Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Verslag van derde (en laatste) debat

Discussie gestart

Wop

Verslag van derde (en laatste) debat
Binnenlandse onderwerpen die doorgaans een zeer grote rol spelen in de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen stonden centraal tijdens het laatste presidentiŽle debat voor de stembusgang van 2 november.

 
Zorg
De Democraat John Kerry en de Republikeinse president George Bush kruisten vooral de degens op vlakken als gezondheidszorg, werkgelegenheid en belasting.

Griep
Al bij vraag twee, waarin het gebrek aan griepvaccinaties in de VS aan de orde werd gesteld, zag de Democraat de kans een scherpe stoot uit te delen. "Dit onderstreept het probleem van het Amerikaanse systeem van volksgezondheid. Vijf miljoen Amerikanen hebben hun ziektekostenverzekering verloren'', aldus de Democraat. "Hij heeft het welzijn van Amerika de rug toegekeerd.''

Klachten
Bush pareerde de aanval van Kerry met de woorden "Ik wil de mensen die vanavond luisteren eraan herinneren dat een plan niet bestaat uit een stroom klachten, en een plan niet slechts kan bestaan uit voorstellen die je niet kan betalen''.

Belasting
Op het vlak van belastingen lagen de twee kemphanen mijlenver uit elkaar. Bush beschuldigde senator Kerry ervan nooit voor welke belastingverlaging dan ook te hebben gestemd en daarmee iedere belastingbetaler in de VS te hebben getroffen. "Er bestaat een belastinggat en raad maar wie die uiteindelijk meestal mag opvullen? De middenklasse'', aldus Bush over de plannen van zijn tegenstander.

Onverantwoord
Kerry zal volgens de zittende president een volstrekt onverantwoord fiscaal beleid gaan voeren mocht hij het tot president schoppen. "Mijn opponent praat tegen u over fiscale verstandigheid. Zijn stemgedrag in de Senaat komt niet overeen met zijn retoriek'', aldus de president.

Maffiabaas
De Democraat beet terug met de woorden: "Door de president de les gelezen worden over fiscale verantwoordelijkheid is zoiets als Tony Soprano (een moordzuchtige tv-maffiabaas) die tegen mij praat over recht en openbare orde. De president heeft een begrotingsoverschot van 5,6 biljoen omgevormd tot een tekort zo ver als het oog reikt'', verklaarde zijn tegenstander.

Banen
Op het vlak van banen bleef Kerry zijn tegenstander belagen. Hij spiegelde Bush voor dat hij de eerste president in 72 jaar tijd was die aan het eind van zijn termijn een nettoverlies van banen noteerde. Dat laatste overkwam Herbert Hoover tijdens de grote depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw voor het laatst.

Hulp
Bush zou bovendien veel te weinig doen om mensen die hun baan verloren, te helpen. "Ik zal net zo hard vechten voor de Amerikaanse werker als ik vecht voor mijn eigen baan'', verklaarde de Democraat vervolgens.©RTLNieuws.nl
 
#1 - 15-10-2004, 16:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15