Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse Politiek / Overheid / Presidenten => Topic gestart door: Hans B op 02-05-2010, 11:45 uur

Titel: N.Y.C. ontsnapt aan aanslag ?
Bericht door: Hans B op 02-05-2010, 11:45 uur
'Mogelijk doden in New York voorkomen' (uit de Telegraaf van 2 mei, 10.20 uur)
NEW YORK - Een explosie van de bomauto die zaterdagavond op Times Square in New York, het bekende uitgaansgebied in de Amerikaanse metropool, is aangetroffen, had mogelijk tot doden kunnen leiden. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg zondag gezegd. In de zwarte SUV hebben bomexperts flessen met het uiterst brandbare propaan, consumentenvuurwerk, benzine, draden en twee tijdsmechanismen aangetroffen.
„Wij zijn erg blij dat wij hebben voorkomen wat een zeer dodelijke gebeurtenis had kunnen zijn”, zei de burgemeester tijdens een inderhaast georganiseerde persconferentie. Hij voegde er direct aan toe dat het explosief het werk van een amateur lijkt te zijn geweest. Bloomberg zei dat de autoriteiten geen idee hebben, wie de auto op het drukke plein in Manhattan heeft neergezet en waarom.

De politie kwam volgens de burgemeester zaterdagavond (plaatselijke tijd) in actie, nadat een verkoper van T-shirts en veteraan uit de oorlog in Vietnam „een verdacht voertuig zonder inzittenden” had waargenomen. Hij waarschuwde een agent van de bereden politie. Die signaleerde dat er rook uit de achterkant van het voertuig kwam. Ook rook hij een kruitlucht. Eerder zou een man zijn weggerend uit het voertuig, dat geparkeerd was voor een theater.

Times Square en omringende straten werden onmiddellijk ontruimd. Het grote plein is op zaterdagavond altijd vol met mensen, die onder meer naar het theater gaan. Duizenden mensen, onder wie tal van toeristen, moesten het gebied verlaten.
Titel: Re: N.Y.C. ontsnapt aan aanslag ?
Bericht door: Yessica op 02-05-2010, 12:05 uur
Op CNN zenden ze al de hele tijd beelden uit. Eng hoor allemaal....  :(