Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ik vind George Bush een slechte president omdat;

Discussie gestart

MiamiHeat

Als je naar de VS gemigreerd bent, mag je dan stemmen en zo ja vanaf wanneer?

Sorry maar wat heeft dit met het Topic te maken? Wellicht niet in de gaten gehad............. ;)
#16 - 28-11-2006, 20:00 uur

ned in MO

hoe vind je uit in welke staten het wel mag. Wil het wel weten voor missouri
#17 - 16-12-2006, 22:45 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

bgroeneveld

De Secretary of State van een staat heeft alle informatie over stemmen en zo. Maar in principe mag dat alleen als je Amerikaans staatsburger bent. De Secretary of States kan je ook vertellen of en zo ja hoe je mee mag doen met verkiezingen voor de plaatselijke schoolraad en/of andere zaken. (Let op: de Secretary of State voor een staat is inderdaad letterlijk een "staatssecretaris". Heeft niets met de federale buitenlandse politiek te maken).

En om terug te komen op het onderwerp: iedereen die wil weten waarom het in Irak zo'n zooitje is, moet een net verschenen boek lezen van Rajiv Chandrasekaran, voormalig hoofd van het Bagdad bureau van de Washington Post. Imperial Life in the Meerald City beschrijft hoe de situatie in Irak na de val van Saddam volkomen de mist is in gegaan (om het maar eens vriendelijk te zeggen, het Amerikaanse woord dat opkomt is: clusterf---). President Bush heeft niet alleen alle raad van ervaren diplomaten, milutairen en CIA mensen genegeerd, hij heeft een stelletje onbekwame, onervaren, maar zeer Republikeins-loyale jonge knulletjes en -meisjes de zaak laten opknappen. De heflt van de mensen die samen met Paul Bremer Irak hebben geleid, moesten voor de eerste keer een paspoort aanvragen om naar Irak te kunnen vertrekken. Een enkeling sprak Arabisch, haast niemand kwam het beveiligde gebied (de Green Zone) in Bagdad uit, al het eten werd uit de VS ingevoerd, en opgdiend door arbeiders ingevoerd vanuit India en Pakistan, haast geen Irakies kregen werk.

Om in Irak te mogen werken als Amerikaan, was het belangrijker of je op Bush gestemd had en tegen abortus was, dan of je iets wist van het Midden Oosten.

Bremer heeft de zaak extra in de soep gedraaid door vrijwel ALLE voormalige leden van de Baath partij van Saddam Hussein te ontslaan, in plaats van alleen de hoogsten. Net als in Duitsland en de Sovjet Unie moest je wel partijlid worden om je baan te kunnen houden (onder meer in het onderwijs) of om omhoog te komen. Door niet alleen de top, maar ook vele stappen lager te ontslaan, is het hele land volkomen ontwricht.

En het niet beschermen van de verschillende ministeries (behalve het ministerie voor oliezaken), zijn al die gebouwen grondig verwoest, wat de heropbouw alleen maar moeilijker maakt.

Het zal een waar wonder zijn als Irak ooit de Amerikaanse aanval en bezetting te boven komt.

Maar ja, Bush heeft al gezegd, dat hij de oplossing van de ramp die hij veroorzaakt heeft, aan zijn opvolger zal overlaten.

#18 - 18-12-2006, 05:53 uur

Currahee

..........misschien kan hij na het presidentschap gaan dirigeren in Texas....The yellow rose of Texas of zo....
#19 - 17-05-2007, 22:38 uur
I don't mean nothin'

Adriaan47

Na 5 x op vakantie dus noemt hij het nog steeds een prachtig land...niet een slecht compliment voor een dirigent die 8 jaar de baas was van het grote orkest (en still is) en dirigeert niet de yellow rose maar het nationale volkslied.
Sommige hebben de klepel horen slaan maar weten niet waar de klok hangt voor muziek.
#20 - 17-05-2007, 23:31 uur

persianBrit

Maar ja, Bush heeft al gezegd, dat hij de oplossing van de ramp die hij veroorzaakt heeft, aan zijn opvolger zal overlaten.Geleidelijk terugtrekken moeten ze. Dit komt zo nooit meer goed. Echter, alvorens ze dit doen moeten ze zorgen dat het daar veilig is.
#21 - 18-05-2007, 20:33 uur

Adriaan47

Domme opmerking hoor ....Alqueda zet zijn hele organizatie op in Iraque en is van plan om daar te blijven.
#22 - 18-05-2007, 20:39 uur

persianBrit

Domme opmerking hoor ....Alqueda zet zijn hele organizatie op in Iraque en is van plan om daar te blijven.

En dit komt van iemand die Al qaeda spelt als "AlQueda"

 welkom to the world!
#23 - 18-05-2007, 20:45 uur

Adriaan47

Smarty SUPER super intulectuele  als je ziet ik kan helemaal niet spellen en ben ook hartstikke stom...de comment was bedoelt voor Ned in MO.op zijn comentaar in een of topic.I am glad you are so smart periana britannia
#24 - 18-05-2007, 20:52 uur

Adriaan47

Wie was het die de oorlog begon in Afganistan en wie heeft de kans gemist om Bin Laden voor zijn kop te schieten?
Was did niet onder the Clinton admimistration?
#25 - 18-05-2007, 22:13 uur

bgroeneveld

Wie was het die Bin laden bijna te pakken had, maar toen de Amerikaanse troepen teruggetrokken heeft, omdat hij zo nodig Irak wilde binnenvallen?

Juist, de Huidige Bewoner van het Witte Huis, die overigens zelf heeft toegegeven, dat Saddam Hussein en Al quaeda niets met elkaar te maken hadden en dat S. A q zelfs heeft tegengewerkt.

En: iedere president moet het de eerste paar jaar doen met het leger dat hij (hopelijk binnenkort zij) van zijn/haar voorganger erft. Maar heeft de Huidige Bewoner ooit Clinton bedankt voor wat hij achtergelaten heeft?

#26 - 18-05-2007, 23:58 uur

hollandranch

hij het toonbeeld van corruptie is en een slecht voorbeeld doet volgen. Ik merk nu in Amerika dat het land corrupt aan alle kanten is, stuk erger dan Nederland, kan je na gaan  :P  Hier in rural Texas zijn ook de meeste niet meer te spreken overe Bush, wat wil je ook als de belastingen omhoog gaan en de gallon benzine meer dan 3 Dollar kost. Amerikanen worden nu in de portomonnee gepakt en dat doet pijn, ik trouwens ook, ook auw  2006-10 En bijna nog erger zijn figuren als Balkenende die gewoon tropen sturen naar Irak en Afghanistan omdat Bush vaak Amen zegt?!
#27 - 20-05-2007, 02:45 uur

Adriaan47

Net zo als Engeland deed Holland ook lekker mee met Bush ..en doet nog steeds .
Holland verkoopt zijn eigen moeder als het geld oplevert.
Ook bij elke ander nieuwe regering van USA en wat het ook mag zijn ze zullen altijd lekker JA BLIJVEN KNIKKEN en op de achtergrond blijven schelden en klagen.
#28 - 20-05-2007, 18:43 uur

USofA

Net zo als Engeland deed Holland ook lekker mee met Bush ..en doet nog steeds .
Holland verkoopt zijn eigen moeder als het geld oplevert.
Maar daar staan wij Nederlanders al jaren bekend om  ;)
#29 - 29-05-2007, 10:48 uur

Gian

Die Bush, probeert af te maken wat zijn vader is begonnen ...
Ik kan wel een hele waslijst opnoemen waarom ik hem absoluut niet moet ... huichelaar dat hij is ...
maar goed dan ben ik morgen middag nog aan het typen ... lees al het bovenstaande en ik sluit me er
compleet bij aan.
#30 - 29-05-2007, 18:58 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15