Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Bush kiest voor conservatieve rechter

Discussie gestart

Frank S

Bush kiest voor conservatieve rechter

De Amerikaanse president Bush wil de conservatieve rechter John Roberts toevoegen aan het hooggerechtshof. Dat maakte hij bekend in een tv-toespraak.

Opvolger
Bush noemt de 50-jarige Roberts de meest geschikte opvolger voor de vorige maand opgestapte Sandra Day O'Connor. Zij vervulde een brugfunctie tussen de conservatieve en liberale rechters in het negenkoppige rechtscollege. Critici vrezen dat de conservatieve Roberts dit vooral níet zal doen.

Rechtser stempel
Gematigde Republikeinen hadden bij Bush erop aangedrongen iemand voor te dragen die O'Connor ook in die zin zou kunnen opvolgen, maar conservatieve partijgenoten hebben Bush gevraagd van de gelegenheid gebruik te maken om een duidelijk rechtser stempel te drukken op het hooggerechtshof.

Uitwerking
Bush benadrukte in zijn toespraak dat de beslissingen van het hof hun 'uitwerking hebben op het leven van alle Amerikanen'. De Senaat moet de voordracht nog goedkeuren.
#1 - 20-07-2005, 10:35 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15