Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ergernis over kippen in de media

Discussie gestart

Dusza

Kon niet echt een tittel bedenken die kort genoeg was om te zeggen wat ik wil zeggen.
De laatste tijd valt het mij meer en meer op dat wij zeer regelmatig een bepaald soort van berichtgeving over de VS kunnen lezen, waarbij je je afvraagt wat nou eigenlijk de uiteindelijke bedoeling is.  >:(
Zoals vandaag:

Kip beboet omdat ze straat overstak  ???


De eigenaars van Ophelia, een zwarte Poolse hen, konden hun oren niet geloven toen ze een boete van 45 euro in de bus kregen. Reden: hun kip wandelde illegaal over de straten van Californië.

Volgens de Californische wet is het verboden een veestapel over de weg te laten lopen. Huisdieren ontsnappen echter wel aan die bizarre maatregel.

Uiteindelijk moesten er zelfs advocaten aan te pas komen die kwamen aantonen dat de kip niets met een veestapel te maken had en als pluimvee moest gecatalogeerd worden. Zo werd Ophelia alsnog van alle schuld vrijgepleit.


Het gaat dus over politievertoon bij plassende Nederlanders in damestoiletten, overstekende kippen, politie die kleuter in de boeien slaat,enz....
Moet je dan nog verbaasd zijn dat mensen je raar aankijken als je zegt dat je overweegt om in Amerika te gaan wonen?
Want 'Jan met de Pet' krijgt toch wel een heel belachelijk zicht op de States. Vul het bovenstaande nog aan met berichten over vliegtuigjes die 'verloren' vliegen boven Washington DC, Bush die ondersteboven een boek leest, ...

(zo, nu is't van mij af, dat doet deugd)
#1 - 31-05-2005, 13:44 uur

Chiefram

Hahaha... Ik vind het altijd weer grappig om dit soort verhaaltjes te lezen. Ik wimpel ze af met een brede glimlach, terwijl ik weet dat dit ook weer echt typisch Amerikaans is. Ik zie er de humor wel van in en de serieusheid van de politie hier.

Zo was er een jaar of 2 a 3 geleden in Nederland op het journaal (zal ik nooit meer vergeten) een stukje over de politie die een dode stier die langs de kant van de weg lag, bekeurde. Het was namelijk verboden om je voertuig langs de kant van de weg te parkeren.

De politie vond de dode stier dus hetzelfde als een voertuig en had daar dus niet mogen 'liggen'.

Ja sorry hoor, maar ik kwam niet meer bij van het lachen! Nu nog steeds, als ik er weer aan terug denk.
#2 - 31-05-2005, 16:08 uur

PetraVS

Ach ja, in een land met bijna driehonderd miljoen mensen gebeuren natuurlijk heel vreemde dingen en de gewone dagelijkse heel normale dingen zijn niet leuk om over te schrijven.
Maar waarom die vliegtuigjes boven Washington daarbij horen snap ik niet, Dusza.  Gezien wat de stad op 9/11 heeft meegemaakt is het toch heel begrijpelijk, dat dat soort dingen paniek zaaien  ???.
#3 - 31-05-2005, 17:49 uur
« Laatst bewerkt op: 31-05-2005, 17:50 uur door PetraVS »

Dusza

Maar waarom die vliegtuigjes boven Washington daarbij horen snap ik niet,

Ik vermeld dat, omdat ze het in de pers vaak brengen op zo'n toontje van:
er vliegen daar een paar sukkels, hoe ze in hemelsnaam hun vliegbrevet halen in dat apenland, god mag het weten, en die sukkels zijn dus in staat om die hele boel in rep en roer te zetten omdat ze daar zo paranoia zijn dat ze overal wel een aanslag in zien".
Het is dat toontje dat ik niet fair vind.
Vandaag ook weer: "Meisje van 9 vermoordt meisje van 11 met een keukenmes in New York".
Is dat nou werkelijk zo relevant voor de gebeurtenissen van die dag in gans de wereld dat ze net dŕt bericht plaatsen?
Maar het is zoals jullie zeggen: eigenlijk moet je het naast je neerleggen...
Toch krijg je door dat soort van berichtgeving wel telkens de idee dat je je tegenover mensen moet verdedigen waarom je in Amerika wilt wonen.
'k Zal proberen om jullie goede raad na te leven, en eens mijn hoofd te schudden als ze me over zoiets aanspreken.
#4 - 01-06-2005, 09:16 uur

Chiefram

Ik begrijp precies wat je bedoelt!

Ik krijg vanuit Nederland soms ook (van vrienden) sarkastische emails en foto's opgestuurd van werkelijk nergens op slaan van zaken die in Amerika hebben plaatsgevonden. Dit is niet hatelijk bedoeld van ze, maar ze willen me wel telkens onder mijn neus wrijven naar wat voor 'achterlijk' land wij verhuisd zijn. Ik kan er zelf wel om lachen, want het is inderdaad achterlijk wat er hier soms gebeurt, maar ja... bijna 300 miljoen mensen, dan kun je van alles wel verwachten, hahaha...

Maar inderdaad, om dit soort berichten in Nederland in de media te gooien is natuurlijk zielig. Alsof er in Nederland niet een meisje van 9 iemand kan doodsteken met een mes. Alsof het weer typisch Amerikaans is...
#5 - 01-06-2005, 18:33 uur
« Laatst bewerkt op: 01-06-2005, 18:33 uur door Chiefram »

Jez

Men vergeet ook voor het gemak vaak dat Nederland een minuscuul landje is, vergeleken met Amerika. Natuurlijk gebeuren er in Amerika percentage-gewijs meer gekke dingen. Maar als je dat percentage verhoudingsgewijs doorrekent naar de gekke dingen die hier gebeuren (meisje Savannah bijvoorbeeld), dan betwijfel ik of het Amerika-percentage wel hoger is dan dat van Nederland...........
#6 - 01-06-2005, 21:00 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Loek

Vergelijk dan Amerika met Europa. Die vergelijking is meer realistisch, en dan kom je mogelijk net zoveel "vreemde" zaken tegen.  Maar ja, dan zeggen ze weer: "dat is in Italie, niet in Nederland".  Kom op Nederland, jullie horen toch bij Europa?  (Tenminste als jullie "JA" stemmen  :P)
#7 - 01-06-2005, 21:19 uur

Kinneret

En gelijk hebben jullie, In nederland vind men het typisch Amerikaans en zeggen ze dat zoeits nooit in Nederland zou gebeuren .... AHUM! Hier word een politicus en een bekende nederlander die voor zijn mening uitkomt vermoord... Dat is al ( voor zover ik weet ) heel lang niet in Amerika gebeurt. En wat te denken over die leraar die een jaar geleden werk vermoord? Dit kan gewoon overal op de wereld gebeuren en als zoiets in Amerika gebeurt is het weer typisch Amerikaans? En wat te denken idd van de grootte van het land en de bevolking, ik vind dat typische amerikaans onzin! Die gare wetten zijn bijv. wel typisch Amerikaans, en dat is ook echt om te lachen, voor degene die het nog niet eerder hadden gezien: www.dumblaws.com je zult je helemaal dubbel lachen   ;D
#8 - 01-06-2005, 21:31 uur
« Laatst bewerkt op: 01-06-2005, 21:34 uur door Meinthebox »

Jez

Vergelijk dan Amerika met Europa. Die vergelijking is meer realistisch, en dan kom je mogelijk net zoveel "vreemde" zaken tegen.  Maar ja, dan zeggen ze weer: "dat is in Italie, niet in Nederland".  Kom op Nederland, jullie horen toch bij Europa?  (Tenminste als jullie "JA" stemmen  :P)


Het is zojuist NEE geworden............
#9 - 01-06-2005, 21:39 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Bakvet

Vanochtend op het nieuws op de radio gehoord. Ook politieagenten kunnen nu ook een boete krijgen als ze te hard rijden. Om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal slachtoffers te beperken mogen agenten voortaan niet meer dan 20 km/u te hard rijden als ze iemand achtervolgen. Gaan ze toch harder, dan krijgen ze een bekeuring wegens te snel rijden.

Dus boeven van Nederland, doe even niet flauw, voortaan niet meer met 100 km door de bebouwde kom heen scheuren, want dan kunnen ze jullie niet bijhouden!

(De politie die zichzelf boetes oplegt. Ze kunnen mij veel wijsmaken maar dit gaat te ver :-\ )

#10 - 01-06-2005, 23:29 uur

Jez

Goed, dan rij ik in het vervolg ipv 130k/u op de snelweg 145k/u. Ben ik in elk geval safe voor achtervolgingen.
Het is toch ook te gek ook!
#11 - 02-06-2005, 00:03 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

Men vergeet ook voor het gemak vaak dat Nederland een minuscuul landje is, vergeleken met Amerika. Natuurlijk gebeuren er in Amerika percentage-gewijs meer gekke dingen. Maar als je dat percentage verhoudingsgewijs doorrekent naar de gekke dingen die hier gebeuren (meisje Savannah bijvoorbeeld), dan betwijfel ik of het Amerika-percentage wel hoger is dan dat van Nederland...........

Uhhh... hier klopt iets niet... Percentage gewijs (zeg je) gebeuren er in Amerika meer gekke dingen, terwijl je aan het eind zegt dat je het betwijfeld of dat wel zo is in vergelijking met Nederland.

 ;D ;)
#12 - 02-06-2005, 00:33 uur

Jez

Ja,ik ben dus blond, en zoals jullie ondertussen wel weten, is rekenen niet mijn sterkste kant. Ik WIST dat ik niet met woorden als "percentage" en "verhoudingsgewijs" aan moest komen, want dan raak ik zelf al in de war........... ;D ;D ;D ;D ;D

Wat ik bedoel is: we dčnken dat er in Amerika meer gekke dingen gebeuren, omdat het aantal gevallen hoger ligt. Maar aangezien dat land vele malen groter is dan Nederland, betwijfel ik of het percentage-gewijs (aantal gevallen gedeeld door aantal inwoners) (of andersom, dat weet ik dus weer niet) vaker voorkomt in Amerika.

Ik snap mij nog, jullie ook  ???
#13 - 02-06-2005, 19:23 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

HAHAHAHA !!!!!!

Jez, je bent LIEF !!! HAHAHAHA
Prachtig! Ik vind het altijd weer heerlijk om naar je te luisteren.

HAHAA

 ;) :D ;D ;)
#14 - 02-06-2005, 23:33 uur

Jez

Thanx  :-[ ;D

#15 - 05-06-2005, 00:15 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15