Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tip gevraagd voor rondreis van 30 dagen

Discussie gestart

GerG

Beste mensen,
Na afgelopen jaar een fijne reis te hebben gemaakt in het zuidwesten, met het bekende rondje Grand Canyon, Antelope, Moab, Arches, Bryce, Zion, Yosemite, sequoia, langs de kust van SF naar LA zijn we voornemens dit jaar nogmaals een rondreis te maken gedurende de maand augustus.

Weten echter nog niet goed wat.
Onze voorkeur gaat sterk uit naar een trip van 30 dagen wederom met een camper. Daarbij zien we graag veel natuur en minder graag de grote steden en toch ook wel weer wat historische dingen, hoewel een enkele of twee steden geen probleem is. Overnachten dus graag in de natuur, met redelijke temperatuur (lekker warm en droog). We doen niet graag dezelfde gebieden nogmaals dus zoeken we een ander deel van De VS.

Heeft iemand wat tips voor ons met deze misschien wat beperkte gegevens?

Alvast bedankt!
#1 - 20-01-2016, 17:34 uur

Cees A

Misschien kun je deze voorbeeldroute als basis nemen ?
Linkje: -----> http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/route-denver-black-hills-yellowstone-salt-lake-city-moab-denver/

Als je het hele topic doorleest kom je verschillende modules tegen waarmee je de route kunt uitbreiden.
Je vindt in het topic tevens uitgebreide informatie over de parken, steden en bezienswaardigheden op de route.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe je onze tips over je vorige reis in de praktijk hebt ervaren.
Van feedback kan iedereen leren, nietwaar ?
#2 - 20-01-2016, 19:24 uur

Hans B

Ja, zoals Cees aa geeft is Denver Yellowstone een prima optie.
Je zoh ook kunnen denken aan SLC met Yellowstone en een stuk Canadese Rockies.
#3 - 20-01-2016, 22:04 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Old Faithful

Ik vond het rondje Denver - Black Hills - Yellowstone - Grand Teton - Moab - Denver ook geweldig en vooral heel afwisselend.
Vanaf Seattle zijn ook verschillende mooie routes te bedenken.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#4 - 21-01-2016, 16:20 uur
Groet,

Old Faithful

jetusa

Eerste wat ook mij te binnenschoot is  om het richting Noordwesten te zoeken, zeg maar het gebied grofweg tussen SF -Seattle - Waterton/Glacier - Salt Lake City zo'n beetje.
#5 - 21-01-2016, 16:24 uur

GerG

Misschien kun je deze voorbeeldroute als basis nemen ?
Linkje: -----> http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/route-denver-black-hills-yellowstone-salt-lake-city-moab-denver/

Als je het hele topic doorleest kom je verschillende modules tegen waarmee je de route kunt uitbreiden.
Je vindt in het topic tevens uitgebreide informatie over de parken, steden en bezienswaardigheden op de route.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe je onze tips over je vorige reis in de praktijk hebt ervaren.
Van feedback kan iedereen leren, nietwaar ?

Dag Cees,
Laat ik beginnen met je laatste vraag/opmerking.
Ik heb inderdaad vorig jaar meerdere malen tips ontvangen van jullie allemaal via dit forum.
Toen ik begon met het zoeken naar de mogelijkheden merkte ik al meteen dat er over de USA ontzettend veel te vinden was op het WWW.
Globaal had ik wel een idee van de route die we zouden willen gaan doen maar om het verder in details uit te werken was het handig om van jullie antwoord op vragen te krijgen. Daar zaten ook vragen bij die ik stelde omdat we de eerste keer naar de USA gingen en we met praktische vragen zaten.
Dankzij al jullie tips was het een prachtige reis met ontzettend veel prachtige natuur. Aangenaam waren we ook verrast over de vriendelijkheid, behulpzaamheid en interesse die de Amerikanen aan de dag leggen voor je. Mooie campings gehad op zowel prachtige plekken in de natuur zelf maar ook er buiten op commerciŽle campings met vaak uitstekende (schone) voorzieningen.
Ik heb de informatie zeer gewaardeerd, waarvoor nogmaals dank.
Alleen al het feit dat we nu dit jaar terug willen gaan (terwijl we geen echte fans waren van de USA en zowat de halve wereld af gereisd hebben) en weer op dit forum zitten bevestigt het bovenstaande alleen nog maar.
Eigenlijk geen woord negatief te vertellen.

Nu dus de bedoeling iets van de noordwesthoek te gaan bekijken en ik heb daarbij al ontzettend veel gehad aan de tips uit de voorbeeldroute.
We hebben 30 dagen beschikbaar (netto dus zonder de vliegdagen).
Daarbij zouden we het niet echt erg vinden om nog een nacht in MOAB te verblijven maar de parken daar hebben we al gezien dus dat hoeft niet. We hebben hierdoor nogal wat dagen "over" (wat een luxe).
Zou het daarom een goed idee zijn om aan te vliegen op Seattle en dan via Glacier Park en veel delen van jullie voorbeeldroute naar Denver te gaan en van daaruit weer terug te vliegen. Nogmaals we willen het weer met een camper doen en we doen het hoofdzakelijk voor de natuur, de rust die daarvan uitgaat, goed weer (iets minder warm als afgelopen jaar mag) en het maken van geen lange wandelingen maar liever wat kortere.

Alvast bedankt weer voor jullie tips!

Ger
#6 - 28-01-2016, 16:06 uur

Cees A

Ah, goed om te vernemen dat je iets hebt gehad aan de tips van dit forum.
V.w.b. je volgende trip heb je inderdaad verschillende mogelijkheden.
Ik wil, om te beginnen, eerst even iets zeggen over de voorbeeldroute en hoe je daar het laatste stuk zou kunnen invullen.
Als je niet naar Moab wil kun je, komend vanaf Yellowstone en rijdend via Vernal, natuurlijk ook meteen naar Colorado national monument gaan.
Vanaf Vernal is Colorado nat.mon. net zo ver als Moab, dus je zou Moab gewoon helemaal kunnen schrappen als je dat zou willen.
Vanaf Colorado nat.mon. zou je, als je voldoende tijd over hebt, uitbreidingsmodule 6 aan je route kunnen plakken.
Zie:--->  http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/route-denver-black-hills-yellowstone-salt-lake-city-moab-denver/msg136371/#msg136371

Een start in Seattle en dan een one-way route naar Denver kan natuurlijk ook.
Kijk dan wel even hoe hoog de drop-off kosten van die camper zijn als je die camper in Denver inlevert.
Het zou jammer zijn als je eerst een hele route gaat voorbereiden en dan tot de ontdekking komt dat de drop-off kosten een rib uit je lijf kosten.

V.w.b. bezienswaardigheden langs je route, waar je die ook laat starten, hoef je je in ieder geval niet ongerust te maken.
Zowel met een route vanuit Denver als een vanuit Seattle liggen de mooie parken als het ware voor het oprapen.
Als je een globaal idee hebt van wat je wil gaan doen komt die route vanzelf.
Hou er wel rekening mee dat de parken in de regio waar je nu naar toe gaat allemaal een stuk verder uit elkaar liggen dan in het zuidwesten.
#7 - 28-01-2016, 17:03 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15