Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Allereerste impressie.

Discussie gestart

Meresankh

Ik ben nog een echte newbie hier, maar na het lezen van vele berichtjes hier, komen al die herinneringen
van toen ik voor de eerste keer in de VS was, weer terug!
Zo ook die van de eerste dag. Broer-lief en ik hadden er net een vermoeiende vliegreis op zitten en we
werden opgehaald door kennissen. We zouden 's avonds nog uit eten gaan.

Zo gezegd zo gedaan. We gingen naar een Italiaans restaurant en ik bestelde pasta. Maar toen ik het
grote glas water (meer dan een halve liter?  :o ) voor me zag staan, had ik al geen trek meer, haha.
Het eerste wat mij opviel (en wat America-experienced people ook altijd al hadden gezegd) was dat alles
GROOT was. Mijn bord met eten kreeg ik maar voor 1/3e op, het glas water met tientallen ijsblokjes kreeg
 ik nog niet eens naar binnen!   ;D

De dagen erna waren ook vol met nieuwigheden... -super!!
Ik kan terug kijken op een hele ervaring (en dat in twee weken!   :) ) en kan dus ook niet wachten weer
terug te gaan!!  ^-^

Wat was jullie allereerste impressie van toen jullie aankwamen in de VS? Of in ieder geval: één van de
eerste dingen waar jullie van opkeken?
#1 - 25-03-2008, 00:15 uur

Going to Maryland - September till November!

bgroeneveld

De dikke politieagent bij de uitgang van JFK in New York. Met een pistoolgordel en een groot pistool om z'n ruim bemeten taille.
#2 - 25-03-2008, 01:54 uur

J-P

Ik was 16 en zat op de stoep te wachten totdat mijn broer terug kwam uit de Target. Er kwam een agent naar me toe met de vraag: "waarom zit je niet op school? Waarom werk je niet? Waarom zit je niet in het leger?" Ik kon deze vragen niet zo snel als hij wilde beantwoorden en meneer de COP stapte uit...maar toen kwam net mijn broer uitlopen om alles aan oom agent uit te leggen (ik liet m'n paspoort zien). Het leuke was dat oom agent ineens alles wilde weten over Nederland en heel vriendelijk was.
#3 - 25-03-2008, 02:25 uur

Bakvet

Het was eind oktober. Nog nooit was ik in een echt warm land geweest. In de "slurf" op Miami dacht ik nog dat de hitte die je voelde door de vliegtuigmotoren kwam. We hadden ook zo'n eind gevlogen, die dingen waren natuurlijk gloeiend heet. Daarna liep je weer in het airconditioned luchthavengebouw en was de temperatuur normaal. Het duurde een hele poos voordat we de bagage kregen en door de douane heen waren. Daarna kwam je bij de buitendeur van het luchthavengebouw. Je duwt de deur open en letterlijk iedere stap die je zet voelde een paar graden warmer aan. Na vijf stappen trek je je jack uit, na 10 stappen heb je alleen nog een t-shirt aan. En dan nog is het niet uit te houden. Eindelijk begreep ik die duitsers die de hele vliegreis in een t-shirt, shorts en op sandalen in het vliegtuig gezeten hadden. Ook verbaasde ik me er over dat we rond acht uur bij het hotel aankwamen en de supermarkt nog gewoon open leek te zijn. Dat was wel heel gek, want in Nederland gingen de winkels om half zes of zes uur dicht. Hier dus pas om negen of tien uur 's avonds (naar later bleek). Dit was ergens in de jaren 80 geloof ik.
#4 - 25-03-2008, 21:00 uur
« Laatst bewerkt op: 25-03-2008, 21:02 uur door Bakvet »

Meresankh

leuke verhalen!

Dat van die supermarkt komt mij ook bekend voor! Wij gingen om 10uur 's avonds ook nog 'even' boodschappen doen!
Ze zijn trouwens wel super traag, die cassieres daar!  ;D
#5 - 25-03-2008, 21:10 uur

Going to Maryland - September till November!

PetraVS

Voor wij naar de omgeving van Washington verhuisden was ik er nog nooit geweest.  Een tante vertelde me, dat ik me een groot grasveld omringd met musea moest voorstellen.  Met mijn Nederlandse proporties in gedachten had ik een voetbalveld met een paar Rijksmusea gebouwen eromheen voor ogen.  Niets had me kunnen voorbereiden voor de enorme grootte van de musea en de Mall, die ettelijke voetbalvelden lang is!  Verder herinner ik me van die eerste zomer de heftige onweersbuien, zoiets had ik nog nooit meegemaakt!
#6 - 27-03-2008, 01:16 uur

Yessica

Mijn eerste dag in de VS was in New York, op Labour Day.
En toen viel het mij vooral op dat er werkelijk niets te doen was, dat the city that never sleeps wel degelijk ligt te pitten als het Labour Day is! :)

Vervolgens viel het mij op dat Amerikanen erg praatgraag zijn.
#7 - 27-03-2008, 08:57 uurarizona

Amerikanen gaan door voor paranoia als het om terrorisme gaat.
Ik schoor m'n snor daarom maar af voordat ik vertrok zodat ik weer op de foto in m 'n paspoort leek.

Het stempel Cuba in dat paspoort ontlokte een soort Ahum aan de douane-beambte in Chicago. Toe ik zei dat ik volgende week door Cuba zou fietsen, een plaatsje in New Mexico, was er een big smile

Ach, Amerikanen, na jaren van lippendienst en 'bewondering' vanuit vele buitenlanden beginnen ze langzamerhand van hun kunstmatige voetstuk af te stappen omdat ze wel in de gaten hebben dat ze ook maar gewone mensen zijn.
Ik mag ze wel, met hun ontwapenende naïveteit. Je hebt het helemaal gemaakt als je een mooi salaris noemt, op hun tradiionele vraag daarnaar.
A.
#8 - 27-03-2008, 18:42 uur

Jez

Amerika leek ons helemaal niks. We gingen 10 dagen om Oma van 96 te vergezellen, maar eigenlijk hoefde het van ons niet zo. We hebben ons 10 dagen lang positief verbaasd: de mensen zijn wèl aardig en vooral behulpzaam, het land is enorm mooi, autorijden (kaartlezen) erg makkelijk, eten lekker, enz. enz. We dachten dat dit "leuk voor 1x" was. Dit jaar gaan we voor de 7e keer in even zoveel jaren............
#9 - 27-03-2008, 22:38 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

mie

Net terug van onze allereerste (maar hopelijk niet laatste) keer USA kan ik niet anders dan positief zijn. De eerste indruk was al indrukwekkend... in SFO met een soort monorail op een tiental meter naast de freeway zoemen op weg naar "car rental" met op de achtergrond die hoge gebouwen...indrukwekkend was dat.. Verder: Alles groot, vriendelijke en behulpzame mensen. Toch niet zo dom als men zegt ..ik was erover verbaasd dat ze, toen we vertelden uit Belgie te komen, wisten dat er meerdere talen gesproken werd..straf vond ik dat!!! Ook alles goed georganiseerd EN overal nette toiletten (Kunnen wij nog wel iets van leren).

Wat ook erg opvalt is hun ongerustheid (waarschijnlijk door de hoge schadeclaims) dat er iets mis zou gaan..vb. als er ergens een klein plasje van enkele druppels ligt, wordt dat onmiddellijk omringd door waarschuwingsbordjes..echt wel overdreven. Bij roltrappen (bv in Universal studios) wordt constant gewaarschuwd dat je voorzichtig moet zijn en kids in het oog moet houden e.d.

Wat ook best meeviel.. ik voelde me overal veilig ondanks het negatieve beeld dat wij hier soms voorgeschoteld krijgen..Wij hebben absoluut niets van agressie ofzo gezien..

In ieder geval...wij gaan zeker nog terug...
#10 - 09-04-2008, 14:43 uur

PetraVS

Fijn, dat het je hier goed is bevallen.  Amerikanen zijn tenslotte ook maar mensen, daar vind je geniale, middenmoters en dommerds tussen, tenslotte ;).  En die waarschuwingen, ik vind ze zo gek nog niet, zeker niet als je al een paar keer uitgegleden bent, waar je het niet verwachtte.   Het zou fijn zijn als mensen verschillende culturen gewoon zouden accepteren zonder (voor)oordelen.  Maar dat zou een ideale wereld zijn, een soort Utopia, dat waarschijnlijk nooit bereikt zal worden.
#11 - 11-04-2008, 03:51 uur

Pieter79

De eerste keer in Amerika was voor mij op een tussenstop op Philladelphia airport. Wat ik mij daarvan kan herinneren is de 'lazy' en 'stoned' klinkende omroeper. Het leek wel of hij met z'n benen op z'n bureau lag, een dikke sigarette rookte en het allemaal wel OK vond. We hebben erg om hem moeten lachen!! (Dit was op een tussenstop naar Toronto).

Enkele dagen later reden we echt de States in van Quebec City uit richting Augusta in Maine. We vonden het een adembenemend gebied omdat het toch groen is en heel dunbevolkt.
#12 - 11-04-2008, 22:44 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

FreezeM

hahaha.... dat was zo suf... we reden van het vliegtuig naar de terminal in een bus langs een parkeerplaats en ik was helemaal onder de indruk van de hoeveelheid Amerikaanse auto's. Nooit bij stilgestaan vantevoren :)

Verder de vriendelijkheid en het gemak waarmee je een praatje kan maken met vreemden.
#13 - 08-07-2008, 16:03 uur

Chiefram

Ik weet mij mijn eerste bezoek aan Amerika (oostkust) nog heel goed te herinneren. Ik zag als een berg tegen deze reis op, gewoon omdat ik niets met Amerika had en er een totaal vertekend beeld van had (met dank aan de verhalen en de media).

Een aantal dingen maakten al direkt indruk op mij. Indrukken die ik hierboven ook al gezien heb zoals de ontzettende warmte die op je af kwam en de grote zwarte Amerikaanse limo's op JFK! Ik keek mijn ogen uit, want die dingen had ik destijds nog nooit in het echt gezien namelijk.

Maar de grootste indruk dat Amerika op mij tijdens mijn eerste bezoek aan dit land heeft gemaakt is de ontzettende vriendelijkheid en beleefdheid van de Amerikanen. Ik ben nog nooit zoveel in mijn leven vriendelijk gegroet op straat en in de winkels door mensen die ik niet eens ken, maar wel allemaal een welgemeende vriendelijke lach op hun gezicht hadden. Ook heb ik nog nooit in mijn leven met zoveel vreemde mensen gesproken over van alles en nog wat, gewoon omdat ze graag een vriendelijk praatje willen maken. Jong en oud!

Ondanks het mij ook opviel dat dit land zo relaxed is, zo mooi, ontzettend schoon en zo wijds... het is de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Amerikanen die mij tijdens deze eerste ontmoeting met land land deden doen smelten. Eenmaal terug in Nederland wilde ik maar een ding: terug naar Amerika!
#14 - 08-07-2008, 16:51 uur

frans410

na mijn aankomst op Newark met de bus naar New York. Het was verschrikkelijhk slecht weer en ik had nog steeds niets gezien van NY. Dus de tunnel door en BOEM wat een hoge gebouwen het was net of ik een sprookjesland binnen reed, van grijze mist  en sneeuw naar een enorme stad met hele hoge gebouwen. Bij Madison Square Garden uit de bus gegooid en daar stonden we dan. In de sneeuwstorm en geen idee welke kant we op moesten voor het Hotel. Ik zag iets van een coffeecorner en ben daar naar binnen gelopen om ff een koffie te drinken om op temperatuur te komen. De super aardige man voreg small medium or large. Ik dacht ik heb het koud, dus doe maar Large (met VenD in gedachte, zo'n soepkop met koffie). Kwam hij terug met 0,8 liter beker gevuld met koffie...ppfffff ik heb weg gekregen, maar day was eens en nooit meer.....

Mijn eerste indruk was dus GROOTS ;)
#15 - 02-09-2008, 13:44 uur
When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15