Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Zeven op tien Amerikanen positief over Obama

Discussie gestart

persianBrit

Op gevaar af mezelf weer lelijk tekijk te stellen als een Obama fan en een niet-fan van Shrub: wat is erger: een buiging maken voor de koning van Saoedi Arabie, of handje in handje met hem lopen, zoals de Voormalige Bewoner deed -- en de olieprijzen omhoog te jagen -- waarom spreekt niemand over de "olieprijsverlagingen van Obama"?

Overigens ben ik het niet helemaal eens met de politiek van ons aller O in Afhanistan, meer troepen haalt daar weinig uit (zie de Russen in Afghanistan). Maar wat WEL goed is, is dat deze keer ook ontwikkelingswerkers en -geld gestuurd zullen worden. DAT is in ieder geval een stapje op de goede weg.

Maar ja, het zal wel weer uitgelegd worden, door sommigen tenminste, als te Obama-vriendelijk.

Het zij zo, hier sta ik, ik kan niet anders.


Ik ben het met je eens.  We moeten President Obama gewoon een kans geven. Ik was zelf voor Bush in 2000 en was naief genoeg om weer voor hem te zijn in 2004. Nu is echter genoeg. Mooi dat Mcsame niet aan de macht is gekomen en er eindelijk een democraat zit. Ik denk dat president Obama en Vice President Biden het goed zullen doen!
#31 - 14-04-2009, 19:28 uur

hollandranch

Okay, Obama moet een kans krijgen, kost geloof ik een Triljoen per jaar over de komende 10 jaar, dit is 10 Triljoen, voor de mensen die niet weten wat een triljoen ongeveer is, zie

http://video.aol.com/video-detail/hoe-zou-1-triljoen-dollar-eruit-zien-hd/4116151237


Simpele vraag is, wie gaat dit betalen?
#32 - 16-04-2009, 05:49 uur

bgroeneveld

Wij allemaal gaan dit betalen. Maar dat was ook al het geval voordat Obama de verkiezingen won. En wij zouden ook voor al die tekorten hebben opgedraaid als McCain de verkiezingen gewonnen had.

#33 - 17-04-2009, 03:59 uur

hollandranch

Wij allemaal gaan dit betalen. Maar dat was ook al het geval voordat Obama de verkiezingen won. En wij zouden ook voor al die tekorten hebben opgedraaid als McCain de verkiezingen gewonnen had.Dat is gek Benno, want Obama zegt dat we er allemaal op vooruit gaan, behalve de mensen die meer dan 250.000 US Dollar verdienen? maar daar hoor jij bij, ik gelukkig niet.
#34 - 17-04-2009, 05:07 uur

sweatbox

Dat is gek Benno, want Obama zegt dat we er allemaal op vooruit gaan, behalve de mensen die meer dan 250.000 US Dollar verdienen? maar daar hoor jij bij, ik gelukkig niet.

Die 250k+ groep is er de afgelopen maanden zo hard op achteruitgegaan dat ook zij nu alleen maar kunnen winnen. >:D
#35 - 17-04-2009, 07:44 uur

bgroeneveld

Maar goed dat ik op Obama gestemd heb, want die $250.000 per jaar haal ik echt niet.

Wat wel weer duidelijk wordt is dat "klassenstrijd" iets heel ergs is als het gaat van de armen tegen de rijken. Rijken die belastingverlagingen willen ten koste van de armen, dat is geen klassenstrijd, dat is rechtvaardigheid.

Net zoals die hele discussie over de "dodenbelasting" (belasting op erfenissen). Omdat tegenwoordig een $7 miljoen van die belasting wordt vrijgesteld, komen voor die belasting een handjevol mensen en 100 boerenbedrijven in aanmerking. Maar het wordt vaak voorgespiegeld alsof het iets heel verschrikkelijks is.
#36 - 17-04-2009, 15:16 uur

hollandranch

Wee t je wat ik erg vind, dat de Propaganda machine van Obama iedereen laat geloven dat ze erop vooruit gaat, terwijl ieder logisch denkent mens weet dat de rekening in de komende jaren volgt, maar daar praat men niet over en zou men wel moeten. Ik word ook ziek dat bazen van bedrijven afschilderd worden als zakkenvuller, men is te dom om te kunnen begrijpen dat er zonder bazen geen bedrijven meer zijn behalve de Staat, of gaat amerika een soort oud Rusland worden?
#37 - 17-04-2009, 15:23 uur

Loek

Dan werkt die propaganda machine niet echt goed.  Ik hoor al vanaf voor dat Barack gekozen is dat wij allemaal er iets aan zullen moeten doen en dat we met zijn allen voorlopig alleen op achteruit gaan.  Geen van ons kan op z'n lauweren rusten, het is niet de overheid die het op kan lossen maar ieder individu moet offers brengen.  Ik heb het over en over gehoord tijdens en na de campagnes.  Dus is heb de propaganda die jij noemt blijkbaar gemist.  Alle plannen die nu door zijn administration in gang worden gezet zullen geld kosten, dat is vanaf dag een aan iedereen duidelijk gemaakt.  Blijkbaar hebben ook veel mensen moeite met het begrijpen van het woord "Stimulus".  Een stimulus is iets wat je doet om iets op gang te brengen.  Dus de stimulus fondsen die nu worden uitgedeeld zijn bedoeld voor programmas die staten uiteindelijk zelf verder moeten betalen.  Dus als je denkt dat het nu duur is, er zal in de komende 10 tallen jaren nog veel meer moeten worden uitgegeven om het een en ander aan de gang te houden.  De "hoop" is dat deze activiteiten uiteindelijk zichzelf financieren en ook weer wat terugverdienen.  Je vraagt wie dat moet betalen?  De balasting betaler, en dat ben jij en ik niet alleen maar ook nog vele belasting betalers die na ons komen.  We hebben jarenlang in de Reagan roes geleefd waarin alles alleen maar beter kon worden.  Bush was de ongelukkige die aan het roer stond toen het tegendeel werd bewezen, hopelijk kan Barack ervoor zorgen dat we niet al te lang op de blaren hoeven te zitten. 
#38 - 17-04-2009, 17:01 uur

hollandranch

Zelfs CNN is een onderdeel van de propaganda campagne, zie http://www.youtube.com/watch?v=Dd2tg8gxCDU   Er worden mensen alleen maar dingen voorgehouden die ze nu krijgen en niet wat er in de komende jaren te wachten staat aan verhogingen. De propaganda machine werkt perfect, want men slikt hel allemaal als zoute koek, behalve de Conservatieven, maar deze mensen worden nu door CNN en CNMBC afgeschilderd als rechts extremisten.
#39 - 17-04-2009, 17:20 uur

bgroeneveld

Wat er op die YouTube te zien zou moeten zijn, kan ik niet volgen, de link gaat naar een algemene YouTube.

Gelukkig hebben we Fox "News" dat ervoor gezorgd heeft dat een aantal mensen geprotesteerd heeft op woensdag (15 april, Amerikaanse belastingdag). Mensen wekenlang opgeroepen om de straat op te gaan en uitgebreid verslag gedaan tijdens de demonstraties.

Betogingen die overigens ook door de "linkse" pers (inclusief CNN en de New York Times), ook uitgebreid verslagen zijn, alleen met wat aantekeningen over het de mensen op stang jagen door Fox.

Zoals Sweatbox al aangaf: we zijn de afgelopen jaren in slaap gesust door mensen die riepen dat het allemaal wel goed zou komen, inclusief Clinton, maar die heeft tenminste voor een overschot op de begroting gezorgd. Onder Reagan hadden we het schandaal van de Savings & Loans, de spaarbanken, die de belastingbetaler miljarden heeft gekost (inclusief een miljoen of zo voor een bank die mede dankzij de broer van GW Bush over de kop ging en door de belastingbetaler moest worden gered), onder Bush hadden we de banken en de maatschappijen die hun roekeloze en niet gecontroleerde activiteiten verzekerden.

Wat er op het ogenblik gebeurt doet pijn, maar niets doen, zou in de toekomst nog veel meer pijn veroorzaken.

Maar goed, ik neem aan dat ik niemands mening zal veranderen, ik ben tenslotte een rode rakker, die AMerika allerlei Europese, socialistische maatregelen toewenst. We zullen het wel zien. Feit blijft overigens, dat volgens de Gallup enquetes nog steeds een grote meerderheid van ons Amerikanen die politiek van Obama en de Democraten steunt.
#40 - 18-04-2009, 04:41 uur
« Laatst bewerkt op: 18-04-2009, 04:42 uur door bgroeneveld »

hollandranch

Benno, vul gewoon Teaparty in en CNN en je ziet zoiets als dit http://www.youtube.com/watch?v=QOrPzVECSjo  CNN reporters die geen reportages maken maar hun mening verspreiden, maar CCN heeft al laten zien dat ze wel erg Pro Obama zijn en inderdaad Fox niet. Vanavond is Obama erg vriendelijk tegen Chavez, zie oa http://www.huffingtonpost.com/2009/04/17/obama-and-hugo-chavez-sha_n_188515.html    Zal hij ook geen punten mee scoren.
#41 - 18-04-2009, 05:28 uur

sweatbox

Het doet er ook helemaal niet toe hoe populair de president is. Het systeem geeft de president een mandaat voor vier jaar. Dat mandaat biedt de mogelijkheid om echt iets te doen. Reagan heeft dat gedaan, Obama doet dat misschien. Obama's afrekening volgt over vier jaar en tegen die tijd staat de wereld er compleet anders voor.
#42 - 18-04-2009, 08:07 uur

John van Helden

http://www.politifact.com/truth-o-meter/

Leuke site om te zien of Obama zijn beloften / doelstellingen waarmaakt.
Ik heb er vertrouwen in... als eerste gekleurde Amerikaanse president zijn alle ogen op hem gericht.. en fouten wil hij zeker niet maken.
#43 - 18-04-2009, 15:03 uur

persianBrit

http://www.politifact.com/truth-o-meter/

Leuke site om te zien of Obama zijn beloften / doelstellingen waarmaakt.
Ik heb er vertrouwen in... als eerste gekleurde Amerikaanse president zijn alle ogen op hem gericht.. en fouten wil hij zeker niet maken.

Ik denk dat hij het goed zal doen. Hollandranch is hier in de minderheid (en we respecteren zijn mening) maar ik denk dat President Obama en Joe Biden het goed zullen doen. laten we rustig afwachten. Obama en zijn competente Vice President Biden zullen het goed doen. Ik bedoel, slechter dan Bush kunnen ze het toch niet doen  ;)
#44 - 18-04-2009, 21:56 uur

hollandranch

Zit mijn hele leven al in de minderheid, in Nederland was ik al een soort rechtse anarchist, hoor bij geen clubke omdat ik me niet makkelijk laat overtuigen door leugenachtige politici zoals Bush en Obama, had van Obama meer gehoopt maar slelt mij zwaar teleur. Maar ook ik respecteer ieders mening en ben zelfs blij dat mensen een verschillende mening hebben, maakt het leven minder saai. :)
#45 - 18-04-2009, 22:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15