Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

'dino-dansvloer' ontdekt in Vermillion Cliffs NM

Discussie gestart

jerbia

Uniek aantal afdrukken dinosauriŽrs ontdekt
 
gepubliceerd op 21 oktober 2008 15:51, bijgewerkt op 15:53

SALT LAKE CITY - Amerikaanse geologen hebben op de grens tussen Arizona en Utah een enorm aantal prehistorische pootafdrukken gevonden. De afdrukken staan zo dicht op elkaar dat de vondst de bijnaam 'dino-dansvloer' heeft gekregen.

De vondst kan wetenschappers veel leren over de leefwijze van de dinosauriŽrs die zo'n 190 miljoen jaar geleden in het gebied leefden. In die tijd was het gebied een Sahara-achtige woestijn. Paleontologen denken dat er op de plek waar de afdrukken zijn gevonden, een vindplaats van zo'n drie vierkante kilometer, een oase moet hebben gestaan.

De sporen werden ontdekt in het beschermde Vermillion Cliffs National Monument. In het gebied zijn al eerder sporen van dinosauriŽrs gevonden, maar nooit zoveel bij elkaar als nu. In totaal wordt het aantal afdrukken geschat op ruim duizend. Er zijn stukken bij waar er wel tien per vierkante meter werden ontdekt. Onderzoekers hebben afdrukken gevonden van in ieder geval vier verschillende soorten, maar die zijn nog niet geÔdentificeerd. Mogelijk zitten er tussen de sporen zelfs een paar hoogst zeldzame staartafdrukken.

Winston Seiler, die de vindplaats onderzocht voor een afstudeerscriptie, stelt zich bij de plek een rustplaats voor migrerende dinosauriŽrs voor. Dan waren de dieren volgens hem 'blij om hier te zijn, nadat ze menige zandduin waren overgestoken, uitgeput van de hitte en het stuifzand, opgelucht en blij dat ze een plek hadden bereikt waar water was'.


Bron

#1 - 22-10-2008, 08:30 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15