Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse Politiek / Overheid / Presidenten => Topic gestart door: kwaajknarie op 24-08-2006, 19:17 uur

Titel: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: kwaajknarie op 24-08-2006, 19:17 uur
Idem, nieuwe ronde nieuwe kansen, sluit u aan bij de kassa!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: bgroeneveld op 24-08-2006, 22:35 uur
Hij alles vekeerd heeft gedaan.

Maar wat ik ECHT denk, is zo langzamerhand wel bekend op dit forum.

Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: GoGriz op 25-08-2006, 17:27 uur
ik niet 1 ding kan bedenken dat hij goed heeft gedaan  :(  Wat hij wel heeft gedaan: Oorlogen gebaseerd op leugens, olieprijzen opgedreven om zijn eigen fortuin en die van zijn vrienden te vergroten.  Financiele staatsteun voor stamcel onderzoek,  nationale wildernissen/parken, gezondheidszorg, onderwijs geblokeerd. Duizenden soldaten en nog veel meer afghanen en iraqezen de dood ingejaagd.   De amerikaanse economie verslapt.  Verkiezingen vervalst.  De rijken rijker gemaakt, de armen armer gemaakt.  De haat jegens de Verenigde Staten tot een historisch maximum veroorzaakt.  De constitution tot een lachertje herleid.  en het lijstje gaat voort...
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: thornberrys op 30-08-2006, 23:49 uur
Miljaarden dollars uitgeven aan een oorlog in een land waar de USA niks te zoeken heeft,maar nog eens niet in staat zijn om   Louisiana herop te bouwen,en de slachtoffers te helpen.

Nee hoor, voor mij hoeft die man niet
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Dusza op 02-09-2006, 08:14 uur
Voor diegenen die het niet eens zijn met Bush: neem een foto van je achterste, en stuur deze door naar onderstaande site. Als de man 1000 'billen' heeft, maakt hij er een poster van en stuurt die naar Bush. Misschien komen jouw billen wel in het Witte Huis te hangen.  :D

(ik realiseerde me nooit eerder dat er zoveel mensen zijn met vreselijk degoutante 'achtersten'. Bweik!')

http://www.kissmyassgeorge.com/
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Mr_America op 02-09-2006, 16:55 uur
 ;D Ik vindt het een goed idee mijn kont mag hij ook een keer kussen zal binnenkort ff een foto maken. :nana:
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: bgroeneveld op 05-09-2006, 03:40 uur
Nou ja, laten we de lippen maar voor wat anders gebruiken.

Een slecht president verlaagt de belastingen op hoge inkomens terwijl hij een oorlog begint. Een tijd waarin een goed president juist een beroep doet op iedereen om samen te komen en samen offers te brengen.

Een slecht president, omdat hij zich alleen laat voorlichten door de ja-knikkers om zich heen. Er moets een DVD van nieuwsuitzendingen gemaakt worden voordat hij door had dat Katrina echt een ramp was. En dan allerlei dingen beloven en die niet waarmaken.

Een slecht president benoemt incompetente vriendjes op allerlei plaatsen en negeert de daarop volgende corruptie en incompetentie.

Een slecht president laat zijn ministers liegen (Donald Rumfeld, die tegenwoordig keihard ontkent dat hij ooit voorspeld heeft dat Irak een makkie zou worden, om maar een voorbeeld te noemen)).

Een slecht president negeert een wet die stelt dat afluisteren alleen mag na goedkeuring van een speciaal gerechtshof (tot maximaal 72 uur nadat het afluisteren begonnen is) en doet dan net alsof hij zich niet aan deze wet, en andere wetten, hoeft te houden, omdat er een oorlog aan de gang is. En vergeet dat hij bij zijn ambtseed heeft beloofd de grondwet (en alle daaruit voortvloeiende wetten en regelingen) na te leven.

Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Als de Democraten bij deze verkiezingen de meerderheid krijgen in het Huis van Afgevaardigden en/of de Senaat, zal er heel wat corruptie, oncompetentie en nog zo wat naar boven komen.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: sweatbox op 11-09-2006, 18:00 uur
Op de site van Business Radio (http://www.bnr.nl) staat een column (http://www.bnr.nl/multimedia/columns/1941_bickercaarten_20060911.mp3) over de politiek van GW Bush. (De tweede link opent een mp3 bestand)
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Frank S op 14-10-2006, 11:32 uur
Deze reactie kwam ik op een Amerikaans forum tegen. Schijnt nu ook veel als email verstuurd te worden:

Citaat
Things you have to believe to be a Republican today: Jesus loves you and shares your hatred of homosexuals and Hilary Clinton.  Saddam was a good guy when Reagan armed him, a bad guy when Bush's daddy made war on him, a good guy when Cheney did business with him, and a bad guy when Bush needed  a "we can't find Bin Laden" diversion.  Trade with Cuba is wrong because the country is communist, but trade with China and Vietnam is vital to a spirit of international harmony.  The US should get out of the United Nations and our highest national priority is enforcing UN resolutions against Iraq.  A woman can't be trusted with decisions about her own body, but multi-national corporations can make decisions affecting all mankind without regulation.  The best way to improve military morale is to praise the troops in speeches, while slashing veterans' benefits and combat pay.  If condoms are kept out of schools, adolescents won't have sex.  A good way to fight terrorism is to belittle our long-time allies, then demand their cooperation and money.  Providing health care to all Iraqis is sound policy, but providing health care to all Americans is socialism.  HMO's and insurance companies have the best interest of the public at heart.  Global warming and tobacco's link to cancer are junk science, but creationism should be taught in schools.  A president lying about an extramarital affair is an impeachable offense, but a president lying to enlist support for a war in which thousands die is solid defense policy.   The public has a right to know about Hillary's cattle trades, but George Bush's driving record is none of our business.  Being a drug addict is a moral failing and a crime, unless you're a conservative radio host.  Then it's an illness and you need our prayers for your recovery.  You support states' rights, but the Attorney General can tell states what local voter initiatives they have the right to adopt.  What Bill Clinton did in the 1960's is of vital national interest, but what Bush did in the 1980's is irrelevant.    Remember, FRIENDS DON'T LET FRIENDS VOTE REPUBLICAN!!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: persianBrit op 21-10-2006, 13:02 uur
En ook ik vind hem nu een slechte president. (na een periode waarin ik ontzettend PRO-bush was).

Voornamelijk omdat hij belangrijke vragen vermijdt, Een van de akeligste regimes op dit moment (die van Iran-zeg ik als iraanse) niet aanpakt.(hoewel ik juist om dit punt pro-bush was, hij had belooft dat die iets aan die malloten zou doen..), maar ook omdat (dit bleek uit brits, Amerikaans EN duits onderzoek) het terrorisme alleen maar toegenomen is na zijn oorlogen.  Maar na het zien van hoe die Irak aangepakt heeft, denk ik dat het wellicht beter is dat die geen actie onderneemt tegen Iran...

Ondertussen gaan er Amerikaanse soldaten dood door zijn oorlog in Irak (maar ook in Afghanistan..),is the security situation er alleen maar erger door geworden en heeft Amerika een Miljarden-schuld waar je U tegen zegt.Verder is er heel weinig gedaan om de schade van Katrina en Rita te herstellen!

Ik kan me nog wel vinden in 't republikeins gedachtegoed maar met GW Bush heb ik nu helemaal niets meer!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Phersu op 27-11-2006, 19:36 uur
Dit is mijn allereerste tussenkomst hier. De enige reden waarom ik nu reageer is het orkest negatieve klanken op de rug van Bush jr.
Laat me eerst zeggen dat ik de man niet sympathiek vind, maar dat mag mijn analyse van zijn acties als president niet benvloeden.
Bush heeft in Irak gedaan wat elke president in dezelfde omstandigheden zou gedaan hebben.
We vergeten snel. Zijn vader, die nu met een aureool van onschuld wordt gekroond, heeft Sadam niet vernietigd, hoewel hij daartoe de mogelijkheid had. Hij zag Sadam als een element van stabiliteit in de regio, tegen de twee super-islamstaten Iran en Syri.
Dat hij daardoor verantwoordelijk is voor de moord op tienduizenden Koerden en Sjieten, wordt nog nauwelijks vermeld.

Dat de USA, niets te zoeken hebben in Irak is onzin. De regio beheerst meer dan 40% van de mondiale olieproductie en is dus van levensbelang voor het Westen.

Dat alle kritikasters eens nadenken over plastic speelgoed dat duurduer zou zijn dan een gouden horloge, over plastic verpakkingen die duurder zouden zijn dan zilveren hangers, over autorijden alleen nog bereikbaar voor de ultra-rijken...enz.enz.
Dt is het beeld van een wereld waar de oliebronnen in handen zijn van een islammafia.

Wat zijn binnenlandse politiek betreft kan ik niet oordelen. De moraalklok van de USA loopt nu eenmaal een halve eeuw achter.

Ik wou toch even wat tegengas geven. ;)
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Satin13 op 27-11-2006, 19:53 uur
De man is een stropop, een marionet bediend door de multinationals. Coca cola en Exxon regeren de USA, en dat vind ik jammer want ik hou van dat land. Bush is zeker niet de enige die fouten heeft gemaakt doorheen de geschiedenis (ik meen me te herinneren dat Reagan ook niet het toonbeeld van hoog IQ was), maar Bush voedt alle vooroordelen die er bestaan over de mensen. En de USA hd niks te zoeken in Irak. Hij beloofde de Afghanen ze te bevrijden van de Taliban, maar viel in de plaats Irak binnen, want in Afghanistan was niks te halen. In hun typische arrogantie dachten hij en zijn vriendje Rumsfeldt dat ze die klus in een week gingen klaren (klinkt bekend niet?) Als je Bush zijn gang verder laat gaan ga je vijftig jaar terug in de tijd. Vrouw aan de haard, taboe op alles wat Ho,le of bi is, geen abortus, geen condooms, .... Gelukkig nog maar even en dan mag iemand anders de fakkel overnemen. Of dat veel beter gaat worden weet ik niet, maar veel erger lijkt me haast niet mogelijk!
Zet er alsjeblieft iemand die van ons Amerika terug een plek maakt waar het om om begon: the land of the free, and the land of opportunity...
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: bgroeneveld op 27-11-2006, 20:40 uur
Toen Bush Afghanistan inviel stond iedereen achter hem. Als hij Bin Laden uit de bergen van Bora Bora had laten slepen, zou hij de meest populaire president ooit geworden zijn.

Maar: in plaats daarvan heeft de president troepen weggehaald uit Afghanistan, is Irak binnengevallen waar inderdaad een boef aan de macht was, maar die geen enkele steun aan Bin Laden en zijn makkers heeft gegeven, en die zelfs Al Quaida heeft tegengewerkt.

Wat die "massavernietigingswapens" betreft: iedereen die het weten kon (de VN, de waarnemers/controleurs) wist dat Hussein geen massavernietigingswapens had. De gifgassen die hij tegen de Koerdern heeft gebruikt zijn geleverd door Amerikanen, er zijn foto's waar een glimlachende Rumsfeld Saddam feliciteert met zijn overwinning.

Als president Bush ECHT om het afzetten van dictators zou geven, en echt geinteresseerd was in het helpen van onderdrukte volkeren, dan zouden er Amerikaanse (en hopelijk ook andere) troepen staan in Darfur, waar ook een echte volkenmoord aan de gang is. En dan zouden de Republikeinen niet zo heftig geprotesteerd hebben tegen ingrijpen in het voormalige Joegoslavie (en dan met troepen die meer mochten doen dan hulpeloos toekijken).

De olie: Irak produceert sinds de Amerikaanse inval minder olie dan onder Saddam. Die olieplannen zijn dus mooi misgelopen.

Tenslotte: iedereen die iets wist van Irak en het Midden Oosten heeft gewaarschuwd dat de inval mis zou lopen. Niet alleen deskundigen van buitenaf, maar ook deskundigen van de CIA en militairen. Maar Bush luisterde niet, hij voer blindelings op de "wijze" raad van amateurs als Cheney en Rumsfeld en een stelletje "deskundologen" uit de neoconservatieve beweging (waarvan er eentje stellig beweerde dat Sunni's en Shia beter met elkaar overweg konden dan een orthodox Joodse rabbijn in Brooklyn en de Lower East Side van Manhattan. Opvallend genoeg: de man wordt nog steeds door praatprogramma's hier in de VS op de tv gevraagd om commentaar te leveren op de jongste ontwikkelingen. Mensen hebben geen geheugen en als je maar neo conservatief bent, dan mag je de wildste onzin uitkramen.

Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Mr-Leo op 27-11-2006, 20:54 uur
Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Patrick_NH op 27-11-2006, 21:25 uur
Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?

In principe voor alle federale verkiezingen zodra je:
- 18 jaar of ouder bent;
- U.S. Citizen status hebt.

Plaatselijke (stad, dorp) verkiezingen, in sommige staten:
- 18 jaar en ouder
- Permanent Residents
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: MiamiHeat op 28-11-2006, 20:00 uur
Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?

Sorry maar wat heeft dit met het Topic te maken? Wellicht niet in de gaten gehad............. ;)
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: ned in MO op 16-12-2006, 22:45 uur
hoe vind je uit in welke staten het wel mag. Wil het wel weten voor missouri
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: bgroeneveld op 18-12-2006, 05:53 uur
De Secretary of State van een staat heeft alle informatie over stemmen en zo. Maar in principe mag dat alleen als je Amerikaans staatsburger bent. De Secretary of States kan je ook vertellen of en zo ja hoe je mee mag doen met verkiezingen voor de plaatselijke schoolraad en/of andere zaken. (Let op: de Secretary of State voor een staat is inderdaad letterlijk een "staatssecretaris". Heeft niets met de federale buitenlandse politiek te maken).

En om terug te komen op het onderwerp: iedereen die wil weten waarom het in Irak zo'n zooitje is, moet een net verschenen boek lezen van Rajiv Chandrasekaran, voormalig hoofd van het Bagdad bureau van de Washington Post. Imperial Life in the Meerald City beschrijft hoe de situatie in Irak na de val van Saddam volkomen de mist is in gegaan (om het maar eens vriendelijk te zeggen, het Amerikaanse woord dat opkomt is: clusterf---). President Bush heeft niet alleen alle raad van ervaren diplomaten, milutairen en CIA mensen genegeerd, hij heeft een stelletje onbekwame, onervaren, maar zeer Republikeins-loyale jonge knulletjes en -meisjes de zaak laten opknappen. De heflt van de mensen die samen met Paul Bremer Irak hebben geleid, moesten voor de eerste keer een paspoort aanvragen om naar Irak te kunnen vertrekken. Een enkeling sprak Arabisch, haast niemand kwam het beveiligde gebied (de Green Zone) in Bagdad uit, al het eten werd uit de VS ingevoerd, en opgdiend door arbeiders ingevoerd vanuit India en Pakistan, haast geen Irakies kregen werk.

Om in Irak te mogen werken als Amerikaan, was het belangrijker of je op Bush gestemd had en tegen abortus was, dan of je iets wist van het Midden Oosten.

Bremer heeft de zaak extra in de soep gedraaid door vrijwel ALLE voormalige leden van de Baath partij van Saddam Hussein te ontslaan, in plaats van alleen de hoogsten. Net als in Duitsland en de Sovjet Unie moest je wel partijlid worden om je baan te kunnen houden (onder meer in het onderwijs) of om omhoog te komen. Door niet alleen de top, maar ook vele stappen lager te ontslaan, is het hele land volkomen ontwricht.

En het niet beschermen van de verschillende ministeries (behalve het ministerie voor oliezaken), zijn al die gebouwen grondig verwoest, wat de heropbouw alleen maar moeilijker maakt.

Het zal een waar wonder zijn als Irak ooit de Amerikaanse aanval en bezetting te boven komt.

Maar ja, Bush heeft al gezegd, dat hij de oplossing van de ramp die hij veroorzaakt heeft, aan zijn opvolger zal overlaten.

Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Currahee op 17-05-2007, 22:38 uur
..........misschien kan hij na het presidentschap gaan dirigeren in Texas....The yellow rose of Texas of zo....
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 17-05-2007, 23:31 uur
Na 5 x op vakantie dus noemt hij het nog steeds een prachtig land...niet een slecht compliment voor een dirigent die 8 jaar de baas was van het grote orkest (en still is) en dirigeert niet de yellow rose maar het nationale volkslied.
Sommige hebben de klepel horen slaan maar weten niet waar de klok hangt voor muziek.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: persianBrit op 18-05-2007, 20:33 uur
Maar ja, Bush heeft al gezegd, dat hij de oplossing van de ramp die hij veroorzaakt heeft, aan zijn opvolger zal overlaten.Geleidelijk terugtrekken moeten ze. Dit komt zo nooit meer goed. Echter, alvorens ze dit doen moeten ze zorgen dat het daar veilig is.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 18-05-2007, 20:39 uur
Domme opmerking hoor ....Alqueda zet zijn hele organizatie op in Iraque en is van plan om daar te blijven.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: persianBrit op 18-05-2007, 20:45 uur
Domme opmerking hoor ....Alqueda zet zijn hele organizatie op in Iraque en is van plan om daar te blijven.

En dit komt van iemand die Al qaeda spelt als "AlQueda"

 welkom to the world!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 18-05-2007, 20:52 uur
Smarty SUPER super intulectuele  als je ziet ik kan helemaal niet spellen en ben ook hartstikke stom...de comment was bedoelt voor Ned in MO.op zijn comentaar in een of topic.I am glad you are so smart periana britannia
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 18-05-2007, 22:13 uur
Wie was het die de oorlog begon in Afganistan en wie heeft de kans gemist om Bin Laden voor zijn kop te schieten?
Was did niet onder the Clinton admimistration?
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: bgroeneveld op 18-05-2007, 23:58 uur
Wie was het die Bin laden bijna te pakken had, maar toen de Amerikaanse troepen teruggetrokken heeft, omdat hij zo nodig Irak wilde binnenvallen?

Juist, de Huidige Bewoner van het Witte Huis, die overigens zelf heeft toegegeven, dat Saddam Hussein en Al quaeda niets met elkaar te maken hadden en dat S. A q zelfs heeft tegengewerkt.

En: iedere president moet het de eerste paar jaar doen met het leger dat hij (hopelijk binnenkort zij) van zijn/haar voorganger erft. Maar heeft de Huidige Bewoner ooit Clinton bedankt voor wat hij achtergelaten heeft?

Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: hollandranch op 20-05-2007, 02:45 uur
hij het toonbeeld van corruptie is en een slecht voorbeeld doet volgen. Ik merk nu in Amerika dat het land corrupt aan alle kanten is, stuk erger dan Nederland, kan je na gaan  :P  Hier in rural Texas zijn ook de meeste niet meer te spreken overe Bush, wat wil je ook als de belastingen omhoog gaan en de gallon benzine meer dan 3 Dollar kost. Amerikanen worden nu in de portomonnee gepakt en dat doet pijn, ik trouwens ook, ook auw  2006-10 En bijna nog erger zijn figuren als Balkenende die gewoon tropen sturen naar Irak en Afghanistan omdat Bush vaak Amen zegt?!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 20-05-2007, 18:43 uur
Net zo als Engeland deed Holland ook lekker mee met Bush ..en doet nog steeds .
Holland verkoopt zijn eigen moeder als het geld oplevert.
Ook bij elke ander nieuwe regering van USA en wat het ook mag zijn ze zullen altijd lekker JA BLIJVEN KNIKKEN en op de achtergrond blijven schelden en klagen.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: USofA op 29-05-2007, 10:48 uur
Net zo als Engeland deed Holland ook lekker mee met Bush ..en doet nog steeds .
Holland verkoopt zijn eigen moeder als het geld oplevert.
Maar daar staan wij Nederlanders al jaren bekend om  ;)
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Gian op 29-05-2007, 18:58 uur
Die Bush, probeert af te maken wat zijn vader is begonnen ...
Ik kan wel een hele waslijst opnoemen waarom ik hem absoluut niet moet ... huichelaar dat hij is ...
maar goed dan ben ik morgen middag nog aan het typen ... lees al het bovenstaande en ik sluit me er
compleet bij aan.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Adriaan47 op 29-05-2007, 19:34 uur
En ik..Gian... sluit mij aan bij wat wat Willem goes to Miami schreef:


That's what I mean. This country S*cks.
Het is een echt Neo-Calvinistisch zooitje hier.

http://en.wikipedia.org/wiki/Calvinism#Neo-Calvinism

En maar blijven wijzen met het vingertje naar anderen maar owee als er naar hun gewezen wordt.
Echt een bekrompen polderlandje.
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Gian op 30-05-2007, 10:08 uur
En maar blijven wijzen met het vingertje naar anderen maar owee als er naar hun gewezen wordt.
Echt een bekrompen polderlandje.

Hier ben ik het niet helemaal mee eens, ik kan juist prima tegen kritiek, maar dan wel graag
kitiek die opgebouwd is.
Opbouwende kritiek, vind ik helemaal niet slecht, en soms denk ik dat het nodig is om iemand even weer
met de beide beetjes op de grond te zetten.

Zo vind ik ook dat Amerika 1 van de mooiste landen is waar ik geweest ben, maar dat houd niet weg dat Nederland
niet mooi is, alles heeft zo z'n eigen dingen, klein is nederland wel, maar bekrompen weet ik niet.
Ik geef niet aan dat hier in Nederland alles toppie joppie is, maar ook amerika heeft wel z'n nadelen, ik hoop dat
men dat ook wil zien !!!
Titel: Re: Ik vind George Bush een slechte president omdat;
Bericht door: Willem goes Miami op 30-05-2007, 11:53 uur
Hier bedoelde ik NL mee, vandaar dat ik ook refereerde naar NEO-CALVINISME die in NL is doorgevoerd. shiny