Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Verkoopverbod dreigt voor Word in Verenigde Staten

Discussie gestart

Wop

AMSTERDAM - Een rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft Microsoft verboden zijn tekstverwerker Word nog te verkopen of te importeren in de Verenigde Staten. Het bedrijf zou zich schuldig maken aan patentschending.

Het verbod is de uitkomst van een al langer lopende rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen door het Canadese bedrijf i4i. Dat zegt dat Microsoft in Word een technologie heeft gebruikt waar i4i een patent op bezit. Het patent betreft het gebruik van het bestandsformaat XML.

In mei oordeelde de jury in dezelfde zaak al dat Microsoft een boete van 200 miljoen dollar moest betalen. De rechter deed daar nog eens 90 miljoen dollar bij. Tegen de uitspraak in mei heeft Microsoft al beroep aangetekend.

Onwaarschijnlijk

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het daadwerkelijk tot een verkoopstop komt. Word is een van Microsofts belangrijkste producten. Het bedrijf gaat in ieder geval in beroep, maar als de juridische mogelijkheden zijn uitgeput, zal het bedrijf vermoedelijk proberen een schikking te treffen of zijn software zodanig aan te passen dat het patent wordt omzeild.

Patenttrollen

De zaak is aangespannen in het stadje Marshall, in het oosten van Texas. De federale rechtbank in die plaats staat bekend om de vele patentzaken, waarin klagers vaak gelijk krijgen.

Volgens critici is Marshall een paradijs voor zogenoemde 'patenttrollen', bedrijfjes die een groot pakket patenten beheren met geen ander doel dan geld te slaan uit rechtszaken tegen bedrijven die die patenten zouden schenden.

Nu.nl
#1 - 12-08-2009, 19:31 uur

ned in MO

Denk dat dat een hoop gebakken lucht wordt. Microsoft heeft een leger advocaten in dienst die gewoon rekken waardoor de verkopen toch wel doorgaan
#2 - 13-08-2009, 05:16 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

Wop

Denk dat dat een hoop gebakken lucht wordt. Microsoft heeft een leger advocaten in dienst die gewoon rekken waardoor de verkopen toch wel doorgaan

Toch iets anders uitgepakt. Zie bericht hieronder:

Verkoopverbod Microsoft Word in VS

AMSTERDAM - Microsoft mag zijn tekstverwerker Word vanaf 11 januari niet meer verkopen in de VS vanwege patentschending. Het softwarebedrijf heeft echter al een 'patentloze' versie van het programma in voorbereiding.
 Het verkoopverbod is de uitkomst van een rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen door het Canadese bedrijf i4i.

Microsoft maakt onrechtmatig gebruik van een techniek om het bestandsformaat XML aan te kunnen passen, besliste de rechter dinsdagavond, en moet i4i een boete van 290 miljoen dollar betalen.Microsoft zegt zich al enige tijd geleden te hebben voorbereid op een aanpassing van Word en werkt nu aan het verwijderen "van dit weinig gebruikte onderdeel", aldus een verklaring van het concern.

Voor i4i is het echter een zeer belangrijk product, aldus directeur Loudon Owen tegenover Businessweek. Met de techniek van i4i kunnen bedrijven data toevoegen aan Word-bestanden, bijvoorbeeld bij formulieren die worden ingevuld door klanten.


2010

Microsoft zorgt ervoor dat de aangepaste versies voor 11 januari in de schappen liggen. De nieuwe versie het veelgebruikte programma dat volgend jaar verschijnt, Word 2010, maakt sowieso geen gebruik van de gewraakte technologie.

Word, en het kantoorpakket Office waar het programma deel van uitmaakt, wordt wereldwijd door zo'n 500 miljoen mensen gebruikt. Office is dan ook Microsofts belangrijkste bedrijfsonderdeel, met 18,9 miljard dollar omzet in het afgelopen jaar.
Bron: nu.nl
#3 - 23-12-2009, 11:15 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15