Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Belastingplichtig

Discussie gestart

Rebecca

Hi All,

Ik weet niet precies of ik dit bericht wel in het juiste board plaats, zoniet, sorry dan daarvoor  ;)

Ik heb een vraagje, mijn vriend en ik gaan in Juni trouwen en daarna willen wij de DCF gaan volgen om te kunnen emigreren. Mijn vriend is US citizen maar woont al 6 en half jaar in Nederland. Nu heb ik op een ander forum vernomen dat mijn vriend gewoon belastingplichtig zou zijn in de US. Dit is iets wat wij dus niet wisten.....

Nu zijn we dus druk op zoek naar hoe en wat en hoe hij dit eventueel nog in kan halen. We hebben op het andere forum al een hele boel info gehad, en zijn ook aan het zoeken op de website van de IRS, maar ik vroeg me af of er hier mensen zijn die hier iets van weten en/of hier misschien ervaring mee hebben?

Groetjes,
Rebecca
#1 - 07-02-2006, 09:50 uur
Onze blog-Bouwmanfamily
NBA Guru 2007!!

Ebelix

Heeft je vriend in Nederland belasting betaald?
#2 - 07-02-2006, 19:57 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

PBBI

Voor zover ik weet zijn US citizens wereldwijd belastingplichtig. Waar ze dus ook wonen, ze moeten jaarlijks een belasting aangifte doen bij de IRS. Volgens mij zijn er op de Amerikaanse ambasade's / consulaten jaarlijks personen om hier bij te assisteren.
Dit in tegenstelling tot Nederlanders, als wij in een ander land wonen hoeven we geen belasting aangifte te doen bij de Nederlandse belastingdienst.
#3 - 07-02-2006, 21:59 uur

Loek

Als je als amerikaan in nederland woont en daar ook belasting betaalt betekent het in de praktijk dat je in de US niets hoeft te betalen.  Ik weet niet hoe het inmiddels is geregeld, maar toen ik nog in NL woonde hoefde ik alleen aangifte te doen als ik meer dan $75000 zou verdienen (is inmiddels wel veranderd heb ik gehoord).  Vervolgens is alle belasting die je in het land waar je woont weer aftrekbaar van hetgeen je eventueel in de US aan belasting zou moeten betalen.  Aangezien in NL de belasting veel hoger was dan in de US, hoefde ik nooit te betalen.
#4 - 08-02-2006, 00:47 uur

Rebecca

Mijn vriend heeft de laatste twee jaar hier in Nederland echt aangifte gedaan. Twee jaar geleden hebben wij samen een huisje gekocht en toen kregen we voor het eerst belasting papieren binnen die ingevuld moesten worden. Daarvoor heeft hij nooit iets binnen gekregen.

Ik denk dat we maar eens gaan kijken of we contact kunnen zoeken met de Amerikaanse ambasade / consulaat om te kijken of er iemand is die ons hiermee idd verder mee kan helpen.

Thanx
#5 - 08-02-2006, 09:03 uur
Onze blog-Bouwmanfamily
NBA Guru 2007!!

Ebelix

Er is een belastingovereenkomst tussen Amerika en Nederland. Deze overeenkomst voorkomt dat er een dubble belasting wordt geind. Heb je in Nederland belastingbetaald over het inkomen in Nederland dan hoef je in Amerika over deze verdienste geen belasting te betalen. Wel moet je aantonen dat dit gebeurt is. Je kan bij de Belastingdienst in Nederland altijd een verklaring krijgen waarin staat wat je in Nederland betaald hebt.

Succes.
#6 - 08-02-2006, 10:48 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15