Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vliegtuig ergernissen tijdens uw reis

Discussie gestart

usa4all

Huilende babyís en stinkende, breed zittende of luidruchtige passagiers, het zijn veelgehoorde vliegtuig ergernissen op tien kilometer hoogte. De Amerikaanse journalist Dante Ramos deelde een foto op Instagram van een vrouw wier paardenstaart zijn beeldschermpje blokkeerde. Zijn irritatie klonk veel reislustigen bekend in de oren en reacties bleven dan ook niet uit.  Lees meer veelvoorkomende ergernissen:

http://www.verenigdestaten.info/vliegtuig-ergernissen-tijdens-reis/
#1 - 31-03-2016, 22:37 uur
USA4ALL brengt Amerika dichterbij Nederland!

Word lid van USA4ALL op Facebook!

Skydriver

Ik ben dan op vakantie, en wil me niet ergeren.. :)
#2 - 02-04-2016, 10:03 uur
The USA....What else?

Dirc

En natuurlijk even relativeren voordat je je gaat ergeren.
Een baby die 10 minuutjes jammert kan daar zelf waarschijnlijk niets aan doen want die heeft honger o.i.d..
Als je naar de toilet moet en er rijdt zo'n karretje rond, tja, dat weet je voordat je instapt ook al dat dat kan gebeuren.

Maar mensen die zweten, smerig hun keel zitten te schrapen naast je, niet op de plek passen die ze betaald hebben. Tja, die mensen hadden natuurlijk prima die ergernissen kunnen voorkomen.

Wat mij ook vaak opvalt is dat mensen zich ergeren als iemands haar over de stoel hangt of als hij te ver naar achteren zit. Je kunt toch ook even die persoon vriendelijk vragen of het ook anders kan? Mensen zijn zo geneigd om direct in de zeik-modus te gaan.

Zoals Skydriver zegt, je bent toch op vakantie......
#3 - 02-04-2016, 10:53 uur

Old Faithful

niet op de plek passen die ze betaald hebben. Tja, die mensen hadden natuurlijk prima die ergernissen kunnen voorkomen.
Hoe?

of als hij te ver naar achteren zit. Je kunt toch ook even die persoon vriendelijk vragen of het ook anders kan?
De rugleuning rechtop betekent meer comfort voor de achterbuurman/vrouw maar minder comfort voor mezelf. Waarom zou ik comfort in moeten leveren t.b.v. mijn achterbuurman/vrouw? De rugleuning heeft niet voor niets een maximale stand.

#4 - 02-04-2016, 12:38 uur
Groet,

Old Faithful

Dirc

niet op de plek passen die ze betaald hebben. Tja, die mensen hadden natuurlijk prima die ergernissen kunnen voorkomen.
Hoe?
Depends, maar als je niet op 1 stoel past dan neem je er 2? Ik snap dat sommige mensen niet expres dik zijn maar andere wel. Maar ik kan makkelijk praten, want ik ben het niet.

of als hij te ver naar achteren zit. Je kunt toch ook even die persoon vriendelijk vragen of het ook anders kan?
De rugleuning rechtop betekent meer comfort voor de achterbuurman/vrouw maar minder comfort voor mezelf. Waarom zou ik comfort in moeten leveren t.b.v. mijn achterbuurman/vrouw? De rugleuning heeft niet voor niets een maximale stand.
Het punt was dat iemand in een keer de leuning naar achter gooit. Dat kun je toch rustig doen of even vragen. En als je daardoor niet lekker zit (ik heb zelf ook nogal lange benen) is het een kleine moeite om te vragen of het een probleem is een paar cm naar voren te gaan? Soms wisselen mensen gewoon met mede reizigers.

Je hebt natuurlijk niet altijd geluk. Daarom gaan wij volgend jaar ook gewoon met onze baby in het kader van 'we zien wel'
#5 - 02-04-2016, 13:23 uur

Jez

Een baby die 10 minuutjes jammert kan daar zelf waarschijnlijk niets aan doen want die heeft honger o.i.d..

Wat als die 10 minuutjes 6 uur is? Kinderen en baby's staan naar mijn idee niet voor niets op nummer 2 van grootste ergernissen. Maar je hebt gelijk als jij "gewoon met onze baby in het kader van 'we zien wel'" gaat reizen, maak ik me niet langer druk om mijn klotsoksels, te dikke partner of hatsjoe, sorry, verkouden  :-\ Tenslotte betaal ik wel de volle mep voor dezelfde ergernissen die jouw baby gratis mag ondergaan.
#6 - 02-04-2016, 13:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Pieter79

Ik erger me niet in het vliegtuig. Als ik luxe wil dan ga ik wel voor een business class (moet toegeven, lekker de ruimte en geen ongemak van anderen), maar in principe ga ik altijd voor het goedkoopste ticket dat ik vinden kan. Als iemand haar paardestaart voor het schermpje gooit, dan spreek ik die persoon daar op aan, maar ja, een dik iemand die 2 stoelen nodig heeft is gewoon krap zitten (heb zelf normaal postuur).

Eenmaal ben ik naar een andere stoel gegaan vanwege een persoon die naast me zat. Zij kwam uit Roemenie, normaal postuur dus dat was het niet, maar ze had een verschrikkelijke odor rond haar hangen; een intense en penetrante lucht. Ik heb het een tijdje proberen uit te houden maar het ging niet langer. Ik mis dit item in de top-10...

Gr. Pieter
#7 - 02-04-2016, 15:07 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Old Faithful

@Dirc. Pas maar op. Voor je het weet heeft de luchtvaartmaatschappij een nieuw verdienmodel: Stoelen nauwer maken, zodat steeds meer mensen twee tickets (moeten) kopen.  ;)

In je bericht stond alleen "of als hij te ver naar achteren zit." Er zijn mensen die vinden dat je de rugleuning maar rechtop moet zetten, zodat zij meer comfort hebben. Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Natuurlijk moet je niet zomaar die leuning onverwacht naar achter doen en zeker niet als de achterbuurman/vrouw net het eten of een drankje op het tafeltje heeft gezet.

@Jez. Moeten mensen met baby's dan maar niet met het vliegtuig gaan? Of zijn er mogelijkheden die er zeker voor zorgen dat een baby stopt met huilen? Een speen?
"Klotsende" oksels kunnen natuurlijk niet. Ik heb echter ooit eens naast "parfum Henkie" gezeten en dat vond ik ook geen pretje.  ;D

Maar om te ergeren.........ik heb het zonder al te veel moeite overleefd.  ;)
#8 - 02-04-2016, 20:03 uur
Groet,

Old Faithful

Jez

@Jez. Moeten mensen met baby's dan maar niet met het vliegtuig gaan? Of zijn er mogelijkheden die er zeker voor zorgen dat een baby stopt met huilen? Een speen?

Ik vind dat niemand overlast moet veroorzaken, of dat nou in een vliegtuig of andere openbare gelegenheid is. Ik heb niets tegen medereizigers, tenzij ik ze de hele vlucht hoor. Of ruik. Of voel. Of dat nou een baby, peuter,  of groep luidruchtige volwassenen is. En dan vooral als er geen enkele actie wordt ondernomen om de overlast weg te nemen. Waar ik kwaad om kan worden is de houding die ik vaak zie van "ach, het is maar een baby of peuter, die doen dat nou eenmaal". Alsof het dan okť is dat ik op mijn duur betaalde vlucht 10 uur lang wakker wordt gehouden door 2 jankende, krijsende, dreinende kinderen. Als je je kinderen niet onder controle kunt houden, dan zou je beter geen gebruik moeten maken van openbaar transport.

Wij vliegen best veel en niet alleen naar Amerika. Ik kan me herinneren dat ik 1x klem heb gezeten tussen een erg dikke meneer en mijn ook niet al te smalle echtgenoot. Daar hebben we met zijn drieŽn mee leren leven op die vlucht. Stoelschoppers en -hangers heb ik ook gehad, maar dat was na een keer vragen (en sporadisch een keer boos worden) afgelopen. Ook de luidruchtige Limburgers waren voor rede vatbaar. Deze gelegenheden kan ik op 1 hand tellen (van de ca. 120 vluchten die we de afgelopen 15 jaar maakten) Overlast door baby's of kinderen kan ik helaas  niet meer tellen. Daar ben ik vaker dan me lief is tegen die "tja wat doe je eraan"-houding aangelopen.

Het is al mogelijk om hotels voor alleen volwassenen te boeken (wat aangeeft dat daar een markt voor is). Ik kijk dan ook uit naar betaalbare, kindvrije vluchten. Tot die tijd hoop ik dat mijn speciaal aangeschafte noise-cancelling hoofdtelefoon het meeste tegenhoudt....  ;)
#9 - 02-04-2016, 22:18 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Dirc

Citaat
Als je je kinderen niet onder controle kunt houden, dan zou je beter geen gebruik moeten maken van openbaar transport.

Heb je zelf kinderen? Ik sta aan het begin van het opvoeden, maar mijn vriendin werkt bij een kinderdagopvang. Een groot deel zit hem inderdaad in de opvoeding, maar sommige kinderen huilen nu eenmaal meer of vinden dingen eng, spannend etc..
Dat heeft vrij weinig met controle te maken.

Dus het stukje controle is denk ik niet altijd mogelijk. Of je dan nooit een verre reis moet maken of openbaar transport moet gebruiken, tja.....leuke theorie maar in de praktijk is het anders.
#10 - 03-04-2016, 09:55 uur

Chris RTA

Ouders kun je het alleen kwalijk nemen als het om gedrag van de kinderen gaat. Als ze pijn in hun oren hebben van het landen of gewoon ziek geworden zijn, kun je daar weinig aan doen.

Ik ben 1 keer goed boos geweest omdat er kinderen achter ons tegen de stoel zaten te schoppen. Na een paar keer vriendelijk vragen was het voor de moeder toch echt nog steeds te moeilijk om de kids dit af te leren of uit te leggen dat dat niet fijn is. Ze vond het zelf niet eens heel erg belangrijk. Dus een paar boze opmerkingen en boze blikken naar achteren gaf haar net dat ene duwtje om er iets meer aandacht aan te besteden.
#11 - 03-04-2016, 10:34 uur

Jez

Citaat
Als je je kinderen niet onder controle kunt houden, dan zou je beter geen gebruik moeten maken van openbaar transport.

Heb je zelf kinderen?

Vier stuks. Toen die klein waren, gingen we met eigen vervoer op vakantie.

Citaat
Dus het stukje controle is denk ik niet altijd mogelijk. Of je dan nooit een verre reis moet maken of openbaar transport moet gebruiken, tja.....leuke theorie maar in de praktijk is het anders.

In de praktijk maak jij als ouder de keuze om een verre reis met openbaar vervoer te maken. Het is nou niet dat je daar niet omheen kunt.

Ouders kun je het alleen kwalijk nemen als het om gedrag van de kinderen gaat. Als ze pijn in hun oren hebben van het landen of gewoon ziek geworden zijn, kun je daar weinig aan doen.

Eens.

Ik denk dat je als ouder je kinderen goed genoeg kent om in te kunnen schatten hoe ze zich zullen gedragen op een vlucht. En dat je (hoop ik) van jezelf als ouder weet hoe goed je ze onder controle kunt houden. Als dat in een supermarkt al niet lukt, hoe groot is de kans.... Ik kan me ook niet voorstellen dat je je zelf prettig voelt, als jouw kind overlast veroorzaakt.

Wij hadden er vroeger eentje die last van reisziekte had en eentje die zich moeilijk langer dan 2 uur kon concentreren. Waardoor die ging vervelen bij de rest. Dus kozen we voor vakanties in de buurt. We hadden heerlijke vakanties. Nu zijn ze allemaal al lang volwassen en reizen wij lekker met zijn 2-en heel de wereld over.
#12 - 03-04-2016, 10:41 uur
« Laatst bewerkt op: 03-04-2016, 11:01 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Old Faithful

Krijsende,jengelende, schoppende, hollende kinderen; dat is duidelijk. Neem die bijvoorbeeld ook niet mee naar een restaurant. Maar een baby lijkt me toch iets anders. Ik denk dat de kans heel groot kan zijn dat je vooraf niet weet of een baby in het vliegtuig (langdurig) gaat huilen. Ik zou me voor kunnen stellen dat je geen vliegreis gaat plannen op het moment dat de eerste tandjes door kunnen komen.  ;)
#13 - 03-04-2016, 11:35 uur
Groet,

Old Faithful

jetusa

Jengelende en vervelende kinderen is niet fijn, maar die bejaarden die niet uit hun stoel kunnen komen zonder aan jouw stoel te gaan hangen met hun volle gewicht, daar ben ik toch ook niet erg blij mee! Of die door het gangpad wandelen, want ja zolang stil zitten is niet goed voor de stramme benen, en zich via iedere stoel naar voren bewegen.
Grr. als je niet meer fatsoenlijk vooruit kan komen, dan zou je niet met openbaar vervoer moeten reizen, dan wordt het tijd voor een reisje langs de rijn.

#14 - 03-04-2016, 14:06 uur

Dirc

lol @jetusa de zogenaamde Rijncruise?
#15 - 03-04-2016, 14:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15