Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Voorsprong Bush wordt kleiner

Discussie gestart

Wop

Voorsprong Bush wordt kleiner
 
Gepubliceerd op zondag 17 oktober 2004
 
Twee weken voor de verkiezingen heeft George Bush nog een kleine voorsprong op John Kerry. De tussenstand is 46 om 44 procent.
In de verkiezingspoll van zaterdag stond president Bush nog vier punten voor op zijn democratische rivaal. "Het derde debat werkt nu door op stemmers en Kerry had een goede dag" verklaart John Zogby - de Amerikaanse Maurice de Hond - de winst.

John Kerry breidde zijn voorsprong onder 18- tot 29-jarigen uit, en zag zijn aanhang onder Spaanstalige Amerikanen gelijk blijven. De Rooms Katholieke stemmers kozen even vaak voor Kerry als Bush. Zogby voorspelt dat Kerry - zelf katholiek - de winst in deze groep nodig heeft om het tot president te schoppen.

Dienstplicht
George Bush vreest voor een herhaling van de omstreden presidentsverkiezingen uit 2000. Het tellen van de stemmen duurde toen ruim een maand, en zelfs het hooggerechtshof van de VS moest er aan te pas komen om de Democraat Al Gore als verliezer aan te wijzen. Om jonge kiezers af te snoepen van kerry richt hij nu zijn pijlen op de dienstplicht. "De beste manier om de dienstplicht uit te sluiten is stemmen op mij", drukte hij zijn achterban zaterdag op het hart.
Kerry sloeg terug door er fijntjes op te wijzen dat het George Bush was die het over de dienstplicht had.

Kerry benadrukte ook de problemen in eigen land waar de president geen oog voor zou hebben. Zo haalde hij het tekort aan anti-griepmedicijnen aan, waar Amerika mee kampt. "Wat er met de griepmedicijnen gebeurt illustreert duidelijk hoe dit kabinet te werk gaat: ontken het, doe alsof het probleem er niet is, probeer het dan te verbergen en als het toch naar buiten komt reageer je stomverbaasd", aldus Kerry.

Zowel Kerry als Bush stellen achter de schermen advocatenteams samen om de verkiezingsuitslag zonodig aan te vechten. Tom Josefiak - topadvocaat van het Bush-team - zei zondag dat het 'dagen zoniet weken' kan duren voor de winnaar bekend is.

Pro Kerry
De Amerikaanse krant The New York Times sprak zich zondag officieel uit voor de kandidatuur van John Kerry. "Hij heeft kwaliteiten die de basis kunnen vormen voor een grootse bestuurder, niet alleen een bescheiden verbetering van de zittende president", stelde de krant in zijn redactioneel commentaar.

Over het beleid van Bush velt de krant een vernietigend oordeel: "Terugkijkend op de afgelopen vier jaar breekt ons hart bijna, zowel door de onnodig verloren levens als door de achteloos verspilde mogelijkheden. Telkens opnieuw nodigde de geschiedenis George Bush uit een hero´sche rol te spelen en telkens weer koos hij de verkeerde koers."

 
#1 - 18-10-2004, 18:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15