Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Bush kondigt grote troepenvermindering aan

Discussie gestart

Wop

Bush kondigt grote troepenvermindering aan

Uitgegeven: 16 augustus 2004 19:32

CINCINATTI - De Amerikaanse president Bush heeft maandag bekendgemaakt dat de Verenigde Staten 60.000 tot 70.000 militairen uit Europa en AziŽ terughalen. Het is de grootste herstructurering van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in het buitenland sinds de Tweede Wereldoorlog.

Behalve de militairen moeten ook nog eens 100.000 familieleden van militairen en burgerpersoneelsleden terug naar de VS.


Bush maakte zijn plannen in Cincinatti bekend op een bijeenkomst voor oorlogsveteranen die buiten de Verenigde Staten hebben gevochten. Als reden voor de massale terugtrekking noemde hij de dreiging van het terrorisme en met 'probleemstaten'. Dankzij de terugtrekkingsoperatie zouden mobielere eenheden gevormd kunnen worden die snel naar crisisgebieden kunnen. Als er minder militairen in het buitenland gestationeerd zijn, is dat ook gunstig voor de Amerikaanse belastingbetaler.

Ingrijpend

In totaal wordt de komende tien jaar ongeveer een derde van de 200.000 Amerikaanse militairen in Europa en AziŽ teruggetrokken. Vooral in Europa, en dan met name Duitsland, zullen de gevolgen ingrijpend zijn. De troepenverminderingen zullen voor tweederde in Europa plaatshebben. In Duitsland zijn ongeveer 71.000 Amerikaanse militairen gelegerd. Volgens berichten in de media zou daarvan de helft verdwijnen. Dat zou in totaal 80.000 arbeidsplaatsen kunnen kosten.

De VS hadden al aangekondigd 12.500 van de 37.000 militairen in Zuid-Korea te willen terugtrekken. De rest van de troepenvermindering zou mogelijk worden gerealiseerd door de militaire aanwezigheid in Japan terug te brengen.

Kleinere steunpunten

In Europa komen in de toekomst in plaats van de grote troepenconcentraties kleinere steunpunten, die door elkaar aflossende mobiele eenheden moeten worden bemand. Nieuwe bases van een dergelijk concept komen in een aantal Oost-Europese landen, zoals Bulgarije en Polen.
#1 - 17-08-2004, 09:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15