Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

laptop en draadloos internetten

Discussie gestart

vandammetjes

Hoi

Wij gaan van de zomer met een camper rondreizen in het zuidwesten van de USA. Wij hebben een Toshiba laptop(Satellite Pro M10) met ingebouwde draadloze netwerk kaart . Op diverse campings staat vermeld dat er internetverbindingen zijn. Heeft iemand ervaring met draadloze internetverbindingen en met name hoe dit werkt op een camping. Wij zijn erg benieuwd hoe je het makkelijkst verbinding kan zoeken. Ik neem aan dat ze op de camping dit ook weten maar wij willen ons goed voorbereiden.
Hopelijk heeft iemand hier ervaring mee. Wij horen dit graag!!

Vriendelijke groeten
Vandammetjes
#1 - 28-02-2005, 22:46 uur

Njit

Ik neem aan dat ze een Accesspoint hebben staan op de camping. Deze kan beveiligd zijn of onbeveiligd. Dit laatste zal niet vaak het geval zijn

Onbeveiligd is het makkelijkst: Accesspoint selecteren en internetten maar.
Beveiligd: hierbij staat er in  je XP dat je een beveiliging-sleutel nodig hebt voor toegang. Deze zul je bij de camping-beheerder moeten ophalen.

Het kan ook nog zijn dat de toegang op basis van je MAC-adres gaat (dit is het hardware-adres van de netwerk-kaart in je laptop). Deze zul je dan eerst moeten doorgeven aan de camping-beheerder alvorens je toegang krijgt.

Wij moeten zelf ook nog ervaring opdoen met Internetten in de USA. We hebben sinds kort een Toshiba Satellite A30-404 met Wireless Internet en hier thuis werkt het allemaal prima.. Maar ik gok dat we er daar wel uit zullen komen. En anders zijn er altijd wel mensen die je ter plekke een handje willen helpen :)

Zorg er wel voor dat je een simpele Firewall (bijvoorbeeld ZoneAlarm) draait op je Laptop. Je weet maar nooit wat er allemaal in de lucht hangt :)


#2 - 01-03-2005, 00:37 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15