Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amerikanen hebben Saddam Hussein te pakken!!!!

Discussie gestart

Ronald Verhoog

BAGDAD/CAIRO - De Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, heeft zondagmiddag de aanhouding van Saddam Hussein officieel bevestigd. "Dames en heren, wij hebben hem'', zei hij op een persconferentie. DNA-testen hebben uitgewezen dat het daadwerkelijk om Saddam gaat.

Amerikaanse soldaten hebben de Iraakse ex-president Saddam Hussein zondagochtend gearresteerd nadat zij hem hadden opgespoord in een kelder onder een huis in het plaatsje Adwar, zestien kilometer van Tikrit. "Hij werkte goed mee en er zijn geen schoten gevallen", aldus Bremer. Op de plek waar de verdreven Iraakse leider zich schuilhield, troffen de Amerikanen ook ongeveer 750.000 dollar (ruim 600.000 euro) aan.

Een woordvoerder van Chalabi zei aan de Arabische nieuwszender dat Saddam had geprobeerd zich te vermommen met een valse baard, die hij afdeed voor de identificatie door degenen die hem aanhielden.

De arrestatie werd verricht door Koerdische elitetroepen van de Patriottische Unie van Koerdistan onder leiding van Qusrat Rassul Ali en Amerikaanse speciale eenheden.

Inlichtingen
De actie werd in gang gezet nadat inlichtingen waren binnengekomen dat Saddam zich schuilhield in een huis in Tikrit. Journalisten hebben gezegd dat zij zaterdagavond al wegversperringen en troepenbewegingen hadden opgemerkt in het gebied om Tikrit heen.

Saddam Hussein was spoorloos sinds de Amerikaanse troepen de hoofdstad Bagdad op 9 april innamen. Sinds die tijd liet hij enkele malen van zich horen in boodschappen die op bandjes waren opgenomen. Saddams tweede vrouw vertelde in The Sunday Times van zondag dat haar man haar elke week opbelde.

De opperbevelhebber van de Amerikaanse grondtroepen in Irak, generaal Ricardo Sanchez, denkt dat de aanhouding van Saddam Hussein geen einde zal maken aan de aanslagen tegen buitenlandse militairen in het land. Hij zei dat de troepen van de door de Verenigde Staten geleide coalitie voorbereid zijn op mogelijke aanslagen door personen of groeperingen die wraak willen nemen voor de arrestatie van Saddam.
#1 - 14-12-2003, 17:19 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15