Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerikaanse militairen gedood in Uruzgan

Discussie gestart

usaxtreme

     
ma 13 feb 2006, 17:50 

KABUL/KANDAHAR - In de Afghaanse provincie Uruzgan zijn maandag vier Amerikaanse militairen gedood. Hun voertuig reed op een explosief toen zij op patrouille waren, zo maakte het Amerikaanse leger in Afghanistan bekend. Vervolgens werden de Amerikanen onder vuur genomen. Tussen 1200 en 1400 Nederlandse militairen worden later dit jaar uitgezonden naar Uruzgan.

Eerder meldde een zegsman van de Talibanstrijders dat er bij gevechten in Uruzgan een onbekend aantal Amerikaanse militairen waren gedood. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger bevestigde toen dat er een operatie gaande was in Uruzgan.

Volgens het in Pakistan gevestigde persbureau Afghan Islamic Press zijn bij de gevechten zeker zes strijders van de taliban omgekomen.

In de provincie Helmand vielen zondagavond laat ook doden tijdens en na een aanval van talibanstrijders op Afghaanse agenten die in opdracht werken van de coalitietroepen.

Naar verluidt vielen er acht doden onder de politiemannen, van wie een deel ook een korte tijd in gijzeling werd gehouden. Groot-BrittanniŽ stuurt op korte termijn meer dan 3000 militairen naar Helmand.
 
 
#1 - 13-02-2006, 18:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15