Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse Politiek / Overheid / Presidenten => Topic gestart door: Wop op 02-02-2006, 12:35 uur

Titel: Wikipedia sluit Amerikaanse Congresleden uit
Bericht door: Wop op 02-02-2006, 12:35 uur
WASHINGTON - De gratis toegankelijke internetencyclopedie Wikipedia heeft besloten dat leden van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging voorlopig geen wijzigingen mogen aanbrengen in hun artikelen. Een dagblad had onthuld dat sommige Congresleden kritische artikelen over henzelf hadden laten veranderen. Dat berichtten Amerikaanse media woensdag.

Wikipedia heeft ontdekt dat ongeveer duizend gewijzigde artikelen zijn verstuurd vanaf computers van Congresmedewerkers. In de meeste gevallen betrof het correcties van feitelijke onjuistheden of spelfouten, maar sommige parlementariėrs overtraden de regels. Daarop besloot de organisatie de ip-adressen van alle computers in het Congresgebouw te blokkeren.

Wikipedia is gratis te raadplegen. Internetgebruikers kunnen zelf bijdragen leveren. Daarbij geldt als uitgangspunt dat lezers elkaar corrigeren zodat een evenwichtig en betrouwbaar aanbod aan informatie ontstaat.
Titel: Re: Wikipedia sluit Amerikaanse Congresleden uit
Bericht door: pietervds op 05-06-2006, 13:27 uur
terecht zou ik zo zeggen. wikipedia is  bij mij op de uni verboden omdat het door gebruikers wordt samengesteld, maar de rol van de media en politiek is te ineengestrengeld om parlementariers hun beeld te laten veranderen via de site. media= watchdog