Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

'Bush is op-een-na-domste president'

Discussie gestart

Wop

WASHINGTON - De Amerikaanse president George Bush heeft slechts één voorganger gehad die dommer was dan hij. Dat constateren psychologen van de universiteit van Californië op basis van onderzoeken naar de intelligentie van de staatshoofden.

"Hij is absoluut intelligent, zeker slim genoeg om president van de Verenigde Staten te zijn", zei onderzoeksleidster Dean Keith Simonton tegen de Britse krant The Sunday Times. Toch is er in de laatste 110 jaar geen Amerikaans staatshoofd met een lager IQ geweest, met uitzondering van Warren Harding, die van 1921 tot 1923 regeerde.

Simonton schat Bush' IQ op ongeveer 120, "het gemiddelde van een leerling die zijn middelbare school afrondt".

De vorige president Bill Clinton heeft waarschijnlijk een IQ tussen 136 en 159, terwijl Ronald Reagan tussen 118 en 142 zat.

John Quincy Adams, die in de negentiende eeuw regeerde, was met een IQ van 165 tot 175 veruit de geniaalste van de presidenten.

bron:nu.nl
#1 - 10-09-2006, 16:11 uur

Anouk

Whahahahaha!! Dat is nog eens grappig.. Ik heb een hoger IQ dan de president van de USA ;D ;D ;D


Thanks for making my day ;D ;D ;D
#2 - 10-09-2006, 17:30 uur

Phersu

Een president moet maar één kwaliteit hebben: zich omringen met goede adviseurs.
Nixon had de beste, Carter waarschijnlijk de slechtste.

Maar als je FDR, dé US-president bij uitstek bekijkt dan zie je een intelligente president, die zich omringt met onbenullen en die bovendien nog het land laat regeren ook.
#3 - 27-11-2006, 19:41 uur
We kunnen onszelf niet weinig genoeg au serieux nemen (Cees Buddingh')

bgroeneveld

Nixon had de beste adviseurs en Carter de slechtste?

Nixon, die de oorlog in Vietnam vier jaar lang onnodig heeft gerekt om uiteindelijk hetzelfde resultaat te bereiken dat hij eerder had kunnen halen? Nixon, die heeft moeten aftreden omdat hij en zijn adviseurs dachten dat ze boven de wet stonden en maar in konden breken?

Carter heeft het heel wat beter gedaan. Alleen al het Camp David akkoord waar Israel en Egypte vrede sloten en waardoor Anwar Sadat de eerste Egyptische president werd die officieel Israel bzocht.

Bush Jr. is natuurlijk de allerslechtste, omdat hij zich omringd heeft met een stelletje jaknikkers, die Amerikan financieel en moreel de grond in hebben geboord met de belastingverlagingen voor de rijken en de inval in Irak.

#4 - 27-11-2006, 20:45 uur

Mr-Leo

Een leuk boekje over dit en vele andere onderwerpen. Geschreven door Frans Verhagen.

Bush is dom, en 37 andere clichés over Amerika.

http://www.amerika.nl/elections/html/persbericht.htm
#5 - 27-11-2006, 20:56 uur

Phersu

Met de 'beste onder Nixon' dacht ik natuurlijk aan Kissinger.
Maar goed, men kan erover discussiëren.

Wat mij het meest treft is de ongenadige kritiek die zowel de Gaulle als Churchill hadden over de medewerkers van Franklin Delano Roosevelt, in hun respectievelijke memoires.

De man was ziek en vooral vrouwziek. Hij regeerde niet maar liet regeren. Onder hem is een enorme administratie ontstaan, die de beruchte 'red tape' in het leven riep, die nog altijd bestaat.
Zijn 'New Deal' was een totale flop en betekende niets inzake tewerkstelling. De wereldoorlog heeft hem gered. Hij moet in feite de nazi's en vooral de Jappen dankbaar zijn.
In het Amerika van die dagen waren grote groepen sympathisanten van de nazi's. Denk maar hoe Charles Linbergh, vele malen naar Duitsland reisde en een intieme vriendschap sloot met Göring.
Er bestond een kleine maar zeer actieve nazipartij, aan wie niets in de weg werd gelegd.

Bovendien bleek FDR totaal onbekwaam om zich in te leven in een naoorlogs Europa.
Voor hem was Europa een onstabiel geheel, dat dringend moest bestuurd door de Amerikanen. Hij zag dan ook Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk als een soort Amerikaans wingewest, waar de Amerikanen de wet zouden stellen.
Duitsland diende opgedeeld tussen de Russen en de Amerikanen, de Rijn zou de grens zijn!
Churchill stelde vooral zijn adviseurs als Stimson en J.F.Dulles verantwoordelijk voor deze baarlijke onzin.
volgens de Gaulle was het FDR zelf, wiens brein volgens dG aangetast was door een venerische ziekte.

#6 - 27-11-2006, 22:08 uur
« Laatst bewerkt op: 27-11-2006, 22:11 uur door Phersu »
We kunnen onszelf niet weinig genoeg au serieux nemen (Cees Buddingh')

bgroeneveld

Goeie help, war haal je die "informatie" over FDR vandaan?

Dankzij die man hebben we hier in de VS tenminste een oudedagspensioen (zie de oude Willem Drees in Nederland). Dankzij FDR is de VS de crisis van 1929 teboven gekomen en zijn heel wat mensen gered van de hongerdood, waaronder een groot aantal kunstenaars die door de WPA (Work Progress Administration) overheidssteun kregen voor hun werk (onder meer een hele serie gidsen over de VS).

FDR was zo populair, dat Lindberg geen schijn van kans had, net zomin als de Amerikaanse Nazis.

FDR is voor het einde van de Tweede Wereldoorlog overleden en we weten dus niet wat hij uiteindelijk gedaan zou hebben in Europa.

En dat Kissinger ooit de Nobelprijs voor de vrede heft gekregen is een schande. De man had, net als Nixon en Johnson overigens, voor het gerecht moeten worden gesleept voor alles wat hij/zij in Azie heeft/hebben uitgespookt.

#7 - 28-11-2006, 04:09 uur
« Laatst bewerkt op: 28-11-2006, 04:11 uur door bgroeneveld »

Phersu

Goeie help, war haal je die "informatie" over FDR vandaan?

Over het effect van de New Deal: Encarta
De rest: memoires van Churchill en de Gaulle.
#8 - 28-11-2006, 11:27 uur
We kunnen onszelf niet weinig genoeg au serieux nemen (Cees Buddingh')

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15