Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wikipedia sluit Amerikaanse Congresleden uit

Discussie gestart

Wop

WASHINGTON - De gratis toegankelijke internetencyclopedie Wikipedia heeft besloten dat leden van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging voorlopig geen wijzigingen mogen aanbrengen in hun artikelen. Een dagblad had onthuld dat sommige Congresleden kritische artikelen over henzelf hadden laten veranderen. Dat berichtten Amerikaanse media woensdag.

Wikipedia heeft ontdekt dat ongeveer duizend gewijzigde artikelen zijn verstuurd vanaf computers van Congresmedewerkers. In de meeste gevallen betrof het correcties van feitelijke onjuistheden of spelfouten, maar sommige parlementariërs overtraden de regels. Daarop besloot de organisatie de ip-adressen van alle computers in het Congresgebouw te blokkeren.

Wikipedia is gratis te raadplegen. Internetgebruikers kunnen zelf bijdragen leveren. Daarbij geldt als uitgangspunt dat lezers elkaar corrigeren zodat een evenwichtig en betrouwbaar aanbod aan informatie ontstaat.
#1 - 02-02-2006, 12:35 uur

pietervds

terecht zou ik zo zeggen. wikipedia is  bij mij op de uni verboden omdat het door gebruikers wordt samengesteld, maar de rol van de media en politiek is te ineengestrengeld om parlementariers hun beeld te laten veranderen via de site. media= watchdog
#2 - 05-06-2006, 13:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15