Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Donald Rumsfeld stapt op

Discussie gestart

Wop

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft woensdag zijn ontslag ingediend. Dat bevestigde president Bush woensdag in een rechtstreeks op de televisie uitgezonden toespraak. De minister lag al geruime tijd onder vuur wegens zijn beleid in Irak.

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, had even tevoren het vertrek geŽist van de omstreden bewindsman. Haar partij won bij de verkiezingen dinsdag de meerderheid in het Huis en maakt ook kans de grootste te worden in de Senaat.

Pelosi begroette in een eerste reactie het vertrek van Rumsfeld. Ze sprak over de mogelijkheid van een nieuwe start.

Gates

President Bush wil de voormalige CIA-baas Robert Gates voordragen als opvolger van Rumsfeld. Bush erkende dat het in Irak niet "goed genoeg" en "snel genoeg" gaat.

Bush zei vorige week nog dat Rumsfeld niet voor zijn baan hoefde te vrezen. Hij zei zijn minister te willen handhaven tot het einde van zijn tweede ambtstermijn in 2008.

Rumsfeld kwam steeds meer onder vuur te liggen wegens de zich voortslepende strijd in Irak. Ondanks de grote Amerikaanse inspanningen neemt het dodelijke geweld in het Arabische land alleen maar toe.

Kranten

Vier Amerikaanse kranten die hun lezerspubliek vooral vinden bij de strijdkrachten, riepen kort voor de parlementsverkiezingen van dinsdag op tot een vertrek van Rumsfeld. "Als de huidige militaire leiders in ons land openlijk beginnen te breken met hun minister van Defensie, is het duidelijk dat hij de controle aan het verliezen is over de instelling die hij zogenaamd leidt", stelden de bladen Army Times, Air Force Times, Navy Times en Marine Corps Times.

Bron: nu.nl
#1 - 08-11-2006, 19:50 uur

bgroeneveld

Eindelijk!

Al blijft de ECHTE incompetente regeringsleider (president Bush) nog steeds buiten schot. Helaas heeft Nancy Pelosi al min of meer beloofd dat impeachment van de baan is. Maar hopelijk verandert ze nog van gedachten.

#2 - 08-11-2006, 22:47 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15