Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Dit gaat wel erg ver!

Discussie gestart

B-man

Ik vind dit wel erg ver gaan!

B-man

Tourist attraction focuses on Katrina destruction
3-hour tour includes Superdome and devastated neighborhoods

Thursday, December 15, 2005; Posted: 9:45 p.m. EST (02:45 GMT)

NEW ORLEANS (AP) -- For $35 per person -- $28 for children -- a New Orleans company is offering bus tours of some of the city's most misery-stricken spots, including the Superdome, the Convention Center and neighborhoods ravaged by Hurricane Katrina.

http://www.cnn.com/2005/US/12/15/katrina.tour.ap.ap/?eref=yahoo
#1 - 17-12-2005, 19:27 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

MiamiHeat

Tja maar wel slim!!! Het gezegde "de 1 zijn dood, de ander zijn brood" gaat hier mooi op.

Vraag me wel af of ze het nu druk krijgen....................
#2 - 17-12-2005, 19:31 uur

B-man

Tja maar wel slim!!! Het gezegde "de 1 zijn dood, de ander zijn brood" gaat hier mooi op.Ja maar of je het nu zo letterlijk moet nemen...

B-man
#3 - 17-12-2005, 19:33 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

MiamiHeat

Tja maar we hebben hier wel met Amerika te maken..............uitersten liggen daar vaak heel ver uit elkaar :-[
#4 - 17-12-2005, 19:40 uur

Chiefram

Ik zag het twee of drie dagen geleden op TV. Inderdaad gaat er daar een touringbus rond, maar je vergeet er wel bij te vertellen dat van elke ticket er een gedeelte naar de slachtoffers van de ramp gaat.

Okay, ik heb ook gemengde gevoelens hierover, maar aan de andere kant is het zo gek nog niet. Zo leren de mensen die nog nooit een ramp hebben meegemaakt misschien wel eens beseffen hoe het in zo'n gebied is en trekken ze misschien wel sneller de portemonee om de slachtoffers te helpen. Op TV (journaal) zien de beelden er altijd zo 'ver van mijn bed show' achtig uit. Dit zal wel indruk maken denk ik.

Maar ook de opmerking "de een z'n dood is de ander z'n brood' vind ik ook toepasselijk, maar vind ik ook kunnen. Handel is handel en als mensen er voor betalen, waarom dan niet? Als hun het niet doen, doet een ander het wel... Dit is altijd met alles al zo geweest.

Het is wel gemakkelijk om te zeggen dat zoiets niet kan, maar staan we zelf niet met onze voeten op de rem als er op de andere baan een ongeluk gebeurd is? Willen we ook niet het liefst met onze neuzen er bovenop staan, om te zien hoe erg de schade is, wat er precies aan de hand is en of er gewonden zijn of doden en hoe erg dit wel niet is? Zouden wij ook niet het liefst een tribune om een ernstig ongeval willen hebben, zodat je alles goed kunt bekijken?
#5 - 17-12-2005, 21:26 uur

Kinneret

Je moet er toch iets positiefs uithalen. Kun je wel zielig vinden maar degene die bij die tourbus aan het werken zijn zouden anders mischien ook wel in de prullebakken gaan zitten duiken, en dan kunnen we dat ook weer zielig gaan vinden.
#6 - 17-12-2005, 23:17 uur

Jez

Waar is het woord "ramptoerisme" ontstaan.....? Wij Nederlanders kunnen er ook wat van. Mijn 1e reactie was ook "dat kun je niet maken". Maar als inderdaad een deel van de opbrengsten naar de slachtoffers gaat en er hierdoor mensen aan het werk kunnen, dan vind ik het wel een goed initiatief.
#7 - 18-12-2005, 00:00 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

persianBrit

het klinkt luguber op het eerste gezicht maar gelukkig gaat een deel van de inkomsten naar de slachtoffers, so it's not that bad!

#8 - 18-12-2005, 12:16 uur

Johan

Er gaat inderdaad een deel naar opbouw en herstel maar of die drie dollar nou de moeite waard is?????
Kan natuurlijk de verhoudingen niet controleren maar echt veel is ut niet!

Groet

Johan
#9 - 18-12-2005, 12:21 uur

Jez

Er gaat inderdaad een deel naar opbouw en herstel maar of die drie dollar nou de moeite waard is?????
Kan natuurlijk de verhoudingen niet controleren maar echt veel is ut niet!

Groet

Johan

Tja, zo gaat het meestal met giften: een minuscuul deel komt bij de slachtoffers terecht, en waar de rest blijft ???
#10 - 18-12-2005, 12:54 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Kinneret

In de ferrari van de directeur van de des betreffende organisatie  :(
#11 - 18-12-2005, 15:04 uur

Chiefram

In de ferrari van de directeur van de des betreffende organisatie  :(

Waarom niet? Die man mag gerust een Ferrari rijden hoor, ook al heeft hij dit verdient aan de tourings die hij doet. Als hij er zelf een Ferrari aan over kan houden, dan zijn er ook heel wat dollars (ook al zijn het er maar '3' per ticket) richting de slachtoffers gegaan.

We moeten niet zo kijken naar wat een ander heeft. Willen we zelf een Ferrari hebben (want daar komt het wel op neer), dan hadden we zelf maar een touringbedrijf moeten opzetten in dat gebied. Maar omdat niemand dat doet, deed hij het wel.
#12 - 18-12-2005, 17:51 uur

Jez

In de ferrari van de directeur van de des betreffende organisatie  :(

Waarom niet? Die man mag gerust een Ferrari rijden hoor, ook al heeft hij dit verdient aan de tourings die hij doet.

Ehm, dit gaat niet over de eigenaar van dat touringcar bedrijf in New Orleans, maar over directeuren van liefdadigheidsorganisaties in het algemeen. Hoe vaak hoor je niet wat er daadwerkelijk aan inzamelingsgeld naar de slachtoffers is gegaan en hoeveel er aan de strijkstok is blijven hangen? Correctie: dat hoor je meestal niet  :icon_mad:
#13 - 18-12-2005, 23:20 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Kinneret

Dat was inderdaad wat ik bedoelde, als je zo eens in de krant leest over die organisaties wat die directeuren en andere hoge pieten in een dergelijke organisatie verdienen val je toch echt van je stoel... En ik ben benieuwd waar alle euro's van giro 555 gebleven zijn. Ik geloof niet dat het allemaal naar Azie is gestuurd. Ik vind het prima als de leiders van zulke organisaties hun boord op de plank leggen met hun bezigheid, maar het kan ook te veel. ( in veel gevallen  :()
#14 - 19-12-2005, 14:36 uur

Chiefram

Wat is te veel?

Ik zou ook (als ik iets op touw zou zetten) zorgen dat ik er zelf goed aan over zal houden. Waarom niet? Ik wil nog steeds een mooie Bentley Azur op mijn driveway hebben staan!  ;D ;)

Zonder dollen, waarom moeten we altijd kijken naar wat iemand anders er aan over heeft gehouden? Laat die mensen lekker genieten van wat er aan de strijkstok is blijven hangen. Dit zou iedereen doen (jullie ook), als je die gelegenheid zou hebben. Ik wel tenminste...

 :D ;)
#15 - 19-12-2005, 16:37 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15