Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

De ware aard van Obama

Discussie gestart

MiamiHeat

Een approval rating zegt niets, geloof dat volgens sommige polls Bush een hogere had dan Obama na een paar maanden. Ik denk dat Bush geen slecht werk heeft gedaan betreffende de economie, voor de rest ben ik het niet vaak met Bush eens. Maar Obama gaat steeds meer op Bush lijken betreffende oorlogen en geld uitgeven, hij brengt tot nu toe weinig Hope en Change wat ik jammer vind.

Hij heeft in 3 maanden meer gebracht dan het huidige kabinet hier in Nederland maar das een ander verhaal......give him some slack! Hij zit er net 3 maanden!!!! Er wordt op dit moment door vele regeringen veel geld uitgegeven......en de reden waarom mag duidelijk zijn of je het ermee eens bent is wat anders. Ik geloof tevens dat hij ook oorlogen probeert te vermijden en ze niet uit te lokken (zoals regering Bush dat deed). Neem Iran...ik zie liever deze benadering dan meteen als agressor over te komen. Over 4 jaar mogen we hem afrekenen en met een beetje geluk is dan ook de creditcrises weer voorbij.....dat zal het allerbelangrijkste zijn. Hebben we dan nog steeds te maken met deze crisis dan is het exit Obama....zo niet krijgt 'ie er 4 jaar bij.

#16 - 02-04-2009, 19:44 uur

hollandranch

Je kan op dit moment niet iemand 4 jaar laten aanmodderen en omdat hij zo sympathiek en aardig is moeten we hem de tijd gunnen. Als Obama met geld uitgeven zo doorgaat en we zien niet snel resultaat hebben we over een jaar een opstand omdat het geld op is en iedereen torenhoge Belasting moet betalen, het is geen Monopoly geld??  Ik vind dat de extra troepen naar Afganistan verkeerd is, allemaal commercieel belang en moet je voorstellen dat Amerika geen oorlog heeft, wat moet je met al die militairen en wat moet de wapenindustrie?  De 2e wereldoorlog heeft ook de vorige grote recessie geholpen!
#17 - 02-04-2009, 20:26 uur
« Laatst bewerkt op: 16-04-2009, 05:52 uur door hollandranch »

J-P

  De 2e wereldoorlog heeft ook de vorige grote recessie opgelost!

Dat is best wel grappig aangezien dit de grootste onzin is, waar haal je dit vandaan?

In de jaren 20 van de vorige eeuw jaagden Amerikaanse geldwolven de beurs omhoog en verloren hierdoor de realiteit waardoor deze bel ontplofte en de hele beurs ineen viel.
Hierdoor kwam de Amerikaanse overheid met gigantische tekorten te zitten. Om te bezuinigen werd de financiele steun aan Duitsland stopgezet. Waardoor Duitsland wederom ineenstorte  en Hitler aan de macht kon komen.
(Amerika gaf dit geld zodat Duitsland zijn schulden aan Engeland en Frankrijk kon betalen zodat deze hun leningen, die ze hadden bij Amerika, konden betalen. Oftewel een slimme zet van Amerika aangezien hierover een dikke rente ontvingen). En daarbij is het ook nog zo dat Amerika na de 2e wereldoorlog financiele tekorten had.
Oww en de  Amerikaanse beurs was pas in 1954 weer op z'n oude peil.

 Hahaha ik wil hiermee absoluut niet zeggen dat het de schuld van Amerika is dat Hitler aan de macht is gekomen. Dat zal wel heel bekrompen zijn he.
 
Is het niet zo dat men Obama pas kan aanpakken wanneer zijn plannen een uitwerking hebben? Na 3 maanden zeggen dat ie het niet goed doet is wel heel makkelijk.
Daarbij is het wel heel gaaf dat hij niet alleen maar denkt aan Amerika (uiteindelijk wel natuurlijk haha..tis tenslotte de president van het land), Maar aan de hele wereld. Sorry hoor maar de wereld bestaat niet alleen maar uit Amerika (en dat heeft ie door)...zoals Bush ons trachtte te geloven.
Wat sowieso al best belangrijk is, is dat Obama de wereld al een beter beeld heeft gegeven over Amerika. Het bashen van Amerika is in mijn ogen al stukken minder sinds dat hij aan de macht is.

Maar goed...dit is mijn bescheiden mening.  ;)
#18 - 07-04-2009, 03:50 uur

persianBrit

De 2e wereldoorlog heeft ook de vorige grote recessie opgelost!

De historicus spreekt.. loll

Hier klopt natuurlijk helemaal niets van.

#19 - 15-04-2009, 16:24 uur

bgroeneveld

De Tweede Wereldoorlog heeft toch wel geholepn. Immers, in tijden van oorlog is plotseling iedereen bereid om offers te brengen. In "normale" tijden is er verzet tegen "socialisme" zoals het ondersteunen van bepaalde industrieen en/of armen.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft in de VS vooral de GI Bill (gratis hoger onderwijs voor veteranen) erg geholpen met het ontwikkelen van de gemiddelde Amerikaan, en met een GI Loan heeft wijlen mijn schoonvader zijn huisje kunnen kopen in Tiffin, Ohio.

Dergelijke economie-stimulerende maatregelen zijn tijdens en na een oorlog plotseling als vanzelfsprekend. Zodra de oorlog vergeten is, worden ook dergelijke maatregelen vergeten. Helaas.

Zelfs Obama lijdt aan het "socialisme voor de defensie-industrie" syndroom. Vandaar dat zijn begroting de defensieuitgaven met 4 procent wil verhogen. Waar zelfs (juist?) de Republikeinen fel voor zijn.
#20 - 16-04-2009, 01:55 uur

Loek

Nog zo'n socialistisch iets wat alleen dankzij de tweede wereldoorlog tot stand kwam: het Marshall Plan.   Zonder die stimulans zou Europa nog jaren op z'n reet hebben gelegen, en het geld ging vanuit het oogpunt van de amerikaanse burger allemaal naar het buitenland.  Misschien wordt het tijd dat het Marshal Plan nu in omgekeerde richting word uitgevoerd?
#21 - 16-04-2009, 02:09 uur

hollandranchHier klopt natuurlijk helemaal niets van.


Je hebt gelijk, de 2e wereldoorlog heeft er voor gezorgd dat de recessie veranderde, het heeft de recessie geholpen, niet opgelost, iedereen kan fouten maken, zie Obama  :-X dus ik ook.
#22 - 16-04-2009, 05:54 uur

FA

Ik spreek je nog wel volgend jaar, als de economie hier zich weer hersteld heeft dankzij de plannen van Obama.
We zijn nu al meer dan een jaar verder, en wat heeft hij er al van terecht gebracht ?
Niks, het alleen nog maar erger gemaakt door al zn socialistic ideas.
Het word hoog tijd dat die links rat uit de White House verdwijnt, voor dit prachtland helemaal kapot is door hem.
#23 - 17-11-2010, 07:55 uur

ned in MO

excuse you?
Als je hier binnen komt banjeren om  even te keer meent te moeten gaan zul je niet veel vrienden maken denk ik van nog links, nog rechts
Zo kapot is dit prachtland helemaal niet hoor. Er gebeuren hier een hoop dingen met stimulus money die ik alleen maar kan toejuichen.
Met name aan infrastructuur wordt er hier bij mij een hoop gedaan. Een investering die niet alleen nu mensen aan werkt helpt maar die in de toekomst mee helpt aan goede ontsluiting van de stad, iets wat in de toekomst  van groot economisch belang is.
Dingen die ze in nederland ook glad vergeten waren waardoor je elke dag in de file staat

Obama maakt fouten. Het zou raar zijn als hij die niet maakte. Iemand voor rat uitmaken gaat mij echter wat ver.
#24 - 18-11-2010, 03:46 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

Yessica

Hier even een luchtige reactie op de titel van deze thread, "De ware aard van Obama"

Ik kon er wel om lachen, sommige mensen hebben echt te veel tijd over  :)

OMG! Is Barack Obama the Antichrist? Proof ???
#25 - 22-11-2010, 12:15 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15