Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerikaanse conservatisme

Discussie gestart

Dusza

Of dit bericht nu hier op z'n plaats staat, dat weet ik ook niet, maar het gaat over politiek (zowel Europees àls Amerikaans), vandaar...

‘The Brussels Journal’ is een blog die als leuze heeft
I believe in being free, acquiring knowledge, and telling the truth.” (van de Amerikaanse journalist H.L. Mencken (1880-1956)
Het is een project van enkele Europese journalisten en schrijvers, met, naar eigen zeggen, als doel “to restore three values that are so lacking in the so-called “consensus-culture” of contemporary Europe: Freedom, the quest for Knowledge, and the Truth.”
We defend freedom and, though we do not pretend to know the ultimate truth, we strive to acquire as much knowledge as possible by presenting facts and views that are hard to find in the “consensus-media” of Europe.
We are not an organisation; we are a coalition of individuals. Our contributors do not necessarily share every view represented in the articles of this website, but we know they all write with an earnest desire for the truth. What binds us is our defence of liberty and the conviction that the state exists to serve man and never the other way round.


Dit is een recent stukje: http://www.brusselsjournal.com/node/1264
Vanuit dit stuk, waarin de schrijver meldt dat hij komend najaar zijn batterijen weer op gaat laden in Amerika, kan je de link vinden naar:
The Closing of Civilization in Europe
Europe Must Find its Roots in America

Een van de schrijvers op Brussels Journal heeft ook een eigen blog, met als thema het Amerikaanse conservatisme:
http://www.amcon.be/

Misschien dat er hier op het forum liefhebbers zitten voor deze lectuur.
#1 - 19-08-2006, 19:07 uur

bgroeneveld

Ja, ja. Conservatisme zal Amerika redden. Nou vergeet het maar, de conservatieven lopen als lemmingen achter George Bush aan en volgen de Grote Leider tot over de klippen. En ze slepen Amerika mee.

Gelukkig zijn er hier in de VS genoeg mensen (een meerderheid zelfs0, die zo langzamerhand de ogen geopend zijn over wat het huidige Amerikaanse conservatisme betekent: veel geld uitgeven en nog meer lenen, belastingverlagingen voor de rijken en minder steun voor de armen.

Het enige wat Europa van het Amerikaanse moderne conservatisme zou moeten leren is hoe het NIET moet.

En deze blog verspreidt dezelfde onzin over de Verenigde Naties als zo vele dommen: in de VN worden verklaringen aangenomen, onder meer de verklaring over de rechten van het kind. Maar, net als de paus, de VN heeft geen methoden of troepen om naleving van dergelijke verklaringen af te dwingen. De VN is geen boeman, het is alleen een organisatie die af en toe goed kan doen, als de leden betrokken bij een bepaald probleem, dat toestaan.

Zie de oorlog Israel - Libanon, de VN kan alleen een staakt-het-vuren bereiken als Israel en de VS en Libanon vinden dat het tijd wordt om het vuren te staken. Niet eerder.
#2 - 20-08-2006, 04:23 uur

Dusza

Vond het vooral grappig dat Belgen zeggen dat we de mosterd moeten gaan halen in Amerika, temeer daar de meerderheid van de Belgen niet zo'n positieve kijk op Amerika heeft. Echt populair zal het innemen van zo'n standpunt je dan ook niet maken.

Eigenlijk kwam ik onrechtstreeks op die site terecht, eigenlijk n.a.v. het verhaal van één van die schrijvers die thuisonderwijs geeft (wat in België perfect mogelijk is). En 'de staat' is hem nu eigenlijk een rondje aan het pesten door te oordelen dat hij dat niet goed doet, dat thuisonderwijs, en zijn kinderen zouden terug naar een school moeten gaan. Dit alles omdat de vader uit een politiek verkeerde hoek komt, namelijk het Vlaams Belang. Vind ik spijtig, want dat zijn dingen die eigenlijk totaal apart moeten bekeken worden. Als jij je kinderen gewoon naar school laat gaan, kan je ze evenzeer 'hersenspoelen' en kan je het Vlaams nationalisme of rassenhaat er evenzeer met de paplepel ingieten.
Grappig is dat diezelfde overheid (inspecteur voor het thuisonderwijs) mij onlangs zei dat het echt niet uitmaakt of ik onze zoon het curriculum van de Belgische school zou moeten geven als we zouden thuisonderwijs geven, ik mocht evengoed lessen geven die kinderen in China of Afrika krijgen (of Amerika), of zelfs lessen van de universiteit terwijl hij toch maar 11 is, zo lang het kind maar op regelmatige basis les krijgt, en de kans krijgt zijn persoonlijkheid te ontwikkelen... (maar ach, thuisonderwijs of niet, da's weer een totaal andere discussie).
#3 - 20-08-2006, 08:32 uur

Dusza

http://washingtontimes.com/op-ed/20060816-090457-4849r.htm

Ik zie dat zelfs de Washington Times aandacht besteed heeft aan heel die Brussels Journal affaire via een editoriaal op 17 augustus...
Blijkbaar hebben ze daar ook geen hoge dunk van de Belgen (tenminste niet van onze politici, maar tja, wie kan ze ongelijk geven?).
#4 - 20-08-2006, 12:04 uur

bgroeneveld

Die aandacht van de Washington Times is niet zo verwonderlijk. Dat is het blad van de Moon organisatie (de Zuidkoreaan die volgens hemzelf de nieuwe Jezus is, god heeft hem dat zelf tegen hem gezegd, dus het moet waar zijn).

Een erg conservatieve krant, als George Bush kranten zou lezen, zou de Washington Times bovenop de stapel liggen.

#5 - 20-08-2006, 17:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15