

Vraag het kantoor van de 'secretary of state' van de staat waar je getrouwd bent (NIET 'de'secretary of state, John Kerry, dat is de minister van buitenlandse zaken van de federale regering, maar letterlijk de staatssecretaris) hoe je een apostille voor je Amerikaanse trouwakte kunt krijgen. Een apostille is een officiele verklaring, dat de trouwakte echt echt is en niet een samengeflanst papiertje. Met een kopie van je Amerikaanse trouwakte en die (dat?) apostille ga je dan naar het bevolkingsregister van je Nederlandse woonplaats en daar wordt dat huwelijk dan officieel ingeschreven. En klaar ben je.

Ieder kantoor van een 'staatssecretaris' kan je dat uitleggen, vaak staat het ook op hun website (zoek op: secretary of state [staat]).

Ik heb alleen ervaring met het systeem in de stad New York. Daar ga je naar het trouwkantoor om een officiele kopie van je trouwakte te halen, met dat papier loop je naar het hooggerechtshof van de staat (tegenover het trouwkantoor -- vaak te zien in Law & Order, de tv serie) en haalt in de kelder een officiele verklaring met de handtekening van de 'county clerk' dat de handtekening op de kopie van de akte echt echt is ($3) en dan loop je met die papieren naar het kantoor van de Secretary of State of New York (123 William Street, vlak om de hoek bij Wall Street), daar vul je weer een formulier in, betaalt $10 en dan krijg je na een tijd(je) wachten dat apostille.

Iedere staat heeft zijn eigen regels, soms iets eenvoudiger dan NY.

Het snelste is als je alles kunt regelen terwijl je in de VS bent, eventueel kun je dat per post doen, maar dan duurt het waarschijnlijk langer.

Ja, het is allemaal vrij omslachtig, maar Amerika is nu eenmaal dichtgeplakt met officiele papieren (en hoe meer stempels en handtekeningen hoe beter). Maar het is allemaal best te doen, alleen eventjes precies de precieze regeltjes voor jouw trouwstaat volgen. En natuurlijk de regeltjes in Nederland.
#2 - 24-05-2013, 15:23 uur

Yessica

Ik heb mijn huwelijk met een Amerikaan twee maanden gelden laten inschrijven in Nederland. Ja, het is rechtsgeldig, mits je de huwelijksakte hebt, voorzien van een apostille. Ook moet je een uittreksel van zijn geboorteregister hebben, ook voorzien van apostille. En een kopie van zijn paspoort. Eigenlijk is het vrij envoudig  :)

Omdat ik in Amerika woon, heb ik alles op moeten sturen naar Den Haag, dat is de gemeente voor iedereen die in het buitenland woont. Als je zelf gewoon in Nederland woont, doe je het bij je eigen gemeente.

Denk je nog wel aan de procedure bij de IND als hij hierheen komt?
#3 - 24-05-2013, 15:54 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15