Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Euro op recordhoogte

Discussie gestart

Wop

Euro op recordhoogte

AMSTERDAM-De euro is vrijdag door de psychologisch belangrijke grens van 1,20 dollar gebroken. De Europese munt noteerde 1,2015 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds de introductie van de euro begin 1999. Vorige week raakte de euro heel even de grens van 1,20 dollar.

Volgens analisten daalt de vraag naar de dollar, omdat investeerders niet langer bereid zijn de enorme schuldenberg van de Amerikaanse overheid te financieren. Daarnaast staat de dollar al maanden onder druk door groeiende bezorgdheid over de enorme tekorten op de handelsbalans van het land. Bovendien denken beleggers dat de Verenigde Staten de sterke economische groei van 8,2 procent in het vorige kwartaal niet kunnen vasthouden.

Handelaren zeggen dat de koersuitslag wordt versterkt door de zeer lage volumes waarmee de valutamarkten op dit moment handelen. Dat komt mede omdat de markten in de Verenigde Staten slechts een halve dag geopend zullen zijn. Er is nauwelijks aanbod van dollars waardoor de eurokoers ook bij een lage vraag naar de Europese munt flink stijgt. Toch verwachten de meeste handelaren dat de stijging blijvend zal zijn.

De stijging van de euro is des te opmerkelijker omdat veel analisten eerder deze vreesden voor het vertrouwen in de Europese munt door beleggers. Reden was het uitblijven van straffen voor Frankrijk en Duitsland voor het schenden van het stabiliteitspact. In dit Europese verdrag beloven lidstaten de staatschuld binnen de perken te houden om de hardheid van de euro niet te schaden.
#1 - 29-11-2003, 09:44 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15