Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerikaanse praktijken? - Alkmaar krijgt drive-in supermarkt

Discussie gestart

Wop

 
Alkmaar krijgt drive-in supermarkt

ALKMAAR - Boodschappen doen zonder de auto uit te komen is vanaf volgende maand mogelijk in Alkmaar. In de Noord-Hollandse stad opent Foodfactory op 21 september de eerste drive-in supermarkt.

Klanten die vooraf een bestelling via internet hebben gedaan, kunnen die boodschappen afhalen bij de supermarkt. Na aanmelding krijgen zij een plek aangewezen in de ondergrondse parkeergarage, waarna een liftje de boodschappenmand aflevert. "En dat allemaal in vijf minuten", zei directeur L. Holleman zaterdag.
Foodfactory is sinds oktober 2003 actief in Alkmaar. In Enschede heeft de onderneming ook een supermarkt, maar daar zal geen drive-in van worden gemaakt. "Hier in Alkmaar is de parkeergarage van ons, in Enschede is dat niet het geval", zegt Holleman.
#1 - 20-08-2005, 11:57 uur

Chiefram

WOW!  ;D ;)

In Nederland lieten wij al vaak onze boodschappen thuis bezorgen door AH, welke wij online hadden besteld. Dit is ook super!

Hier (in de US) heb ik dit op deze manier zelf nog niet gezien, maar het zal er ongetwijfeld zijn. Wat hier wel normaal is, is dat je zelf boodschappen doet in de supermarkt met een karretje. Bij de kassa wordt alles voor je ingepakt en in je karretje gedaan (hoef je dus niet zelf te doen) en kun je vragen of de bediening je volle boodschappen karretje naar je auto wil brengen. Je moet dan wel zelf even de kofferbak open doen (als dat al niet elektrisch gaat) en de bediening van de supermarkt zet dan nog alles in je auto ook, terwijl je zelf al lang achter het stuur zit, klaar om weg te rijden.

Nee, dit is geen luxe, dit gebeurt konstant. Zelf maak ik geen gebruik van die service, vindt het persoonlijk te belachelijk voor woorden en een stom gezicht als je er als 'lulletje' bij hangt, terwijl iemand anders je boodschappen duwd en in je auto zet. Vind het een beetje een zielige vertoning, maar dat is waarschijnlijk omdat ik Nederlander ben, hahaha...
#2 - 20-08-2005, 16:18 uur

Mississippi

Bovenstaande lijkt inderdaad veel op de webwinkel van AH.

Wat ik wel eens in de US heb gezien is een - drive in grocery -

Je rijdt met je auto naar binnen en geeft je order / boodschappen lijstje aan een medewerker door terwijl je met de auto binnen staat. Die gaat de spullen dan pakken en zet ze in de kofferbak. Na afrekenen rij je aan de achterzijde weer naar buiten.

#3 - 20-08-2005, 16:37 uur

Jez

WOW!  ;D ;)


Nee, dit is geen luxe, dit gebeurt konstant. Zelf maak ik geen gebruik van die service, vindt het persoonlijk te belachelijk voor woorden en een stom gezicht als je er als 'lulletje' bij hangt, terwijl iemand anders je boodschappen duwd en in je auto zet. Vind het een beetje een zielige vertoning, maar dat is waarschijnlijk omdat ik Nederlander ben, hahaha...

Waarschijnlijk ben je nog niet oud genoeg  ;) Mijn tante van 70 en slecht ter been vindt het ideaal en maakt er dankbaar gebruik van!

Het volledig geautomatiseerd boodschappen doen zie ik zelf niet zo zitten. Ik wil, vooral bij verse produkten, zelf zien wat ik koop. En zo zie je volgens mij ook niet de aanbiedingen.
#4 - 20-08-2005, 21:19 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

Inderdaad ben ik nog goed ter ben, hahaha.... ben niet kaal en heb ook mijn eigen tanden nog, dus kan gelukkig inderdaad zelf al mijn boodschappen in het karretje naar mijn eigen auto rijden en dan de zaak inladen en wegwezen.

 ;D ;)

Daarnaast is het inderdaad zo dat als wij groenten en/of fruit enzo willen kopen, dat we dat ook het liefst zelf uit willen zoeken, inplaats van de 'restjes' ongevraagd in onze mik geduwed te krijgen. Iets datje inderdaad met telewinkelen niet in de hand hebt.
#5 - 20-08-2005, 22:50 uur

Verelle

He, dat is bij ons om de hoek, ben al meerdere keren daar geweest. Super grote winkel in vergelijking met een heleboel andere in Nederland. Doet een beetje Amerikaans aan. Hebben ook een heleboel spullentjes, die in Amerika kan krijgen en ik hier nog niet heb gezien, tenzij je naar een speciaalzaak gaat. Bijvoorbeeld Oreo cookies............................. 8)
#6 - 26-11-2005, 14:09 uur
In april terug naar Amerika

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15