Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Duizenden homohuwelijken San Francisco ongeldig

Discussie gestart

Wop

Duizenden homohuwelijken San Francisco ongeldig

Uitgegeven: 12 augustus 2004 20:47

SAN FRANCISCO - Het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Californië heeft donderdag meer dan 4000 homohuwelijken die in San Francisco zijn gesloten, ongeldig verklaard. Volgens het hof heeft de stad onrechtmatig gehandeld door de huwelijken toe te staan, omdat de wetgeving van de staat huwelijken van personen van hetzelfde geslacht niet erkent.

De burgemeester van San Francisco, dat bekendstaat om zijn grote gemeenschap van homoseksuelen, bracht in heel de Verenigde Staten een heftige discussie op gang door homoseksuele paren de kans te geven te trouwen. Van deze mogelijkheid maakten 4037 stellen gebruik. Na vier weken maakte het hooggerechtshof aan deze praktijk een einde, totdat het over de toelaatbaarheid van het homohuwelijk zou hebben beslist.
#1 - 13-08-2004, 10:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15