Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

GPS gebruiken voor "off the road'' wandeling (géén auto navigatie)

Discussie gestart

carolinavangennip

Hallo,

Enthousiast geworden door de diverse reisverhalen (en 10 eerdere bezoeken aan de VS) willen we komende mei eens echt een wandeling doen die buiten alle "papieren" kaarten valt. Hiervoor heb ik een Garmin Etrex20 aangeschaft op aanraden van een ervaren hiker. Ik ben er al een aantal uren mee bezig om het dingetje gebruiksklaar te krijgen.
- Ik heb via Map source gratis kaarten op mijn PC gedownload van CA - UT - AZ en NM.
- De GPS heeft een eenvoudige handleiding die ik wel ga begrijpen

Nu komt het.... hoe krijg ik nu bepaalde wandelingen op de kaart ingegeven. Zijn er ergens coordinaten te "kopen/krijgen"? Of moet je alles zelf uitvogelen, ingeven in Map source en dan overzetten naar je GSP ? Concreet gaat het nu over de volgende wandelingen:
- Bisti Badlands naar het gebied met de crackeled eggs
- Ah Shi Sle Pah wilderness area
- Route naar Little Finland
- Cottonwood Canyon road
Hoe kom ik aan de coordinaten van deze punten ? Moet je op een bepaalde route meerdere punten ingeven of gewoon het begin punt waar je van de weg af gaat en het eind punt waar je de weg weer op wilt ?

Wellicht weet iemand een bedrijf dat ons kan leren omgaan met deze GPS ?

Alvast bedankt voor de reacties.

Caroline
#1 - 12-02-2012, 15:30 uur
Inmiddels 25 x naar Amerika op vakantie geweest vanaf 2007. Telkens maanden lang gelezen, geschreven en gepland om steeds weer fantastische vakanties te beleven. Ben gek op prachtige vergezichten, kleine museumpjes, steden en Amerikanen

Old Faithful

Hoi Caroline,

Ik kan je het forum van Waypoint aanbevelen. Je vindt daar ook instructiefilmpjes over de diverse outdoor modellen.

Op het internet zullen ongetwijfeld tracks en waypoints te vinden. Google is your friend. Een site met tracks is http://www.gpsies.com
Misschien kun je ook nog iets vinden op http://www.zehrer-online.de/ of http://www.synnatschke.de/.
Op beide sites zijn GPS gegevens te vinden.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#2 - 12-02-2012, 17:16 uur
Groet,

Old Faithful

Monique Huisman

Hallo Caroline

Je kan een gratis account aanmaken bij geocaching.com en dan kijken of er in de gebieden waar je wilt lopen een geocache is uitgezet.
Ik weet niet of je bekent bent met geocachen, maar vrij vertaald is het schatzoeken met een gps.(Let wel op bij het aanmelden, dat de naam die je kiest gelijk je team naam wordt voor het geocachen)
Ik moet je er wel bij zeggen dat de Amerikanen vaak alleen "traditionals" plaatsen en je bij deze geocaches alleen een coördinaat krijgt en niet een gehele route.
Ik heb net even gezocht op Bisti Badlands, en zie dat daar 2 Earthcaches liggen,met de bij behorende coördinaten natuurlijk.

Als je een account hebt bij geocaching.com, dan kan je via die website de caches met de bij behorende coördinaten in je gps laden.
Als je meer hierover wilt weten kan ik je meer informatie geven, stuur dan even een persoonlijk bericht naar ons.

succes Monique
#3 - 12-02-2012, 19:20 uur
« Laatst bewerkt op: 12-02-2012, 19:22 uur door Monique Huisman »

koosv

als je een gps hebt, dan kan je een route uploaden naar je apparaat, bijvoorbeeld als gpx file.
dat kan doordat er mensen zo vriendelijk zijn geweest om routes te loggen en te publiceren.

maar voordat je daaraan in de vs begint, moet je eerst hier thuis een of andere lokale route uitproberen, om te kijken hoe dat in de praktijk uitpakt.
op je gps zie je de route als een lijn, en die kan je dan volgen.


little finland is een uitstekend gebied om te leren hoe je op niet-asfalt-wegen kan rijden, en het kan zijn dat je, zoals velen, de smaak te pakken krijgt van de ultieme natuur zonder mensenmassa's en bussen vol jappen.
op de in eerdere posts aangeduide sites, vind je heldere route beschrijvingen, het eerste deel is heel gemakkelijk, bij het laatste deel dien je toch wel een gps te raadplegen. er zijn zelfs op een deel van het traject borden met coordinaten te vinden.hoewel niet persé noodzakelijk, is het wel beter om hier in een suv te rijden.

het gebied is heel erg kwetsbaar, het is niet de bedoeling dat iemand de broze structuren vernielt, en daarom vind je er zeker geen geocaches.

erg mooie foto's van little finland ->
http://www.apogeephoto.com/may2011/hitchman52011.shtml

wat betreft de cottonwood canyon road (ccr):
er is een duitse site van western lady met hele goede beschrijvingen van dit soort gebieden.
hier staan heel wat gpx data, maar niet van de ccr, want het is "gewoon" een weg, maar wel met interessante bezienswaardigheden.

zeer aan te bevelen http://www.westernladys-world.net/planung/downloads.php
zij rijdt bijna uitsluitend in woestijngebieden, als ze teveel bomen ziet keert ze snel om: HELP, HELP, BOMEN...  :o
er staan ook heel nuttige links op haar site.

hoewel een gps bepaalde voordelen biedt, hoef je tegenwoordig geen losse gps meer te kopen wanneer je een smartphone of tablet met ingebouwde gps hebt.
#4 - 13-03-2012, 17:00 uur

Yessica

Even een andere vraag, hoe houd je dat ding aan de praat? De TomTom die wij hebben gaat geen uren mee namelijk. Of is dat met die Garmin anders?
#5 - 13-03-2012, 19:09 uurkoosv

Een navigatieapparaat voor in de auto, zoals een tomtom, maar ook  een smartphone heeft een relatief korte batterijduur, zeker als de toestellen wat ouder zijn.
Ja, nu komt de aap uit de mouw....

Het voordeel van een losse gps (handheld) is de veel langere batterijduur,als het toestel vrij recent is.
garmin beweert bij het genoemde type, dat ze per volle lading 25 uur meegaan, en het zijn 2 kleine AA batterijen, die je dus ook als reserve bij je kan hebben.
#6 - 13-03-2012, 19:49 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15