Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Clinton wil meer ontwikkelingshulp

Discussie gestart

Frank S

Clinton wil meer ontwikkelingshulp

Uitgegeven: 4 september 2006 09:37

WASHINGTON - Oud-president Bill Clinton van de Verenigde Staten vindt dat zijn land veel meer geld moet uittrekken voor ontwikkelingshulp dan nu gebeurt. Internationaal is afgesproken dat rijke landen 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) hieraan besteden. De VS voldoen lang niet aan die norm.

Clinton zette zijn visie over armoedebestrijding uiteen in een vraaggesprek met de Amerikaanse televisiezender CNN. Hij liet doorschemeren dat armoede een voedingsbodem kan vormen voor terrorisme. Dat kun je beter bestrijden door meer ontwikkelingshulp te geven dan door oorlogen uit te vechten, zo zei hij. 
 
De VS geven nu jaarlijks ongeveer 10 miljard dollar aan ontwikkelingshulp, ongeveer 0,17 procent van het bbp. Dat zou volgens Clinton 60 miljard moeten zijn. Dat lijkt veel geld, maar op een begroting van 2 biljoen dollar valt het wel mee. Bovendien zijn oorlogen veel duurder, aldus de ex-president. Alleen al de oorlog in Irak heeft meer dan 300 miljard dollar gekost.

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling voldoet maar een handjevol landen aan de 0,7-norm voor ontwikkelingshulp, waaronder Nederland. De VS zijn echter wel groot in particuliere hulp. Burgers en tal van organisaties geven volgens sommige schattingen tezamen nog meer dan de regering.

bron: nu.nl
#1 - 04-09-2006, 14:16 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Chiefram

Ik heb het programma met Bill Clinton op CNN gezien. Ik ben het ook met hem eens, zoals de manier waarop hij het ziet. Alleen denk ik niet dat je het terrorisme kunt bestrijden door meer ontwikkelingshulp in de vorm van geld kunt geven. Een terroristische organisatie ziet de dingen toch totaal anders dan wij Westerlingen. Die willen geen wederopbouw en vrede, maar vernietiging van alles wat zich maar tegen hun 'geloof' keert. Met name Israel moet van de kaart en Amerika is vijand nummer een.

Daarnaast is er al zoveel geld in de wereld van de terroristen. Geld dat gebruikt wordt om trainingskampen op te zetten en meer en meer wapens te kopen, inplaats van hun land op te bouwen en er een succes van te maken.

Het is hun manier van denken. Het is ingepeperd toen ze kind waren en geven deze boodschap door aan hun eigen kinderen, hoe jong ook. Ze zullen eerst de 'haat' weg moeten nemen tegen Israel en de Westerse wereld, voordat dit een kans van slagen heeft. Vrede is niet bepaald waar ze op zitten te wachten, de terroristen. Hoe goed de bedoelingen van Clinton ook mogen zijn.

Helaas...

#2 - 04-09-2006, 17:14 uur

Anouk

Ontwikkelings hulp moet niet in de vorm van geld komen, maar in de vorm van daden en goederen.. Iedereen weet dat het geld wat naar "arme" landen word gestuurd rechtsreeks naar de zakken van de toch al rijkste inwoners van dat land gaat.. Dat heeft natuurlijk geen zin..

Gebruik dat geld om materialen, eten en vanalles en nogwat te kopen.. Geef die mensen iets waar ze wat mee kunnen, waar ze zelf iets mee kunnen opbouwen.. Een steuntje in de rug, iemand die ze wat voordoet, iemand die ze laat zien hoe ze een goed huis kunnen bouwen en goede landbouw materialen.. De rest kunnen ze zelf wel.. Je moet ze opweg helpen ipv geld te doneren aan rijke stinkerds en terroristische groeperingen.. Afrika is niet arm, er is geld genoeg, maar het geld gaat alleen naar de verkeerde, en toch al stinkend rijke mensen..
#3 - 04-09-2006, 17:21 uur
« Laatst bewerkt op: 04-09-2006, 17:23 uur door Anouk »

sweatbox

Die tien miljard per jaar staat in geen verhouding met de drie miljard die Israel jaarlijks van de VS ontvangt. Dat geld wordt trouwens voor het grootste gedeelte gebruikt om wapens van te kopen.
#4 - 04-09-2006, 20:51 uur

bgroeneveld

Inderdaad, de meeste Amerikaanse hulp gaat naar Israel en Egypte, en de rest van de wereld krijgt dan wat er over is.

Interessant is dat als je Amerikanen vraagt hoeveel ontwikkelingshulp hun land geeft, men dan schat een 10 tot 15 procent. Hoeveel zou goed zijn, wordt dan vaak gevraagd. Antwoord: een procent of wat. Dus niet die 0,17 procent.

Ook altijd interessant: er is in arme streken vaak geen geld voor voedsel, maar wel altijd voor kogels. Laat de geweren even buiten beschouwing: er is altijd geld voor kogels.

Aan de derde kant: Hammas en Hezbollah laten ook een andere kant zien: ze werken hard aan de wederopbouw, hearts and minds winnen, zoals de Amerikanen dat zo graag noemen. En als Hammas op basis van al dat niet-terroristische werk redelijk eerlijk een verkiezing wint, dan staan de de VS en Israel op hun achterste benen en weigeren geld af te dragen of met die regering samen te werken. Voorstanders van democratie dus, maar alleen als je 'onze' ideeen steunt, want andere zijn er niet.

't Blijft een vreemde wereld, rare jongens, die mensen.
#5 - 05-09-2006, 03:31 uur

Frank S

De oplossing is niet om oorlog te voeren. De oplossing is ook niet om er geld in te pompen. Voor de lange termijn heeft Clinton gelijk; je moet de voedingsbodem voor terrorisme wegnemen. Dat betekent dat je mensen kansen moet bieden en hoop op een goede toekomst. Een toekomst waarin ze zien dat hun eigen inspanningen een rechtstreekse beloning voor hunzelf of hun kinderen betekent.

Op korte termijn houd je het probleem dat er teveel mensen rondlopen die meer gebaat zijn bij chaos dan bij stabiliteit, die altijd het conflict willen opzoeken of aanwakkeren. Die moet je met gerichte acties blijven bestrijden. Niet met een massale oorlog, zoals in Irak gebeurd is, want daarmee benadeel je teveel onschuldige mensen en vergroot je de voedingsbodem voor terrorisme alleen maar. I.p.v. 100.000 mansschappen kun je beter 5.000 goed getrainde commandogroepen de bergen insturen, of 100 infriltanten.
#6 - 05-09-2006, 09:33 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15