Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

'Bin Laden overleden'

Discussie gestart

Wop

PARIJS - Osama Bin Laden is vorige maand overleden in Pakistan. De leider van het terroristennetwerk Al-Qaeda is bezweken aan de gevolgen van typhus. Dat staat in een uitgelekt rapport in het bezit van de Franse inlichtingendienst, dat zaterdag is geciteerd in de Franse regionale krant L'Est Republicain.

Het rapport is gedateerd op 21 september en zou gebaseerd zijn op informatie afkomstig van 'betrouwbare Saudische bronnen'. Een woordvoerder van het Franse ministerie van Defensie liet zaterdag na de publicatie van de informatie weten dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het lek bij de inlichtingendienst.

Het ministerie wilde de informatie in het rapport niet bevestigen. Een woordvoerder bij het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten geen informatie te hebben over de mogelijke dood van Bin Laden.

Bron: nu.nl
#1 - 23-09-2006, 13:16 uur

sweatbox

Was altijd al een tifuslijer.
#2 - 23-09-2006, 15:21 uur


hollandranch

Het blijkt helaas niet waar de zijn, zeggen ze  :'( maar ze zeggen wel meer.
#4 - 23-09-2006, 16:21 uur

Anouk

Of het waar is of niet, het zou op zich niets uitmaken.. Want z'n opvolger staat allang klaar en zal een graadje erger zijn.. Net als die opvolger van die Irakese leider die toen opgeblazen werd..

Helaas gaat terreur nooit meer weg :(
#5 - 23-09-2006, 21:44 uur

hollandranch

Of het waar is of niet, het zou op zich niets uitmaken.. Want z'n opvolger staat allang klaar en zal een graadje erger zijn.. Net als die opvolger van die Irakese leider die toen opgeblazen werd..

Helaas gaat terreur nooit meer weg :(

Denk niet dat een opvolger dezelfde impact heeft als Bin Laden, de terreur zal niet verdwijnen, maar denk wel dat een eventuele dood van Bin Laden een positieve uitwerking heeft.
#6 - 23-09-2006, 21:50 uur

Anouk

Ja waarschijnlijk voor de nabestaanden van 9/11.. Ik wil niet negatief doen, maar een opvolger staat vast al klaar.. De opvolger van die Irakese leider heeft ook iedereen opgeroepen om op z'n minst 1 Amerikaan te doden, dat is toch niet normaal? Die gasten zijn kwaad omdat hun leider is overleden/vermoord en dus willen ze nog meer wraak.. Volgens mij is de echte reden waarom ze het westen haten allang vergeten en zijn het alleen nog maar wraakacties ::)

Dat is wat ik denk tenminste.. Voor de nabestaanden zal het vast een beetje een gevoel van opluchting zijn, maar voor de rest van de wereld zal de terreur doorgaan denk ik :'( Er zijn teveel mensen die al zo ge-brainwashed zijn..


Maar goed, ik denk ook dat er meer mensen achter 9/11 zaten dan alleen Bin Laden en zijn mannentjes..
#7 - 24-09-2006, 00:24 uur

bgroeneveld

Ik denk niet dat het al dan niet dood zijn van Bin Laden veel verschil maakt. De Amerikaanse regering verkijkt zich op hun eigen situatie, waar 1 man aan het hoofd staat en de bevelen uitdeelt. Al Quaida bestaat veel meer uit losse cellen, die zelfstandig aan hetzelfde doel werken. Daardoor zijn ze veel moeilijker te pakken en ook veel moeilijker uit te roeien.

Niet dat de reden te vergelijken is (of dat ik het verzet tijdens de oorlog 'terroristen' wil noemen), maar vergelijk eens het verzet in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Europa is een park vergeleken bij Afghanistan en omstreken. En de Duitsers hadden overal troepen ter plaatse, plus een aantal plaatselijke collaborateurs. En toch bleef dat verzet maar aanslagen plegen en dingen opblazen.

Vietnam, waar de Amerikanen ook een overmacht hadden, was ook niet te onderwerpen en het verzet is ook daar nooit gebroken.

We zitten dus voorlopig nog met Al Quaida en de leiding ervan opgescheept.

LET OP: IK VERGELIJK HET VERZET TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG DUS NIET (HERHAAL NIET) MET AL QUAIDA EN AANVERWANTE TERREURGROEPEN! IK HEB HET ALLEEN OVER DE OMSTANDIGHEDEN.

Voor alle duidelijkheid.

#8 - 24-09-2006, 06:15 uur

jaborg

Mocht hij dood zijn/gaan dan denk ik ook dat het geen verschil maakt. De toon is gezet.

#9 - 24-09-2006, 08:13 uur

Anouk

Precies.. En uitroeien is ook al geen optie, tegen de tijd dat dat gebeurd is met deze generatie, staat de volgende generatie terroristen al klaar..


Misschien is het gewoon het beste om ze met rust te laten.. Waar Bush mee bezig is heeft een averechts effect ::) Ze komen straks 2 keer zohard terug.. Ze hebben het al geprobeerd met die vliegtuigen vanaf London..
#10 - 24-09-2006, 13:00 uur
« Laatst bewerkt op: 24-09-2006, 13:03 uur door Anouk »

Wop

WASHINGTON - De autoriteiten in Saudi-ArabiŽ hebben zondag gezegd dat ze geen aanwijzingen hebben voor de dood van de gezochte topterrorist Osama bin Laden. De uitlatingen zaaien meer twijfel over de inhoud van een in Frankrijk uitgelekt rapport waarin werd gerept over de dood van de SaudiŽr.

Zaterdag meldde de Franse krant L'Est Republicain dat Bin Laden zou zijn overleden aan tyfus. De Franse inlichtingendienst DGSE concludeerde volgens het dagblad in een rapport dat de Saudische inlichtingendienst overtuigd zou zijn van het overlijden.

De Saudische ambassade in Washington bracht zondag een verklaring naar buiten waarin het land stelt geen bewijzen te hebben. "Het Koninkrijk Saudi-ArabiŽ heeft geen bewijzen die recente mediaberichten ondersteunen dat Osama bin Laden dood is. Informatie die iets anders suggereert is puur speculatief en kan niet onafhankelijk worden bevestigd."

Bron: nu.nl
#11 - 24-09-2006, 15:43 uur

Anouk

1 "troost" - hij zal toch wel eens doodgaan ::) Sooner or later..


Eigenlijk is het best wel een schijterd.. Hij laat anderen de vuile klusje opknappen en neemt daar zelf de "faam" voor op en gaat dan ergens onderduiken.. Net zo'n schijterd als Hitler in WW2.. Zulke mensen zijn het toppunt van zielig..
#12 - 24-09-2006, 16:21 uur

Wop

PARIJS - De Franse minister van Buitenlandse Zaken Philippe Douste-Blazy heeft zondag de berichten tegengesproken als zou al-Qaeda-leider Osama Bin Laden dood zijn. Douste-Blazy zei in een televisie-interview dat "voorzover hij weet" de terroristenleider nog leeft.

Zaterdag publiceerde een Franse regionale krant delen uit een rapport van de Franse geheime dienst, waarin Saudische bronnen werden aangehaald die zeiden met zekerheid te weten dat Bin Laden eerder dit jaar aan tyfus was overleden.

Na de publicatie lieten verscheidene landen, onder andere Saudi-ArabiŽ, Pakistan en de Verenigde Staten weten niet over informatie te beschikken waaruit moest blijken dat Bin Laden dood was.

De Franse minister benadrukte zondag wel dat hij het bewuste rapport van de geheime dienst niet onder ogen heeft gehad.

Bron: nu.nl
#13 - 25-09-2006, 08:53 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15