Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Duizendste executie in VS uitgevoerd

Discussie gestart

Wop

RALEIGH - In de Verenigde Staten is vrijdagochtend de duizendste executie voltrokken sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976. Kenneth Lee Boyd kreeg een dodelijke injectie wegens een tweevoudige moord in 1988. Hij stierf om 08.15 uur (Nederlandse tijd), verklaarde een woordvoerder van het gevangeniswezen.Gouverneur Mike Easley van North Carolina weigerde vier uur voor de voltrekking van het vonnis clementie te verlenen. "Nadat ik zorgvuldig de feiten en omstandigheden heb bestudeerd, heb ik geen dwingende reden gevonden clementie te verlenen", aldus de politicus. Eerder op donderdag verwierp het Amerikaanse Hooggerechtshof een laatste beroep van de 57-jarige Boyd.

Nummer duizend

Volgens zijn advocaat was Boyd klaar om te sterven. "Hij maakt zich alleen zorgen dat wie hij is, overschaduwd zal worden door het bizarre toeval dat hij nummer duizend is. Hij zei het zelf het beste: 'Ik ben een persoon, en geen statistiek'," zei raadsman Thomas Maher van tevoren.

Biefstuk

Boyds laatste maal bestond uit biefstuk, gebakken aardappel met room, een salade en cola, zonder een toetje. De laatste uren van zijn leven bracht de terdoodveroordeelde door met zijn familie. Daarna werd hij naar de executieruimte gebracht, waar hij op een brancard werd vastgebonden.

Boyd kreeg drie middelen toegediend: n om hem in slaap te brengen, vervolgens een middel om hem te verlammen en de laatste dosis om zijn hart te laten stoppen. Vijf minuten daarna werd hij officieel dood verklaard.

Demonstratie

Buiten de gevangenis hielden demonstranten een wake als verzet tegen de executie. Daarbij werden zestien mensen gearresteerd, omdat ze te dicht bij de gevangenispoort kwamen.

Boyds executie wordt vrijdag op de voet gevolgd door de 1001e voltrekking van een doodsvonnis. In South Carolina sterft om middernacht (Nederlandse tijd) Shwan Paul Humphries door een fatale injectie, wegens de moord op de eigenaar van een buurtwinkel.
#1 - 02-12-2005, 12:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15