Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Poll

Met welke reisorganisatie heb je goede ervaringen?

Arke
10.6%
5 (10.6%)
Holland International
2.1%
1 (2.1%)
Hotelplan
17%
8 (17%)
Jan Doets
14.9%
7 (14.9%)
Special Traffic
12.8%
6 (12.8%)
Travel Trend

0 (0%)
Wereldcontact
2.1%
1 (2.1%)
Overig
40.4%
19 (40.4%)

Totaal aantal stemmen: 39

Reisorganisaties

Discussie gestart

arjank

Beste allemaal,

In 2003 willen wij weer graag naar Noord-Amerika. We hebben inmiddels vele gidsen in huis, maar het blijft moeilijk te kiezen. Wij zijn heel benieuwd met welke reisorganisaties jullie goede ervaringen hebben?

Bedankt!

A & J.
#1 - 29-12-2002, 15:32 uur
« Laatst bewerkt op: 29-12-2002, 15:35 uur door arjank »

woerkens

Hoewel ik de reis bij een reisorganisatie heb geboekt, heb ik deze alleen nodig gehad voor de vliegtickets, autohuur en de eerste overnachting. Na de eerste reis naar Amerika (geheel verzorg door HI), heb ik bij de volgende reis niet meer gekozen voor de vaste overnachtingen. Zodoende was ik vrij om de hotels te kiezen (vooraf op internet in de mogelijke overnachtingsplaatsen de adressen opgezocht). De enige reden waarom ik bij de laatste reis voor Hotelplan heb gekozen, was omdat deze auto's bij Hertz aanbieden. De verschillende reisgidsen heb ik gebruikt om ideeen op te doen qua tussenstops, route en bezienswaardigheden. De laatste route die ik gedaan heb, was voor 75 procent gebaseerd op een bestaande route.
#2 - 03-01-2003, 13:47 uur

Ebelix

Ik gebruik nooit een reisorganisatie voor het reserveren van een reis naar Amerika. IK zoek het allemaal zelf uit. Ik gebruik alleen een reisorganisatie als ik een villa huur in de beurt van Orlando.

Verder regel ik de tickets en de autohuur bij een reisburo.
#3 - 16-09-2004, 13:58 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Frank S

Voor de vliegreizen gebruiken we de laatste jaren www.tickettracker.nl; toegangstickets voor DisneyWorld via www.americanestates.nl (Florida Fun in the Sun pass) en hotelovernachtingen doe ik per mail met een lokaal Travel Agency (Small World Travel Agency). Huurauto hebben we de laatste keer geboekt via www.holidaycars.nl (werd uiteindelijk een Alamo auto)
#4 - 27-09-2004, 11:41 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Ebelix

.....hotelovernachtingen doe ik per mail met een lokaal Travel Agency (Small World Travel Agency).

Beste Frank,

Heb jij voor mij een url en een mailadres van deze travel agency.

Alvast bedankt

#5 - 27-09-2004, 17:42 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Frank S

.....hotelovernachtingen doe ik per mail met een lokaal Travel Agency (Small World Travel Agency).

Beste Frank,

Heb jij voor mij een url en een mailadres van deze travel agency.

Alvast bedanktIk zal het voor je opzoeken.
#6 - 27-09-2004, 17:54 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Frank S

Small World Vacations is gespecialiseerd in Disney World en Disney Cruises en past altijd de laatste kortingen toe die Disney vrijgeeft.

e-mail: Lynne Amodeo wdwtravel.agent@verizon.net
url: http://www.wdwvacations.com/

Lynne heeft voor mij al een aantal jaren mijn WDW verblijf geboekt; er zijn geen meerkosten aan verbonden en ze zorgt perfect voor alle papieren en wijzigingen.
#7 - 28-09-2004, 08:07 uur
« Laatst bewerkt op: 21-10-2004, 16:39 uur door Frank S »
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Ebelix

Frank,

Dank je wel voor de info.
#8 - 28-09-2004, 14:44 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

rvd4always

In feite heb je helemaal geen reisorganisatie nodig!

Boek een vliegticket en een auto rechtstreeks via het internet en hop, je bespaard zo ook nog geld!

De motels/hotels vind je onderweg in USA wel...

Groet,

René   8)
#9 - 06-10-2004, 17:24 uur

heivalido

helemaal me eens, je kan je makkelijk op eigen houtje redden in de USA, er zijn motels/hotels op iedere hoek van de straat.  ;D
#10 - 07-10-2004, 00:29 uur

Bakvet

De meeste van deze reisorganisaties kopen hun reizen in bij een Amerikaanse "groothandel", b.v. AmericanTours International in Los Angeles of een ander in New York (ben de naam kwijt). Die verzorgen het grootste deel van alle rondreizen in Amerika. Dus in feite maakt het niet zoveel uit waar je boekt, het wordt toch allemaal bij dezelfde organisatie uitbesteed. (Jan Doets vormt hierop een uitzondering, misschien nog een andere ook.)

De niet geheel onbelangrijke inbreng van de "reisorganisator" is
  • hun reisgids zodat je een goede keus kan maken
  • hun prijs, plus eventueel de mogelijkheid om voor luxe hotels te gaan, die je zelf anders nooit voor zo'n bedrag kan boeken
  • een pakket- of vroegboekkorting die ze bieden in combinatie met auto en vlucht
en dan nog een of ander lullig kadootje van een paar euro dat je altijd krijgt.

Wat ik persoonlijk tegen vind vallen aan al die rondreizen... Je denkt we gaan 1x naar Amerika dus we willen alles zien. Tien tegen 1 dat je binnen twee, drie jaar weer teruggaat omdat je de eerste keer voor allerlei leuke dingen geen tijd had. Het reisschema was zo krap dat er geen ruimte was voor een wandeling van langer dan een half uur. Ben je b.v. in de Flamingo op Las Vegas geweest, heb je niet eens tijd gehad om van dat Caraibische zwembad te kunnen genieten. Wil je gaan eten in die beroemde strandtent, blijk je twee uur aan de bar te moeten wachten of een dag van te voren te moeten reserveren. Dat soort dingen. Als je dan na een paar jaar naar zo'n plek terugkeert, tja dan heb je de hoogtepunten de vorige keer al gezien en is alles nog wel indrukwekkend, maar niet meer zo uniek als de eerste keer.

Als ik ooit nog eens zo'n rondreis via een reisorganisator maak, naar een deel van de VS waar ik nog niet ben geweest, dan kies ik zo'n kort mogelijke reis en boek dan gelijk extra hotelnachten in de plaatsen waar ik langer willen blijven.

PS Het is niet overal zo dat er op elke hoek van de straat een motel zit. Na een ruim 8 uur lange "hike" tegen de hoogste bergpiek van Death Valley was ik bij terugkeer doodmoe. Het laatste deel had ik met een zaklantaarn het pad moeten zien te volgen. Had ik die niet bij me gehad, dan lag ik nu ergens beneden in de vallei vrees ik. Bij de auto aangekomen had ik geen zin meer om m'n tent op te zetten. Dan maar in het donker, over deels onverharde wegen, weer naar beneden rijden.

Ik wist dat de dichtsbijzijnde stad, 70 mijl verderop, een overvloed aan goedkope motels had en ik verlangde naar een douche en een goed bed. Na bijna twee uur rijden kom ik daar aan. Blijkt daar de volgende ochtend  de jaarlijkse luchtvaartshow plaats te vinden. Alle hotels vol!!!

(Uiteindelijk nog net een van de laatste kamers in het goedkoopste hotel, de Budget Inn, kunnen krijgen. Zou er normaal met een grote boog omheen gereden zijn. Maar hier zag je wat goed renoveren en schoonhouden voor een pop&mom motelkamer kan doen. Het "doorleefde" maar brandschone jaren 50 meublair zou in het meest fancy New York appartement niet hebben misstaan! Stoelen als daar heb ik voor $599,99 bij een antiekshop gezien. Deze zagen er stukken beter uit. Er hoorde een restaurant uit de jaren 50 bij het hotel dat  geheel in z'n "pre-plastic age"-staat was behouden. Dit budgetmotel was helaas een uitzondering vrees ik.)
#11 - 16-10-2004, 17:22 uur
« Laatst bewerkt op: 16-10-2004, 18:22 uur door Bakvet »

Jaimy

Haha

Citaat
... en dan nog een of ander lullig kadootje van een paar euro dat je altijd krijgt....''

Het is toch wat he Nederlanders ....krijgen ze een keer wat is het nog niet goed .

Afijn het lijkt me duidelijk dat je niet in 1 keer alles kan zien  (wat je wilt zien ) helaas  en dat je keuzes moet maken of vaker naar de USA moet toegaan ( dat laatste geniet de voorkeur )  .Goed plannen : hoelang wil je ergens verblijven, wat wil ik zien , hoe reis ik  etc etc is toch het belangrijkst en vaak kun je inderdaad bestaande autoreizen aanpassen voor zover mogelijk. Zo'n keuze uit een organisatie is ook moeilijk en niet alleen betreft  Amerika. Ik denk dat iedereen wel  zn eigen ''eisen'' hier aan stelt zoals service, prijs of kwaliteit etc etc en zo kunnen we heel lang doorgaan.

Dit lijkt een beetje op een ander onderwerp op dit forum betreft wel of niet boeken via reisbureau/touroperator of via internet en het wel of niet alles van te voren reserveren .
Groetjes Jaimy
http://home.quicknet.nl/qn/prive/jam.sormani/

#12 - 30-12-2004, 22:00 uur
« Laatst bewerkt op: 06-01-2005, 08:42 uur door Jaimy »

Bakvet

Haha

Citaat
... en dan nog een of ander lullig kadootje van een paar euro dat je altijd krijgt....''

Het is toch wat he Nederlanders ....krijgen ze een keer wat is het nog niet goed .


T.k.a.
Jan Doets documententasje (of toilettasje?) waar ongeveer niks in past.
2x Hotelplan tas in fraaie geheel onopvallende vuurrode kleur
Special Traffic tas, kleur helder wit, zolang je hem niet gebruikt
Een of ander lullig Alamo tasje
Een stapel volkomen nutteloze en misplaatste reisadviezen (zoals "We drukken u op het hart om uw terugreis te herbevestigen" of "Wij adviseren om een credit card van het merk X te gebruiken")

#13 - 30-12-2004, 23:41 uur
« Laatst bewerkt op: 31-12-2004, 11:44 uur door Bakvet »

Jaimy

Hey Bakvet
Ja beetje afhankelijk van wat voor reis je boekt maar ik ben van mening dat je toch wel altijd iets van leuke waarde erbij krijgt zoals bv een atlas, ik heb hele mooie reisgidsen gezien, uitgebreide  infoboekjes over staten, steden bezienswaardigheden etc , KOA guides, vaak mooie te rijden routebeschrijvingen van plaats naar plaats ( zij het hier zij het in de USA ) .Maar zoals ik zei afhankelijk van wat voor reis/touroperator/agent  je boekt maar je hebt in principe wel gelijk hoor .Nederlanders vinden het altijd fijn als ze er iets bij krijgen en dan het liefst iets nuttigs;-).
Dat van die tasjes tsja het moet ergens in he je waardepapieren, vouchers, tickets etc etc .
Voor wat betreft de reisadviezen gaat het om adviezen uiteraard  net als dat je 2,5 a 3 uur in moet checken van tevoren.Kijk van mij hoeft het niet hoor maar ik heb weleens meegemaakt dat we de airport niet konden vinden ( door werkzaamheden ) en dat we 1,5 uur ongeveer voor tijd aankwamen .Er stond me toch een rij .Hoe eerder in de rij hoe meer kans je had om gewoon mee te gaan want wat bleek zo n beetje 30 mensen waren overboekt ( en dan  zijn de laatste in de rij de pineut ! ) . Zo zijn er nog wel meer voorbeelden van ''leuke''adviezen.
Afijn we weten allebei dat  het  toilettasje cq vuurrood tasje niet  iets is waar je heel opvallend mee moet gaan zwaaien ..;-)...

Denk dat we volgende keer toch weer met zoiets opgescheept worden .
Ciao

Groetjes Jaimy
#14 - 31-12-2004, 08:38 uur
« Laatst bewerkt op: 31-12-2004, 08:38 uur door Jaimy »

Bakvet


Consumentenbond moet 'slechte reisbureaus' rectificeren

Uitgegeven: 31 december 2004 17:16

DEN HAAG - De Consumentenbond moet een onderzoek waarin het concludeert dat 73 procent van de Nederlandse reisbureaus slecht advies geeft, rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag in kort geding besloten.

In november schreef de Consumentenbond op de voorpagina van zijn Reisgids dat reisbureaus slecht advies geven. In het artikel, onder de kop 'Groot Reisbureauonderzoek, 73 procent onvoldoende', werd duidelijk dat de bond hiervoor 220 Nederlandse reisbureaus had bezocht.


Volgens de rechter wekt de kop de indruk dat het een landelijk onderzoek onder alle Nederlandse reisbureaus betrof. Het vakblad Reisrevue en twee reisbureaus hadden het kort geding aangespannen.

De bond stelde bij 220 reisbureaus, aangesloten bij elf ketens, zeven vragen over een safarivakantie van Kenia naar Tanzania. De vragen betroffen onder meer inentingen, visa en de veiligheidssituatie ter plekke.

De rechter oordeelde dat de onderzoekers te weinig reisbureaus hadden bezocht en te weinig vragen hadden gesteld om de kop van het artikel te rechtvaardigen.

De Consumentenbond vindt de uitspraak moeilijk te bevatten. "De rechter stelde dat één gesprek per reisbureau misschien niet voldoende was. Bij een tweede gesprek hadden we volgens hem wel de juiste antwoorden kunnen krijgen", aldus een woordvoerder van de bond.

De bond blijft achter het onderzoek staan en gaat in hoger beroep. Wel plaatst het een rectificatie in het volgende nummer van de Reisgids.
Zijn 220 reisbureaus tegenwoordig niet representatief voor de hele sector  ???

OK dan, gelijk maar even rectificeren:
In een eerder bericht heb ik mogelijk de suggestie gewekt dat de eigen bijdrage van 73% van de reisbureaus bestaat uit een waardeloos  kadootje. Dit is onjuist en had ik niet zo mogen zeggen.
#15 - 01-01-2005, 10:44 uur
« Laatst bewerkt op: 01-01-2005, 10:52 uur door Bakvet »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15