Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

'Stroomstoring heeft weinig effect op economie'

Discussie gestart

Wop

'Stroomstoring heeft weinig effect op economie'
 
Van onze verslaggever
NEW YORK-De grootschalige stroomuitval in de Verenigde Staten en Canada zal de economie van beide landen niet ersntiger schaden dan een zware sneeuwstorm. Het negatieve effect zal niet structueel van aard zijn. Dat is de voorlopige verwachting van economen in de VS.

Ze trekken een vergelijking met de economische gevolgen van een zware sneeuwstorm. Die veroorzaken slechts een tijdelijke dip in de economische statistieken. ,,Grootschalige storingen in de elektriciteitsvoorziening zijn economisch te vergelijken met zware sneeuwstormen'', citeerde The New York Times afgelopen weekeinde chefeconoom Mark M. Zandi van Economy.com. ,,Ze veroorzaken een hoop overlast, maar hebben een nauwelijks te meten invloed op de statistieken over de economische activiteit op jaarbasis''.

De stroomuitval verlamde het noordoosten van de VS en delen van Canada. In het gebied liggen steden als New York, Detroit, Cleveland en Toronto. Luchtvaartmaatschappijen, winkels en restaurants liepen hierdoor schade op. De autofabrikanten General Motors, Ford en Chrysler sloten tientallen fabrieken.

Maar voor de economie als geheel vertragen stroomuitvallen en sneeuwstormen de economische activiteit slechts tijdelijk, zeggen economen. Zo daalden de winkelverkopen in de VS in februari van dit jaar met 4,3 miljard dollar, als gevolg van de zware sneeuwstorm die zich voordeed in het noordoosten van het land. Een maand later in maart trad echter een sterk herstel op. De verkopen stegen toen met maar liefst 6,3 miljard dollar. De verwachting is dat dit 'inhaaleffect' zich ook na deze stroomstoring zal voordoen.


#1 - 18-08-2003, 12:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15