Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tips om te vliegen

Discussie gestart

Elsie Luvs USA

Hallo,

Ikke nogmaals. Volgende week vertrekken we en ik ben me al nerveus aan't maken om te vliegen. We spreken hier niet over vliegangst ofzo, maar gewoon al wat turbulentie maakt me nerveus. Kan er mij iemand iets aanraden om rustiger te vliegen???   Iets wat ik eventueel nog bij de apotheek kan halen zonder voorschrift ofzo... Het zou natuurlijk zalig zijn om de ganse vlucht te kunnen slapen  2006-01

Thanks guys!
#1 - 30-09-2006, 08:34 uur

jaborg

Ik ben net zo'n vlieger. Bij de eerste beste turbelentie denk ik dat dat de zuurstofmaskers al naar beneden komen.  ;D

Ik heb er zelf niets voor ingenomen omdat ik bang was als er wat zou gebeuren ik te suf was om wat te doen. Dat zou ik nog erger vinden. (het is een beetje vreemd ik weet het  ;D) Ik kan ook niet slapen in een vliegtuig.

Zelf heb ik er voor gezorgd om dan zo comfortabel mogelijk te reizen. Lekkere kleding en schoenen. Schoenen uit in het vliegtuig en dikke sokken aan. Een dik boek meegenomen met een luchtig verhaal. Wat te eten. puzzelboekje, filmpje ( we hadden een eigen tv-tje met films, muziek, spelletjes, comedy en een meelopend vluchtplan). Zo ben ik al die uren doorgekomen. Ook heb ik ervoor gezorgd dat ik niet bij een raam zat (kon ik de vleugels niet zien)

Bij turbelentie probeerde ik zo rustig mogelijk adem te halen (wat niet makkelijk is als je denkt dat je laatste uur geslagen heeft).
Mijn vriend weet van mijn angst en vliegt meer dan ik. Hij vertelde me "als je denk, dit kan nooit goed gaan, dan kan het vliegtuig nog veeel meer hebben" Ook probeerde hij me af te leiden.
En je kunt nog altiijd je naaste passagier flink knijpen.  ;D

De huistarts zal best wel wat middelen in huis hebben waarmee je de reis kan doorkomen. En zonder recept zijn ook wel middelen te krijgen , maar of die echt helpen dat weet ik niet.

Ik wens je een prachtvlucht, en een schitterende vakantie, want daar doe je het voor.
#2 - 30-09-2006, 09:30 uur

ceetje

Vliegen is niet mijn hobby, maar ja met een boot naar de V.S. is ook niet echt een optie. Ik kijk altijd naar het cabine personeel: als zij neutraal blijven kijken, zal het allemaal niet zo'n vaart lopen (maar ik zit wel met bonzend hart hoor  ;D)
#3 - 30-09-2006, 09:53 uur

Chiefram

Vroeger was ik juist gek op turbulentie. Ik weet een keer dat we met KLM van Amsterdam naar New York vlogen. Hier hebben we de ergste turbulentie gehad die ik ooit heb meegemaakt in mijn leven en ik genoot er denk ik als enige van. Iedreen in het toestel was stil! LOL!

Nu ik wat ouder ben hou ik ook niet meer zo veel van turbulentie. Gelukkig komt het niet zo veel voor. Omdat ik maandelijks wel 4 tot 6 keer het vliegtuig neem heb ik veel engere dingen meegemaakt dan alleen maar turbulentie, maar weet dat ik toch wel veilig zal landen. Bang ben ik niet, maar een 'gladde' vlucht vind ik toch wel wat fijner. :)
#4 - 30-09-2006, 15:58 uur

Traveller

Aan het gangpad zitten, dan heb je het idee dat je minder opgesloten zit.
#5 - 03-10-2006, 12:15 uur

MissFluffy

Mijn man had het in het begin ook niet met dat vliegen .De apotheker heeft hem dan "sedinal plus" gegeven .Het is een relaxerend middel met plantenextracten .Het heeft hem goed geholpen ,nu de laatste jaren gebruikt hij het zelfs niet meer.Misschien iets voor jou .

Prettige reis
Groetjes Nancy ;)
#6 - 03-10-2006, 12:27 uur

Patrick_NH

Oke een paar tips:
- Sterke drank kopen in het vliegtuig en lekker gaan zuipen. 5 kleine flesjes sterke drank voor 7 dollar per stuk zal voldoende zijn.
- Tussen 2 dikke Amerikanen zitten zodat je niet zoveel van links naar rechts kan schudden tijdens turbulentie
- Slaapmiddeltje nemen. Het is toch minstens een 6 uur durende vlucht maar ja, er is een kans dat je dan droomt over turbulentie
- Lees op internet een paar artikeltjes over turbulentie en je ziet dat het helemaal niet zo gevaarlijk is als men soms denkt (zoeken op: turbulence and safety)
#7 - 03-10-2006, 18:20 uur
I believe in the New Hampshire state motto: "Live Free Or Die"
http://newhampshireblog.blogspot.com

Elsie Luvs USA

LOL @ Patrick: bedankt voor de tips...het zal wel voornamelijk tussen de oren zitten hoor. Maar ik ga je atrikels toch eens opzoeken  ;)

@ Nancy: ik ga eens kijken bij de apotheker, maar als blijkt dat dat een vloeibaar middels is zal ik het niet kunnen meenemen en in de koffer heb ik er ook niet veel aan he  ::)
#8 - 03-10-2006, 19:05 uur

MissFluffy

LOL @ Patrick: bedankt voor de tips...het zal wel voornamelijk tussen de oren zitten hoor. Maar ik ga je atrikels toch eens opzoeken  ;)

@ Nancy: ik ga eens kijken bij de apotheker, maar als blijkt dat dat een vloeibaar middels is zal ik het niet kunnen meenemen en in de koffer heb ik er ook niet veel aan he  ::)

Neen ,het zijn tabletjes maar vraag maar eens uitleg aan de apotheker  ;)het is zeker geen medicijn he.
Nu over die turbulentie...ik vlieg nu de laatste jaren meestal in het najaar of zelfs putje winter en ik kan me niet herinneren dat wij turbelentie hebben gehad.Maar toen we in de zomer vlogen zaten we er steeds middenin ,niet met de grote vliegtuigen maar steeds met zo'n heel kleintje (saab),de tussenvlucht dan.
#9 - 03-10-2006, 19:49 uur

pzuidema

Je hebt nu waarschijnlijk de heenreis erop zitten, en hopelijk viel de turbulentie wel mee. En de hele vlucht. Ik moet zeggen dat mijn ellende met vliegen niet de turbulentie is, maar altijd de mensen om me heen die tegen je stoel trappen e.d. :)

Maar ik was vroeger altijd ook wat nerveus voor turbulentie. En wat bij mij goed hielp was eigenlijk een overdosis. Toen ik van Helsinki naar Amsterdam vloog, wat ik vroeger nog wel vaak deed, hadden we een keer een keiharde wind recht op de neus, bijna de hele vlucht lang. We hebben naganoeg de hele tijd een enorme turbulentie gehad. Vervolgens landde we met storm (was een van die superzware stormen die we nog wel hadden) in Amsterdam. En bijna moeiteloos, zij het met wat gewapper van de vleugels, zette de piloot het vliegtuig aan de grond. Die vlucht was eigenlijk zo'n overkill, dat ik ook halverwege al zoiets had van; nu is het genoeg. En vanaf dat moment doe turbulentie me helemaal niets.

Misschien helpt het ook wel gewoon om ook te weten dat turbulentie nauwelijks ooit voor problemen heeft gezorgd in een vliegtuig. Dat het er ook bij hoort, en een keertje van te voren er iets over inlezen. Als je weet wat het precies is maakt het vaak ook minder 'spannend'.
#10 - 17-10-2006, 20:24 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Elsie Luvs USA

Hallo allemaal,

Ben vanmorgen geland op Zaventem. Ben dus terug thuis. Het zit er weer op voor dit jaar.
Nancy ==> bedankt voor de Sedinal Plus, het heeft me toch wel geholpen om met momenten wat kalmer te worden en daardoor toch wat te kunnen slapen.
Eigenlijk viel het toch nog mee hoor dat vliegen. Ik zei het nog, het zit allemaal tussen de oren. Ik maak me zorgen om niks.

Ik heb er op voorhand ook nog wat artikels over gelezen en daarin stond ook dat het allemaal zo'n vaart niet neemt met wat turbulentie..

Tot later!
#11 - 22-10-2006, 11:10 uur

Mr-Leo

Ik vind vliegen juist hardstikke leuk! Ik zou betalen voor een vlucht nergens heen :)

ik heb nog geen ervaring met vluchten langer dan 4uur... nog een dik half jaar wachten  8)
#12 - 08-11-2006, 21:17 uur

GoGriz

Ik vind vliegen juist hardstikke leuk! Ik zou betalen voor een vlucht nergens heen :)

ik heb nog geen ervaring met vluchten langer dan 4uur... nog een dik half jaar wachten  8)

Ik ben het 100% eens met je.  De langere vluchten vind ik zelfs leuker dan de korte vluchtjes! 
#13 - 09-11-2006, 16:00 uur

Mr-Leo


GoGriz

(meestal) grotere vliegtuigen, en mensen zijn veel relaxter
#15 - 09-11-2006, 23:38 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15