Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vooral geen verzet bij een inbraak

Discussie gestart

Karina

Hier kan ik nou zo kwaad om worden. Dit is wat er vanmorgen in het AD stond  :D:

[i]" Slachtoffers van een woningoverval kunnen het beste vluchten als ze gezond willen blijven. Dat zegt de politie na nieuw onderzoek. En wie niet kan vluchten, moet rustig toekijken en accepteren wat er gebeurt. Dat meldt het AD.

Uit het onderzoek naar honderden woningovervallen blijkt dat bewoners in bijna de helft van de gevallen gewond raken. Dat komt meestal doordat ze zich verzetten, zegt landelijk overvalcoŲrdinator Jos van der Stap van de politie.

'Een overal komt als een complete verrassing. Mensen raken in paniek en overvallers reageren daar met geweld op. Door verzet van bewoners kan het heel snel escaleren', aldus Van der Stap.

Er waren vorig jaar in Nederland bijna achthonderd overvallen. In 20 procent van de gevallen is het slachtoffer ondernemer. Ook ouderen zijn een geliefd doelwit van criminelen. Gisteren waren er onder meer woningovervallen in Voorthuizen (waarbij een dode viel) en Zeist.
"

Typisch een Nederlandse aanpak.  :oZodra ik zoiets lees, vergelijk ik het altijd met een Amerikaanse aanpak. En daar geldt gewoon de regel dat je als huiseigenaar het recht hebt om op zijn minst iemand je huis uit te jagen als hij zich ongepermiteerd op jouw ' property' bevindt. Punt uit! Als jij daar niet hoort en je hebt kwade bedoelingen, en je gaat niet uit jezelf weg, zal geen Amerikaan opkijken als je het heerschap even een handje helpt  met of zonder hulpmiddelen. Nu ben ik er heus niet voor dat iedereen meteen met een wapen gaat lopen zwaaien. Maar alsjeblieft haal niet het algemene recht op eigen verdediging weg! En dan ook nog zo stom van zo'n politieman om dit lekker in het openbaar te verkondigen. Het inbrekersgilde lacht toch in zijn vuistje hierom? Dit geeft gewoon een cart blanche aan hen. Dus dat zou betekenen dat ze gewoon ergens kunnen inbreken en als je dan toevallig thuis bent, dan moet je je vooral niet verzetten, je moet je EIGEN huis uitvluchten, of lijdzaam toekijken terwijl de heerschappen jouw spulletjes meejatten. Misschien kan je nog even een vuilniszak aangeven, zodat ze het makkelijker mee kunnen nemen! Of niet soms?
Mensen zoals die politieman leven in een fairytale world. Zeker nu wij in een ' groot Europa met lekkere open grenzen wonen, krijgen we steeds meer mensen met volledig verschillende kijk op wat wel en niet kan in de wereld. Nou, en als nu blijkt dat wij gewoon lijdzaam toekijken en ons niet eens verzetten, wordt het ze helemaal gemakkelijk gemaakt natuurlijk!
Ik begrijp best wat die meneer bedoelt. Als je bijvoorbeeld op straat wordt overvallen, is het misschien soms slimmer om gewoon wat geld te geven, inplaats van je te verzetten. Zoals in ' earlier days ' in New York dat werd aangeraden om 20 dollar voor de eventuele overvaller in je zak te houden. Als je dat dan gaf aan je overvaller, liet hij je tenminste zonder kleerscheuren gaan. Maar dit is anders. Hier gaat het dus om een crimineel die JOUW huis binnenkomt. Mijn hemel, de komiek Seth Meyers zei een tijd geleden in een show als antwoord op een vraag uit het publiek van Nova College: Wat zeg je altijd tegen mensen als ze je vragen om Nederland te beschrijven? ' I always tell them to watch the Narnia films' En dat was gekscherend bedoeld natuurlijk. Maar nieuws zoals dit doet je weleens anders denken. Zo! en dit moest mij dus even van mijn hart!
#1 - 10-08-2012, 09:03 uur

Mississippi


Typisch een Nederlandse aanpak.  :o Zodra ik zoiets lees, vergelijk ik het altijd met een Amerikaanse aanpak. En daar geldt gewoon de regel dat je als huiseigenaar het recht hebt om op zijn minst iemand je huis uit te jagen als hij zich ongepermiteerd op jouw ' property' bevindt.


In Nederland heb je ook het recht hebt om iemand je huis uit te jagen.
#2 - 10-08-2012, 10:05 uur

Karina

Dat klopt Mississippi, maar zoals de politieman in het artikel suggereert zou het beter zijn om daar enigszins passief mee om te gaan. En ik begrijp best wat hij bedoelt, maar sorry hoor, dit is toch een beetje de omgekeerde wereld.
#3 - 10-08-2012, 10:28 uur

Pieter79

Ik loop regelmatig met een vuurwapen op zak, en heb wel enkele wapens in huis. Als iemand inbreekt of me probeert te overvallen dan zou ik zeker een wapen trekken en als het moet ook schieten. Hopelijk overkomt me dit nooit aangezien je ook hier door een heleboel ellende gaat. Maar uiteindelijk liever dat dan een mes tussen je ribben natuurlijk. Hier in rural midwest voel ik me trouwens totaal niet onveilig....
#4 - 10-08-2012, 12:45 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Yessica

Helemaal mee eens Karina, ik vind het ook de omgekeerde wereld. Rustig toekijken wat er gebeurt...tsskk... Ik snap ook wel wat de politie bedoelt hoor, maar toch. 'Accepteren wat er gebeurt', zo maken ze het wel heel makkelijk. Ik zie het de eerste strafrechtadvocaat al gebruiken in zijn pleidooi. "Ja, edelachtbare, ondanks het dringende advies van de politie vond mijnheer het nodig zijn eigendommen te verdedigen, nu heeft mijn arme cliŽnt een klap op zijn hoofd gekregen, ik verzoek u derhalve mijn cliŽnt vrij te spreken."

Het eerste wat ik dacht toen ik dit las was ook, iemand die ik betrap schiet ik in zijn knieschijf. Ik wil tenslotte niet te veel bloedspatten op mijn tapijt.
#5 - 10-08-2012, 15:44 uurPieter79

Het eerste wat ik dacht toen ik dit las was ook, iemand die ik betrap schiet ik in zijn knieschijf. Ik wil tenslotte niet te veel bloedspatten op mijn tapijt.

Tijdens m'n concealed carry permit training vertelden ze juist dat je dit nooit moet doen. Ervan uitgaande dat je in direct levensgevaar bent (en je kunt niet meer vluchten, dat is hoe het hier in MN is) dan kun je het beste gericht schieten om te doden, het hele magazijn erdoorheen als het moet. Reden hiervoor is dat als die ander ook een vuurwapen heeft diegene nog steeds kan schieten (of mes werpen), een knie is in het heetst van de strijd erg gemakkelijk te missen en je pistool kan de tweede keer 'jammen' (failure to eject' of 'failure to feed'). Dat is ook gelijk de reden waarom je nooit een 'waarschuwingsschot' moet lossen. Stel dat je pistool jammed (klik maar geen schot) dan kan dat voor die ander een reden zijn om je direct aan te vallen.

Veel mensen die in deze situatie zijn terechtgekomen verliezen vrienden en werk (omdat je iemand hebt doodgeschoten), maar ze kunnen het in ieder geval wel navertellen. Moraal is; hoop nooit dat je in zulke situatie terecht komt, en zoek het niet op omdat je denkt dat je niets kan gebeuren. Het zet je leven op je kop (lees maar eens over deze recente zaak http://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Trayvon_Martin ).

Gr. Pieter
#6 - 10-08-2012, 22:21 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Chris RTA

Een inbreker kiest er bewust voor om naar binnen te gaan ondanks dat hij vooraf weet dat hij iemand tegen kan komen en dat daar een gevecht kan ontstaan en dat hij kans maakt daarin te verliezen.
Als deze inbreker er dan toch voor kiest om naar binnen te gaan, mag hij ook goed gestraft worden. Dood is overdreven, iets minder mag ook. Ik denk dat hij daar meer van leert dan een maandje cel.

#7 - 10-08-2012, 23:25 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15