Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hoge opkomst, eerste exit polls

Discussie gestart

Wop

Hoge opkomst, eerste exit polls
     
   
De politieke website wonkette.com heeft een exit polls gepubliceerd van een Republikeinse strateeg. Daaruit blijkt dat John Kerry duidelijke overwinningen gaat halen in Florida, Pennsylvania, Ohio, Wisconsin, Iowa en New Jersey.

Ook de bekende internet-journalist Matt Drudge, die als eerste over de Lewinsky-affaire berichtte, meldt een Kerry-overwinning. Hij baseerde zich op de grote netwerken. Volgens Drudge behaalt Kerry krappe overwinningen in Ohio en Florida en grote in Wisconson, Michigan, Pennsylvania en New Hampshire.

Naar verwachting brengen in totaal 120 miljoen Amerikanen vandaag hun stem uit. Dat zou een opkomstpercentage betekenen van circa 60 procent, het hoogste sinds tijden. In Chicago hadden in het eerste uur al 25 procent van de geregistreerde kiezers hun stem uitgebracht, een record.

Bij de stembureaus in het hele land staan lange rijen. Velen hebben daarom een stoel meegenomen om het lange wachten wat aangenamer te maken.

Weinig problemen
Tot nu toe zijn er weinig problemen gemeld. Op een enkele plaats lieten de stemcomputers het afweten. Daar is overgeschakeld naar stembiljetten.

In een aantal steden daagden verkiezingsmedewerkers te laat op, waardoor stemlokalen later dan verwacht werden geopend. Tientallen mensen moesten daarom - sommigen in de regen - extra lang aanschuiven.  
#1 - 03-11-2004, 00:34 uur

PetraVS

Ik heb vanochtend om half 9 gestemd.  Maar 10 minuten hoeven wachten, maar ik was wel nummer 326, heel hoog, weet ik uit ervaring, zo vroeg in de ochtend.
#2 - 03-11-2004, 01:08 uur

Frank S

De eerste exit-polls hebber er nogal naastgekleund...
#3 - 03-11-2004, 12:19 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15