Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Afluisteren

Discussie gestart

bgroeneveld

Jij, Chiefram, en Bush gaan voorbij aan het feit dat de speciale afluisterwet juist WEL voorziet in de dringende noodzaak van het zo snel mogelijk kunnen afluisteren.

Volgens de wet mag afluisteren zonder toestemming van een speciale rechtbank 72 uur. Daarna moet er toestemming gevraagd worden. Als je binnen 72 uur niet een redelijk vermoeden hebt dat er wat aan de gang is, dan moet je ophouden. Als dat redelijk vermoeden er wel is, dan zal die speciale rechtbank zeker toestemming geven, dat hebben ze in het verleden ook altijd gedaan.

Het gaat er bij dit alles om, dat Bush zich steeds meer boven de wet stelt. Neem alleen al die speciale 'uitleg' die hij uitgeeft nadat hij een wet heeft getekend. Bush heeft nog steeds geen veto uitgesproken over ook maar één wet. In plaats daarvan geeft hij achteraf die uitleg ("hier wil ik me wel aan houden, daar wil ik me niet aan houden").

En helaas is de Republikeinse meerderheid in het Congress niet bereid om naleving van de wet af te dwingen, ze praten er nu zelfs over om die afluisterwet maar aan te passen omdat de president zich er niet aan wil houden.

Dat zijn allemaal (kleine) stappen op weg naar een dictatuur en dat is Amerika onwaardig.

#31 - 26-06-2006, 22:48 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15