Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ik vind George Bush een slechte president omdat;

Discussie gestart

kwaajknarie

Idem, nieuwe ronde nieuwe kansen, sluit u aan bij de kassa!
#1 - 24-08-2006, 19:17 uur

bgroeneveld

Hij alles vekeerd heeft gedaan.

Maar wat ik ECHT denk, is zo langzamerhand wel bekend op dit forum.

#2 - 24-08-2006, 22:35 uur

GoGriz

ik niet 1 ding kan bedenken dat hij goed heeft gedaan  :(  Wat hij wel heeft gedaan: Oorlogen gebaseerd op leugens, olieprijzen opgedreven om zijn eigen fortuin en die van zijn vrienden te vergroten.  Financiele staatsteun voor stamcel onderzoek,  nationale wildernissen/parken, gezondheidszorg, onderwijs geblokeerd. Duizenden soldaten en nog veel meer afghanen en iraqezen de dood ingejaagd.   De amerikaanse economie verslapt.  Verkiezingen vervalst.  De rijken rijker gemaakt, de armen armer gemaakt.  De haat jegens de Verenigde Staten tot een historisch maximum veroorzaakt.  De constitution tot een lachertje herleid.  en het lijstje gaat voort...
#3 - 25-08-2006, 17:27 uur

thornberrys

Miljaarden dollars uitgeven aan een oorlog in een land waar de USA niks te zoeken heeft,maar nog eens niet in staat zijn om   Louisiana herop te bouwen,en de slachtoffers te helpen.

Nee hoor, voor mij hoeft die man niet
#4 - 30-08-2006, 23:49 uur

Dusza

Voor diegenen die het niet eens zijn met Bush: neem een foto van je achterste, en stuur deze door naar onderstaande site. Als de man 1000 'billen' heeft, maakt hij er een poster van en stuurt die naar Bush. Misschien komen jouw billen wel in het Witte Huis te hangen.  :D

(ik realiseerde me nooit eerder dat er zoveel mensen zijn met vreselijk degoutante 'achtersten'. Bweik!')

http://www.kissmyassgeorge.com/
#5 - 02-09-2006, 08:14 uur

Mr_America

 ;D Ik vindt het een goed idee mijn kont mag hij ook een keer kussen zal binnenkort ff een foto maken. :nana:
#6 - 02-09-2006, 16:55 uur

bgroeneveld

Nou ja, laten we de lippen maar voor wat anders gebruiken.

Een slecht president verlaagt de belastingen op hoge inkomens terwijl hij een oorlog begint. Een tijd waarin een goed president juist een beroep doet op iedereen om samen te komen en samen offers te brengen.

Een slecht president, omdat hij zich alleen laat voorlichten door de ja-knikkers om zich heen. Er moets een DVD van nieuwsuitzendingen gemaakt worden voordat hij door had dat Katrina echt een ramp was. En dan allerlei dingen beloven en die niet waarmaken.

Een slecht president benoemt incompetente vriendjes op allerlei plaatsen en negeert de daarop volgende corruptie en incompetentie.

Een slecht president laat zijn ministers liegen (Donald Rumfeld, die tegenwoordig keihard ontkent dat hij ooit voorspeld heeft dat Irak een makkie zou worden, om maar een voorbeeld te noemen)).

Een slecht president negeert een wet die stelt dat afluisteren alleen mag na goedkeuring van een speciaal gerechtshof (tot maximaal 72 uur nadat het afluisteren begonnen is) en doet dan net alsof hij zich niet aan deze wet, en andere wetten, hoeft te houden, omdat er een oorlog aan de gang is. En vergeet dat hij bij zijn ambtseed heeft beloofd de grondwet (en alle daaruit voortvloeiende wetten en regelingen) na te leven.

Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Als de Democraten bij deze verkiezingen de meerderheid krijgen in het Huis van Afgevaardigden en/of de Senaat, zal er heel wat corruptie, oncompetentie en nog zo wat naar boven komen.
#7 - 05-09-2006, 03:40 uur

sweatbox

Op de site van Business Radio staat een column over de politiek van GW Bush. (De tweede link opent een mp3 bestand)
#8 - 11-09-2006, 18:00 uur

Frank S

Deze reactie kwam ik op een Amerikaans forum tegen. Schijnt nu ook veel als email verstuurd te worden:

Citaat
Things you have to believe to be a Republican today: Jesus loves you and shares your hatred of homosexuals and Hilary Clinton.  Saddam was a good guy when Reagan armed him, a bad guy when Bush's daddy made war on him, a good guy when Cheney did business with him, and a bad guy when Bush needed  a "we can't find Bin Laden" diversion.  Trade with Cuba is wrong because the country is communist, but trade with China and Vietnam is vital to a spirit of international harmony.  The US should get out of the United Nations and our highest national priority is enforcing UN resolutions against Iraq.  A woman can't be trusted with decisions about her own body, but multi-national corporations can make decisions affecting all mankind without regulation.  The best way to improve military morale is to praise the troops in speeches, while slashing veterans' benefits and combat pay.  If condoms are kept out of schools, adolescents won't have sex.  A good way to fight terrorism is to belittle our long-time allies, then demand their cooperation and money.  Providing health care to all Iraqis is sound policy, but providing health care to all Americans is socialism.  HMO's and insurance companies have the best interest of the public at heart.  Global warming and tobacco's link to cancer are junk science, but creationism should be taught in schools.  A president lying about an extramarital affair is an impeachable offense, but a president lying to enlist support for a war in which thousands die is solid defense policy.   The public has a right to know about Hillary's cattle trades, but George Bush's driving record is none of our business.  Being a drug addict is a moral failing and a crime, unless you're a conservative radio host.  Then it's an illness and you need our prayers for your recovery.  You support states' rights, but the Attorney General can tell states what local voter initiatives they have the right to adopt.  What Bill Clinton did in the 1960's is of vital national interest, but what Bush did in the 1980's is irrelevant.    Remember, FRIENDS DON'T LET FRIENDS VOTE REPUBLICAN!!
#9 - 14-10-2006, 11:32 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

persianBrit

En ook ik vind hem nu een slechte president. (na een periode waarin ik ontzettend PRO-bush was).

Voornamelijk omdat hij belangrijke vragen vermijdt, Een van de akeligste regimes op dit moment (die van Iran-zeg ik als iraanse) niet aanpakt.(hoewel ik juist om dit punt pro-bush was, hij had belooft dat die iets aan die malloten zou doen..), maar ook omdat (dit bleek uit brits, Amerikaans EN duits onderzoek) het terrorisme alleen maar toegenomen is na zijn oorlogen.  Maar na het zien van hoe die Irak aangepakt heeft, denk ik dat het wellicht beter is dat die geen actie onderneemt tegen Iran...

Ondertussen gaan er Amerikaanse soldaten dood door zijn oorlog in Irak (maar ook in Afghanistan..),is the security situation er alleen maar erger door geworden en heeft Amerika een Miljarden-schuld waar je U tegen zegt.Verder is er heel weinig gedaan om de schade van Katrina en Rita te herstellen!

Ik kan me nog wel vinden in 't republikeins gedachtegoed maar met GW Bush heb ik nu helemaal niets meer!
#10 - 21-10-2006, 13:02 uur
« Laatst bewerkt op: 21-10-2006, 13:05 uur door persianBrit »

Phersu

Dit is mijn allereerste tussenkomst hier. De enige reden waarom ik nu reageer is het orkest negatieve klanken op de rug van Bush jr.
Laat me eerst zeggen dat ik de man niet sympathiek vind, maar dat mag mijn analyse van zijn acties als president niet benvloeden.
Bush heeft in Irak gedaan wat elke president in dezelfde omstandigheden zou gedaan hebben.
We vergeten snel. Zijn vader, die nu met een aureool van onschuld wordt gekroond, heeft Sadam niet vernietigd, hoewel hij daartoe de mogelijkheid had. Hij zag Sadam als een element van stabiliteit in de regio, tegen de twee super-islamstaten Iran en Syri.
Dat hij daardoor verantwoordelijk is voor de moord op tienduizenden Koerden en Sjieten, wordt nog nauwelijks vermeld.

Dat de USA, niets te zoeken hebben in Irak is onzin. De regio beheerst meer dan 40% van de mondiale olieproductie en is dus van levensbelang voor het Westen.

Dat alle kritikasters eens nadenken over plastic speelgoed dat duurduer zou zijn dan een gouden horloge, over plastic verpakkingen die duurder zouden zijn dan zilveren hangers, over autorijden alleen nog bereikbaar voor de ultra-rijken...enz.enz.
Dt is het beeld van een wereld waar de oliebronnen in handen zijn van een islammafia.

Wat zijn binnenlandse politiek betreft kan ik niet oordelen. De moraalklok van de USA loopt nu eenmaal een halve eeuw achter.

Ik wou toch even wat tegengas geven. ;)
#11 - 27-11-2006, 19:36 uur
« Laatst bewerkt op: 27-11-2006, 19:37 uur door Phersu »
We kunnen onszelf niet weinig genoeg au serieux nemen (Cees Buddingh')

Satin13

De man is een stropop, een marionet bediend door de multinationals. Coca cola en Exxon regeren de USA, en dat vind ik jammer want ik hou van dat land. Bush is zeker niet de enige die fouten heeft gemaakt doorheen de geschiedenis (ik meen me te herinneren dat Reagan ook niet het toonbeeld van hoog IQ was), maar Bush voedt alle vooroordelen die er bestaan over de mensen. En de USA hd niks te zoeken in Irak. Hij beloofde de Afghanen ze te bevrijden van de Taliban, maar viel in de plaats Irak binnen, want in Afghanistan was niks te halen. In hun typische arrogantie dachten hij en zijn vriendje Rumsfeldt dat ze die klus in een week gingen klaren (klinkt bekend niet?) Als je Bush zijn gang verder laat gaan ga je vijftig jaar terug in de tijd. Vrouw aan de haard, taboe op alles wat Ho,le of bi is, geen abortus, geen condooms, .... Gelukkig nog maar even en dan mag iemand anders de fakkel overnemen. Of dat veel beter gaat worden weet ik niet, maar veel erger lijkt me haast niet mogelijk!
Zet er alsjeblieft iemand die van ons Amerika terug een plek maakt waar het om om begon: the land of the free, and the land of opportunity...
#12 - 27-11-2006, 19:53 uur
USA rocks!
bgroeneveld

Toen Bush Afghanistan inviel stond iedereen achter hem. Als hij Bin Laden uit de bergen van Bora Bora had laten slepen, zou hij de meest populaire president ooit geworden zijn.

Maar: in plaats daarvan heeft de president troepen weggehaald uit Afghanistan, is Irak binnengevallen waar inderdaad een boef aan de macht was, maar die geen enkele steun aan Bin Laden en zijn makkers heeft gegeven, en die zelfs Al Quaida heeft tegengewerkt.

Wat die "massavernietigingswapens" betreft: iedereen die het weten kon (de VN, de waarnemers/controleurs) wist dat Hussein geen massavernietigingswapens had. De gifgassen die hij tegen de Koerdern heeft gebruikt zijn geleverd door Amerikanen, er zijn foto's waar een glimlachende Rumsfeld Saddam feliciteert met zijn overwinning.

Als president Bush ECHT om het afzetten van dictators zou geven, en echt geinteresseerd was in het helpen van onderdrukte volkeren, dan zouden er Amerikaanse (en hopelijk ook andere) troepen staan in Darfur, waar ook een echte volkenmoord aan de gang is. En dan zouden de Republikeinen niet zo heftig geprotesteerd hebben tegen ingrijpen in het voormalige Joegoslavie (en dan met troepen die meer mochten doen dan hulpeloos toekijken).

De olie: Irak produceert sinds de Amerikaanse inval minder olie dan onder Saddam. Die olieplannen zijn dus mooi misgelopen.

Tenslotte: iedereen die iets wist van Irak en het Midden Oosten heeft gewaarschuwd dat de inval mis zou lopen. Niet alleen deskundigen van buitenaf, maar ook deskundigen van de CIA en militairen. Maar Bush luisterde niet, hij voer blindelings op de "wijze" raad van amateurs als Cheney en Rumsfeld en een stelletje "deskundologen" uit de neoconservatieve beweging (waarvan er eentje stellig beweerde dat Sunni's en Shia beter met elkaar overweg konden dan een orthodox Joodse rabbijn in Brooklyn en de Lower East Side van Manhattan. Opvallend genoeg: de man wordt nog steeds door praatprogramma's hier in de VS op de tv gevraagd om commentaar te leveren op de jongste ontwikkelingen. Mensen hebben geen geheugen en als je maar neo conservatief bent, dan mag je de wildste onzin uitkramen.

#13 - 27-11-2006, 20:40 uur

Mr-Leo

Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?
#14 - 27-11-2006, 20:54 uur

Patrick_NH

Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?

In principe voor alle federale verkiezingen zodra je:
- 18 jaar of ouder bent;
- U.S. Citizen status hebt.

Plaatselijke (stad, dorp) verkiezingen, in sommige staten:
- 18 jaar en ouder
- Permanent Residents
#15 - 27-11-2006, 21:25 uur
I believe in the New Hampshire state motto: "Live Free Or Die"
http://newhampshireblog.blogspot.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15