Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Actieplan tegen 'moordstad' New Orleans

Discussie gestart

Mississippi

Actieplan tegen 'moordstad' New Orleans

Uitgegeven: 10 januari 2007 20:14
Laatst gewijzigd: 10 januari 2007 20:14


NEW ORLEANS - De autoriteiten van de Amerikaanse stad New Orleans hebben maatregelen afgekondigd om het aantal moorden drastisch te verminderen. De politie gaat vaker patrouilleren in de stad, die anderhalf jaar geleden door de orkaan Katrina werd verwoest. In de strijd tegen het geweld komen er ook meer nachtelijke controles en bewakingscamera's.

Van de 450.000 inwoners die New Orleans voor Katrina telde, wonen er ongeveer 200.000 weer in hun stad. Maar van de criminelen keerde ruim 80 procent terug, aldus politiecommissaris Riley.  De afgelopen acht dagen kwamen negen personen om het leven, onder wie een muzikant en een filmregisseuse. New Orleans is in verhouding tot het aantal inwoners een van de moorddadigste Amerikaanse steden. Midden vorig jaar waren al driehonderd man Nationale Garde ingezet om het geweld in te dammen.

bron: nu.nlIk was zelf nog van plan om daar in Februari naartoe te gaan.
Nu twijfel ik......
#1 - 10-01-2007, 20:43 uur

PetraVS

Het is altijd al een criminele stad geweest, het pure karakter van de stad trekt ook mindere figuren aan.  Zolang je niet midden in de nacht in een steegje loopt hoef je je volgens mij geen zorgen te maken.  Toen ik 19 jaar geleden voor het eerst in NO was, liep ik om 2 uur 's nachts terug naar ons hotel (onwetend als we waren) door een minder gedeelte van de stad, bleek later.  Een uur later werd precies op die weg iemand vermoord.  Sindsdien ben ik zeker 7 keer meer in de stad geweest, zelfs met de kinderen, en was me toen wel bewust van het gevaar, dus zorgde ervoor, dat we 's avonds in het toeristische gedeelte bleven, Bourbon Street en Canal Street.
#2 - 10-01-2007, 21:19 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15