Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Na Katrina weer een grote milieu-ramp.

Discussie gestart

Hans B

NEW ORLEANS - De eerste olie uit de lekkende bron in de Golf van Mexico heeft de monding van de rivier de Mississippi in de staat Louisiana bereikt.
De gouverneur van Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de ecosystemen langs de kust. Hij heeft de federale regering tevens gevraagd om zesduizend man van de Nationale Garde om te helpen de olie op te ruimen.
De olie bedreigt honderden diersoorten langs de Golfkust. Met opblaasbare versperringen is een bufferzone aangelegd op kwetsbare punten in de monding van de Mississippi. Zo'n 34 duizend vogels lopen gevaar door de olie te bezwijken. Otters in de delta lopen het risico door olie bevuilde karkassen te eten. Oestervissers doen ondertussen hun uiterste best zoveel mogelijk vangst boven water te halen en daarmee hun inkomsten veilig te stellen.
Milieuramp
President Barack Obama heeft toegezegd alles in het werk te stellen om een milieuramp te voorkomen. Obama heeft zijn ministers van binnenlandse veiligheid, binnenlandse zaken en milieubescherming naar het gebied gestuurd om de aanpak van de potentiŽle milieuramp te coŲrdineren. De marine levert twintigduizend meter opblaasbare versperringen en zeven olievegers. Het Witte Huis heeft het ministerie van defensie gevraagd paraat te staan voor eventuele aanvullende verzoeken.
Als het lek niet tijdig wordt gedicht kan tot zestien miljoen liter olie in zee lekken voordat een tweede bron is geboord om de olie om te leiden. Bij het grootste olielek in de Amerikaanse geschiedenis, in 1989 in Alaska, liep 42 miljoen liter olie de zee in.
Groter dan gedacht
Donderdag werd duidelijk dat het olielek veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht. De olie heeft een 160 kilometer lange vlek gevormd, die op zijn breedste punt 72 kilometer meet. Uit de boorpijp van het vorige week na een explosie gezonken platform Deepwater Horizon stromen niet duizend, maar vijfduizend vaten (bijna achthonderdduizend liter) olie per dag.

BRON Nederlands Dagblad.
#1 - 02-05-2010, 11:48 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Hans B

Ik lees net het bovenstaande bericht.
Mijn vakantie naar de VS waarin ik vanaf Galveston (TX) via New Orleans  langs de kust richting Tallahassee (FL) zou volgen gaat in de vette olie vallen in plaats van het heerlijke warme water.  >:(
#2 - 02-05-2010, 11:52 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Vervelend voor je vakantie Hans, maar als ik aan al die arme dieren denk kan ik wel janken. Al die arme vogels, schildpadden en andere zeedieren...  :'(
#3 - 02-05-2010, 12:06 uurJenn

Het is zo afschuwelijk deze ramp! De verschrikkelijke beelden van Alaska staan me nog erg goed bij, en dit kan mogelijk een nog grotere ramp worden. De Delta is zo'n mooi, uniek en vooral kwetsbaar gebied met honderden dierensoorten die al werden bedreigd. Echt, je moet er toch niet aan denken wat de schade hiervan is! Ik vermoed zelfs dat deze ramp nog meer schade zal aanrichten dan Katrina.

BP is al een paar dagen bezig met het gecontroleerd verbranden van olie. Het is op dit moment echter dweilen met de kraan open. Er kan maar een erg klein gebied per keer worden verbrandt, terwijl de olie zich steeds verder uitstrekt. Daar komt bij dat met harde windstoten en hoge golven het weer ook niet echt meewerkt om de olie te kunnen verbranden. Wat ik niet zo goed begrijp is het volgende: Lokale vissers hebben zich massaal aangemeld als vrijwilligers om te helpen. Een initiatief dat wordt gesteund door Bobby Jindal (Gov. van Louisiana), omdat de vissers dit gebied als geen ander kennen. Ze hebben hun boten aangeboden, aanlegplaatsen en alle middelen die ze maar hebben. Er is een vrijwilligerslijst samengesteld die de St. Bernard officials aan BP heeft gegeven. BP heeft het 'opruimen' op dit moment in handen, maar wil (voorlopig) geen gebruik maken van de vrijwilligers. In plaats daarvan heeft BP mensen ingehuurd die dit gebied totaal niet kennen. De vissers vinden dit erg frustrerend. Ze zitten nu zonder werk, en hun vrijwillige hulp wordt geweigerd. Gelukkig is de Nationale Garde wel ingezet!

Ook zijn er inmiddels lokale acties gestart waarbij de stranden zoveel mogelijk puin vrij worden gemaakt, zodat het straks makkelijker is om de olie te verwijderen. Audubon Aquarium in New Orleans heeft ruimte gemaakt om de dieren op te vangen en de eerste met olie besmeurde volgels zijn daar al aangekomen. Er worden t-shirts verkocht waarvan de opbrengst naar dierenopvang gaat en ook worden er lokale inzamelingsacties gehouden.

Ik ga in oktober weer die kant op (ik reis ook het stuk langs de kust van NOLA naar Florida), en ja, het is jammer dat we niet lekker in het warme water kunnen dobberen, maar wij kunnen volgend jaar ergens anders in de zee zwemmen. Duizenden dieren kunnen dat nooit meer doen. Ik denk niet dat dit binnen een maand of wat is opgeruimd, dus als ik er in oktober ben, zal ik ook zeker mijn steentje bijdragen en helpen met het schoonmaken van de stranden.
#4 - 02-05-2010, 13:35 uur

Johan

Ja wij horen hier op het nieuws dat de kans groot is dat het zich zo ernstig verspreid dat de olie via het zuidelijke punt van Florida onze richting (east) op gaat trekken! Das niet te hopen! Gisteren nog dolfijnen gezien maar die zullen we dan helaas even niet zien vermoed ik!
#5 - 02-05-2010, 15:46 uur

Hans B

Vervelend voor je vakantie Hans, maar als ik aan al die arme dieren denk kan ik wel janken. Al die arme vogels, schildpadden en andere zeedieren...  :'(
Natuurlijk, dat vind ik ook.
De halve middag dat ik niet aan het strand kan zitten, daar kan ik wel mee leven.
De milieuschade gaat weer extreme proporties aannemen.
#6 - 02-05-2010, 20:11 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Ik weet het, ik ben overgevoelig voor dit soort dingen want ik houd ontzettend veel van dieren, en van dierenleed kan ik soms letterlijk niet slapen.
Maar ik zag net foto's van het gebied en van besmeurde dieren en dan krimpt mijn maag samen. Ik ben er gewoon misselijk van! Ik kan hier echt niet tegen. Ik wou dat ik wat kon doen!  :'( :'( :'( :'(
#7 - 03-05-2010, 13:00 uurbgroeneveld

Er zijn een aantal organisaties die gaan proberen zoveel mogelijk dieren te redden. In South Carolina is er bijvoorbeeld een cetrum waar ze zich specialiseren daarin en die worden ook ingeschakeld.

Er moeten vast meer van dat organisaties zijn en die kunnen altijd geld gebruiken. Kijk hier eens:

http://emergency.louisiana.gov/

Staat gov in het adres, dus te vertrouwen, een officiele site van de staat.
#8 - 04-05-2010, 03:49 uur

Loek


http://emergency.louisiana.gov/

Staat gov in het adres, dus te vertrouwen ...


Sommige mensen zouden zeggen dat het dan juist niet te vertrouwen is.  Het zijn allemaal government conspiricies! 
 ;) ;)
#9 - 05-05-2010, 00:44 uur

bgroeneveld

Of het wordt al Obama's Katrina genoemd! Gelukkig hebben we nu een president die meteen allerlei deskundigen naar het gebied heeft gestuurd (en zelf ook al is geweest). In plaats van iemand die afwachtte hoe het allemaal af zou lopen en alleen even over het getroffen gebied is gevlogen.

Overigens: de voormalige man die Katrina zo goed gedaan heeft ("Hell of a job Brownie", zoals zijn baas trots zei) heft nu al laten doorschemeren dat Obama deze ramp heeft laten veroorzaken om zijn milieubewust kritici tegemoet te komen en zijn belofte van meer olieboren op zee niet na te hoeven komen!

Sommige mensen hebben geen schaamte.
#10 - 05-05-2010, 02:41 uur

hollandranch

doen goed werk die zogenaamde deskundigen, chapeau voor Obama  :afro:
#11 - 24-05-2010, 16:17 uur

Yessica

Ja wij horen hier op het nieuws dat de kans groot is dat het zich zo ernstig verspreid dat de olie via het zuidelijke punt van Florida onze richting (east) op gaat trekken! Das niet te hopen! Gisteren nog dolfijnen gezien maar die zullen we dan helaas even niet zien vermoed ik!

Ik zag ze vandaag. In de krant. Dood aangespoeld op het strand, onder de olie  :'(

Soms wou ik dat mensen gewoon in ťťn klap weggevaagd zouden worden van de aardbol, dan zou het hier zo veel mooier zijn.
Arme, arme dieren...   :'(
#12 - 28-05-2010, 21:08 uurHans B

MAAR goed nieuws Nederlandse veegmachines gaan helpen in de strijd.
Eindelijk wat deskundigheid in de strijd  ;)
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/113969/Nederlandse_veegarmen_helpen_bij_bestrijding_olieramp_VS.html
#13 - 29-05-2010, 11:53 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jenn

Er is een tweede offshore oil rig geŽxplodeerd! Ten westen van de beruchte BP site in Vermilion Bay, niet zo gek ver van Avery Island en Lafayette. Er is geloof ik 1 gewonde, maar gelukkig geen doden. Ik hou alleen m'n hart vast wat voor de verdere gevolgen! Ondiep water, dus hopelijk is er niet teveel schade.

Bron: http://www.wwltv.com/news/local/Coast-Guard-reporting-rig-explosion-south-of-Grand-Isle-102065593.html
#14 - 02-09-2010, 18:42 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15