Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Armoede in de VS

Discussie gestart

Dusza

ik zelf ben in LA geweest, las vegas, new york.dat was vakantie.en ik ben au pair geweest.eerst 3 maanden in cleveland , ohio, en toen 9 maanden in californie.vlakbij san francisco.en ben met mijn man in florida geweest.
Je hebt al wel wat gezien van Amerika!
Maar je hebt tevens een Gouden Kans laten liggen: trouwen met een Amerikaan!  (oei, dit zal je echtgenoot niet zo graag lezen)  ;)

wat trekt me zo aan?amerika heeft me altijd al geboeid.vanaf mijn 16e ongeveer.ben nu 28.toen ik er voor de 1e keer heen ging was ik helemaal verkocht.die mensen, die zijn zo aardig.waar ik ook geweest ben, overal zijn ze aardig.alles is daar zo geweldig. 
  Amerika is geweldig (anders zou dit forum niet bestaan). Maar bedenk je wel dat heel wat mensen ook Nederland geweldig vinden, en dus verwoedde pogingen doen om in Nederland binnen te geraken....
De kans bestaat dat, indien je vanuit zo'n negatieve Nederland-ingesteldheid / superspositieve Amerika-ingesteldheid vertrekt, dat je dan toch wel danig gaat schrikken eens je je dagelijkse leven ginder moet gaan leiden.
Voor mensen die geen deftige opleiding/job hebben, is Amerika heel dikwijls niet zo geweldig: heel veel werken voor een relatief laag loon, geen of peperdure medische kostenverzekering, geen sociaal vangnet voor als je ziek wordt of oud of ...

Deze week stond het nog in de krant: 26 miljoen Amerikanen krijgen voedselbonnen
Sinds 2000 is het aantal steuntrekkers in de Verenigde Staten (VS) met 17 procent gestegen terwijl de bevolking met amper 5 procent toenam. Het gaat om mensen die voedselbonnen of gratis gezondheidszorg krijgen en om behoeftige studenten. Vorig jaar kregen 25,7 miljoen Amerikanen voedselhulp. In 2000 waren dat er ,,slechts'' 17,2 miljoen. Dat valt niet onmiddellijk onder de noemer 'Amerika is zo geweldig'.   :(
De uitgaven voor de verschillende sociale programma's van de federale overheid in de VS zijn met een vijfde gestegen. Dat is de grootste toename sinds de hulpprogramma's in 1960 werden in het leven geroepen. Vooral de tussenkomsten in de gezondheidszorg voor armen en gepensioneerden (respectievelijk Medicaid en Medicare) rijzen de pan uit.
Het probleem is dat ook veel Amerikanen die een job hebben, niet boven de armoedegrens uitraken omdat hun job een minimumloon kent.
Het begrotingstekort is nog nooit zo groot geweest (komt o.a. ook wel door die dure oorlog) n men maakt zich ernstige zorgen over de toenemende vergrijzing. Tegen 2008 zullen liefst 79 miljoen babyboomers een pensioen ontvangen van de Sociale Zekerheid. Tegen 2011 kunnen ze aanspraak maken op terugbetaling van gezondheidszorg door Medicare.

Hiermee is het geenzins mijn bedoeling om je nog minder vrolijk te maken  2006-10 2006-10 2006-10 (helpt dit een beetje?) En waarschijnlijk zullen hier ook wel forumleden zijn die het allemaal niet zo 'negatief' inzien, maar toch, ik vind dit cijfers waar je serieus rekening mee moet houden, en dat je je dus serieus moet afvragen of Amerika nou cht wel dat gedroomde land is waar je je kinderen in groot wilt brengen.
(en misschien kan het je geruststellen: wij vertrekken later op het jaar ook naar ginder, aanvankelijk voor 3 jaar, maar als wij het ginder goed zien zitten, dan zien wij ook geen reden om terug naar 'huis' te komen)

#1 - 16-03-2006, 14:36 uur
« Laatst bewerkt op: 18-03-2006, 12:58 uur door FreezeM »

bgroeneveld

Klopt Dusza. Er zijn veel voordelen aan de VS (lage belastingen, veel ruime, de kansen om het te maken), maar ook veel nadelen (slecht sociaal vangnet, weinig overheidssteun -- tenzij je boer of heel groot bedrijf bent, of iemand kent die toevallige vice president wordt -- kortom de vrijheid om dood te hongeren).

Maar met een beetje geluk en vooral met open ogen de verschillende mogelijkheden bekijken, is het hier in de VS best te doen.

Alleen of met z'n tween gaan is makkelijker, kinderen maken alles een stuk moeilijker. Onze zoon was 10 toen we van New Jersey naar Minnesota verhuisden en het heeft een jaar geduurd voordat hij ons vergeven had. En dat is dan in hetzelfde land met dezelfde taal en dezelfde gewoontes.
#2 - 16-03-2006, 17:47 uur

Chiefram

Citaat
...die zijn zo aardig.waar ik ook geweest ben, overal zijn ze aardig.

Zie je wel! Dat zeg ik ook altijd...  :) ;)
#3 - 16-03-2006, 18:43 uur

Loek


... tenzij je boer of heel groot bedrijf bent...


Dat boer snap ik niet.  Ik ken een aantal boeren hier in Colorado, en die hebben er allemaal nog een baan bij om rond te kunnen komen.  Boeren hier hebben het niet zo vet, misschien is dat in Minnesota anders?
#4 - 16-03-2006, 20:14 uur

bgroeneveld

Officieel krijgen boeren in de VS ongeveer de helft van hun inkomen uit staatssubsidies. Probleem voor kleine boeren is, dat ze niet genoeg grond en/of oogstopbrengst hebben om voor veel subsidies in aanmerking te komen. Grote bedrijven krijgen daarentegen vollop steun. En zelfs niet-boeren krijgen subsidie. Er is een website (www.ewg.org als ik me goed herinner), waar je kunt nagaan waar die subsidies heengaan. In mijn oude wijk in Brooklyn waar ze een koe niet zouden herkennen als die voor ze zou staan, waren mensen die subsidie krijgen, evenals in mijn, redelijk deftige, buurt in St. Paul.

Overigens ontkennen Amerikaanse ministers van landbouw altijd dat er in de VS landbouwsusidies bestaan (ik heb dat aan een paar ministers persoonlijk gevraagd). Ze hebben alleen "noodhulp", betalingen voor het buiten bedrijf houden van grond, enz., enz. Maar geen subsidie. En bovendien krijgen Europese boeren veel meer, voegen ze er dan altijd aan toe.

En wat dacht je van de hulp aan Chrysler indertijd. Of Haliburton? Of grote scheepswerven in het Zuiden? "Socialisme voor de rijken" wordt het wel genoemd, net als die belastingverlagingen van onze Grote Leider, die ook voornamelijk naar mensen gaan die dat best kunnen missen (zie bijvoorbeeld uitspraken van Bill Gates, en anderen).
#5 - 17-03-2006, 03:06 uur

Kasj

op zich ben ik het er mee eens dat mensen die meer verdienen meer zouden moeten betalen.
er zijn genoeg mensen die niet of nauwelijks in staat zijn om te werken.
ECHTER, laatst had ik een discussie met een collega en die vertelde mij dat ik stom was om full-time te werken.
Als je part-time werkt kun je bijvoorbeeld in Nederland aanspraak maken op zorgtoeslag, huursubsidie etc zei hij.
Dan word ik dus wel een beetje kwaad, want dan moet ik dus nog harder werken om die subsidies voor hem te betalen.
Dan ben je dus een parasiet als je meer kunt werken, maar het niet wilt om zo bepaalde subsidies te kunnen krijgen.


#6 - 17-03-2006, 13:02 uur
non-winner of the DV-2004, DV-2005, DV-2006, DV-2007 and DV-2008.

entering DV-2010 - 2014 because my wife thought USAFIS would be a good idea. (uhum)

bgroeneveld

Ongeacht welk systeem je ook hebt, er zijn altijd mensen die de gaatjes vinden om misbruik van dat systeem te maken.

Als je minder werkt en al die toeslagen krijgt, verdien je dan evenveel als een fulltime baan?

#7 - 17-03-2006, 15:33 uur

Chiefram

Ongeacht welk systeem je ook hebt, er zijn altijd mensen die de gaatjes vinden om misbruik van dat systeem te maken.

Precies. Daarom moeten we ook zo snel mogelijk af van een sociaal stelsel. Iedereen moet maar eens leren om voor zichzelf te gaan zorgen en niet de handjes meer op houden. er is inderdaad een beetje te veel misbruik gemaakt van het sociale systeem dat wij in Nederland hebben gehad. Ik ken voorbeelden uit mijn eigen omgeving, waar ik mezelf (ook al heb ik er niets mee van doen) vreselijk aan erger en voor schaam.
#8 - 21-03-2006, 18:07 uur

B-man

Ongeacht welk systeem je ook hebt, er zijn altijd mensen die de gaatjes vinden om misbruik van dat systeem te maken.

Precies. Daarom moeten we ook zo snel mogelijk af van een sociaal stelsel. Iedereen moet maar eens leren om voor zichzelf te gaan zorgen en niet de handjes meer op houden. er is inderdaad een beetje te veel misbruik gemaakt van het sociale systeem dat wij in Nederland hebben gehad. Ik ken voorbeelden uit mijn eigen omgeving, waar ik mezelf (ook al heb ik er niets mee van doen) vreselijk aan erger en voor schaam.


We zijn ook langzaam weer aan het afstappen van de sociale rechtsstaat want het is gewoon niet meer vol te houden. Na WO II natuurlijk snel ontwikkeld (met name door toedoen van de PVDA) maar tegenwoordig niet haalbaar meer lijkt me.

B-man
#9 - 21-03-2006, 18:10 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

bgroeneveld

En het alternatief voor de verzorgingsstaat? Iedereen maar dood laten hongeren, eige schuld, dikke bult?

Misbruik is misbruik. Maar waarom is dat alleen erg als armen misbruik maken? Al die bedrijven en oplichters die rijk worden aan Irak en New Orleans, dat mag allemaal maar? Dat zijn ook onze (mijn) belastingcenten!

Of wat doe je dan met die bouwers-oplichters in Nederland?
#10 - 21-03-2006, 20:39 uur

Chiefram

Dus in jou ogen is iedereen die ook maar een poot uitsteekt en geld gaat verdienen, gelijk een oplichter?!  ???

Als die mensen hun handen uit de mouwen steken en geld verdienen, van mij part verdienen ze miljoenen per jaar, dan hebben ze daar gewoon recht op. Dan moeten de gene die niet werken ook maar eens hun poten uit de mouwen gaan steken. Nee, thuis lekker op de bank zitten en een uitkering trekken is veel gemakkelijker.

Ik heb het nu niet over bejaarden en zodanig zieke mensen dat die echt niet aan de slag kunnen. Er loopt verdorie genoeg klootjesvolk rond dat het wel best vindt zo en die zouden ook geen enkele cent uitkering moeten krijgen.

Ik heb bewondering voor grote bouwbedrijven die flink veel geld aan alles verdienen. Ze weten het tenminste te halen, terwijl een ander het laat liggen. Jammer dan voor de kleinere bouwbedrijven die het moeilijk vinden, dan hadden ze ook maar wat harder moeten werken om erbij te horen. Elk groot multinational zou wat meer waardering moeten krijgen voor alles wat ze doen, ondanks ze geld maken. Dit is de basis van een onderneming. Niemand werkt voor niets, ook de grote bedrijven niet.

Ook hoeft niemand hoeft uit te hongeren. Als je honger hebt, dan ga je werken. Veel volk dat op straat leeft heeft hun waardeloze leven aan zichzelf te danken. Ze willen niet meedoen in de maatschappij, dus verkiezen ze het straatleven, vaak gepaart gaande met drank en drugs problemen. Nou en? Kiezen ze toch zelf voor?

Nee, iemand die (flink veel) geld verdient heeft er zelf voor gewerkt en kan nooit verantwoordelijk zijn voor hen die het minder hebben. Het is altijd zo gemakkelijk om het geld 'te jatten' van de rijkeren, alsof het een schande is om een beetje meer te hebben dan een ander. Maar zo is het wel altijd geweest in Nederland, dat je niets meer mag hebben dan een ander. Niet voor niets 'vluchten' veel Nederlanders hierdoor het land uit en gaan zich in Belgie vestigen of in andere landen. De mensen die Nederland verlaten zijn niet de armste en minst ontwikkelde mensen.

Je ziet wat er op een gegeven moment overblijft...
#11 - 21-03-2006, 21:00 uur

USvsNL

Dus in jou ogen is iedereen die ook maar een poot uitsteekt en geld gaat verdienen, gelijk een oplichter?!  ???

Als die mensen hun handen uit de mouwen steken en geld verdienen, van mij part verdienen ze miljoenen per jaar, dan hebben ze daar gewoon recht op. Dan moeten de gene die niet werken ook maar eens hun poten uit de mouwen gaan steken. Nee, thuis lekker op de bank zitten en een uitkering trekken is veel gemakkelijker.

Ik heb het nu niet over bejaarden en zodanig zieke mensen dat die echt niet aan de slag kunnen. Er loopt verdorie genoeg klootjesvolk rond dat het wel best vindt zo en die zouden ook geen enkele cent uitkering moeten krijgen.

Ik heb bewondering voor grote bouwbedrijven die flink veel geld aan alles verdienen. Ze weten het tenminste te halen, terwijl een ander het laat liggen. Jammer dan voor de kleinere bouwbedrijven die het moeilijk vinden, dan hadden ze ook maar wat harder moeten werken om erbij te horen. Elk groot multinational zou wat meer waardering moeten krijgen voor alles wat ze doen, ondanks ze geld maken. Dit is de basis van een onderneming. Niemand werkt voor niets, ook de grote bedrijven niet.

Ook hoeft niemand hoeft uit te hongeren. Als je honger hebt, dan ga je werken. Veel volk dat op straat leeft heeft hun waardeloze leven aan zichzelf te danken. Ze willen niet meedoen in de maatschappij, dus verkiezen ze het straatleven, vaak gepaart gaande met drank en drugs problemen. Nou en? Kiezen ze toch zelf voor?

Nee, iemand die (flink veel) geld verdient heeft er zelf voor gewerkt en kan nooit verantwoordelijk zijn voor hen die het minder hebben. Het is altijd zo gemakkelijk om het geld 'te jatten' van de rijkeren, alsof het een schande is om een beetje meer te hebben dan een ander. Maar zo is het wel altijd geweest in Nederland, dat je niets meer mag hebben dan een ander. Niet voor niets 'vluchten' veel Nederlanders hierdoor het land uit en gaan zich in Belgie vestigen of in andere landen. De mensen die Nederland verlaten zijn niet de armste en minst ontwikkelde mensen.

Je ziet wat er op een gegeven moment overblijft...


Wat lijken jou ideen op die van mij zeg! Gelukkig hebben ze geen (of nauwelijks) uitkeringen in de VS. Socialistische troep is het!
#12 - 21-03-2006, 21:21 uur

Chiefram

 ;)
#13 - 21-03-2006, 21:30 uur

Poison ArroW

;)
2006-01 god bless the USA  2006-01
#14 - 22-03-2006, 01:38 uur

bgroeneveld

Het feit dat we in met z'n allen in een maatschappij wonen, is dus niet belangrijk, ieder voor zich en god voor ons allen.

Dat gaat, gelukkig, zelfs in de VS niet op, want dat zou geen leefbare maatschappij opleveren.

Wat ik altijd zo interessant vind aan dit soort redeneringen, is dat als puntje bij paaltje komt, dan ziet men plotseling de zaak zo heel anders. Zoals de mensen hier die failliet gaan als ze ernstig ziek worden, zelfs als ze een goede ziekteverzekering hebben (een Amerikaanse ziekteverzekering heeft meestal een maximale uitkering en met een beetje moeilijke ziekte, kom je daar best overheen). Al die mensen die willen werken, maar dat niet kunnen, bij gebrek aan opleiding. Soms eigen schuld, soms omdat ze overal buiten vallen.

Dezer edenering, zoek het maar uit, vindt het beter om gevangenissen te bouwen, dan een fractie van dat geld uit te geven aan hulp voor jonge kinderen, wat veel meer problemen kan voorkomen en veel goedkoper is, bijvoorbeeld.

Maar ja, jullie weten het allemaal zo goed, dat wat ik er ook tegen in zou brengen toch maar genegeerd zal worden.
#15 - 22-03-2006, 03:42 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15