Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Omzetten cijfers VWO-Diploma naar HAVO voor Scholarship

Discussie gestart

Sandralouise

Hallo iedereen,

Vanaf september studeer ik aan een Amerikaanse universiteit om er mijn volledige bachelor te halen. De instelling keert beurzen uit op basis van het gemiddelde cijfer (cumulative GPA) behaald op de middelbare school. Vanaf een GPA van gemiddeld 3.0 (in Nederland komt dit overeen met een 7) komt men in aanmerking voor deze financiŽle hulp, en hoe hoger het gemiddelde hoe hoger het uitgekeerde bedrag.
De desbetreffende universiteit neemt ook mensen aan die in Nederland HAVO hebben afgerond. Naar mijn mening zou het niet eerlijk zijn wanneer iemand die op HAVO-niveau een GPA van 3.0 heeft gehaald dezelfde beurs zou krijgen als iemand die een, hoger gekwalificeerde, VWO-opleiding met een zelfde gemiddelde afsluit. Indien ik HAVO had gedaan, zou ik hoogstwaarschijnlijk in een hogere categorie zijn uitgevallen dan nu het geval is (3.0).
Mijn vraag is dan ook de volgende: Heeft een van jullie misschien ervaring met hetzelfde probleem?  Zijn er mogelijkheden om VWO-cijfers uit te drukken in HAVO-cijfers? Zoals ik het nu zie loop ik nu vele duizenden euro's mis alleen omdat ik een uitdagendere en langer durende opleiding heb afgerond!
Ik hoop heel erg dat iemand mij hier verder mee kan helpen, of dat iemand wellicht een instelling kent aan wie ik deze vraag kan stellen.

Met vriendelijke groet,

Sandra

#1 - 29-05-2011, 19:12 uur
« Laatst bewerkt op: 29-05-2011, 19:54 uur door Sandralouise »

bgroeneveld

Nuffic is je vriend.

Succes.
#2 - 29-05-2011, 21:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15