Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse Politiek / Overheid / Presidenten => Topic gestart door: Wop op 05-01-2007, 14:17 uur

Titel: Pelosi parlementsvoorzitter VSPelosi parlementsvoorzitter VS
Bericht door: Wop op 05-01-2007, 14:17 uur
In Washington is de Democraat Nancy Pelosi beŽdigd als eerste vrouwelijke voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat de Democraten in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat de meerderheid hebben.

In november wonnen de Democraten de Congresverkiezingen en het Congres is voor het eerst bijeen in de nieuwe samenstelling. De Democraten willen het Amerikaanse beleid flink veranderen.

Er moet een concreet plan komen voor gefaseerde terugtrekking uit Irak. Ook willen de Democraten onder meer betere gezondheidszorg en minder corruptie.
Titel: Re: Pelosi parlementsvoorzitter VSPelosi parlementsvoorzitter VS
Bericht door: bgroeneveld op 05-01-2007, 20:27 uur
Heb goede hoop dat de Democraten in ieder geval een aantal van hun goede voornemens waar zullen maken. Al ben ik zo langzamerhand cynisch genoeg om niet te verwachten dat de VS nu plotseling een echt paradijs zal worden.

Overigens interessant dat de Republikeinen nu klagen dat de Democraten de eerste 100 uur geen debatten willen toestaan bij hun werk om een aantal veranderingen in te voeren (hoger minimumloon, en nog zo wat). Ze willen dat de Democraten "bipartisan" werken en samenwerken met de Republikeinen. Grappig dat ze dat nooit gezegd hebben toen ze nog de meerderheid hadden.

Net zoals 'klassestrijd' alleen 'klassetsrijd' is (en een scheldwoord hier in de VS) als de armen het opnemen tegen de rijken. Als de rijken hun belasting verlagen en de lagere klassen (en de kindskinderen) met de schuld opzadelen, dan is dat nooit 'klassestrijd'.