Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Obama wint weer

Discussie gestart

usa4all

WASHINGTON - De Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama heeft dinsdag drie voorverkiezingen van zijn Democratische partij gewonnen.


Obama versloeg zijn rivale Hillary Clinton met duidelijke overmacht in de staten Virginia en Maryland en het hoofdstedelijke gebied District of Columbia.
Met de jongste zeges boekte Obama acht overwinningen op rij sinds 5 februari, toen bijna de helft van de voorverkiezingen werd gehouden. Volgens een telling van nieuwszender CNN heeft de senator nu 1215 kiesmannen en -vrouwen achter zich.
Clinton kan rekenen op 1190 gedelegeerden. In een overwinningstoespraak benadrukte Obama dinsdagavond nog eens zijn wens om de Verenigde Staten te veranderen.
 
Supergedelegeerden
Clinton kan volgens CNN wel de presidentskandidatuur in de wacht slepen dankzij de zogeheten supergedelegeerden, bijna 800 Democratische partijleiders en -functionarissen die voor het partijcongres niet aan een bepaalde kandidaat zijn gebonden.

John McCain
Bij de Republikeinen was John McCain de winnaar in Maryland. In Virginia had hij moeite zijn conservatieve tegenstander Mike Huckabee te verslaan.
McCain geldt als kansrijkste politicus voor de Republikeinse presidentskandidatuur die nog maar amper is te verslaan. Volgens een CNN-telling heeft hij nu 812 gedelegeerden achter zich; Huckabee heeft er 217.
De stemlokalen in Maryland waren anderhalf uur langer opengehouden in verband met winterse weersomstandigheden.

Bron: nu.nl
#1 - 13-02-2008, 11:41 uur
USA4ALL brengt Amerika dichterbij Nederland!

Word lid van USA4ALL op Facebook!

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15