Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Florida maakt zich op voor tweede orkaan

Discussie gestart

Wop

Florida maakt zich op voor tweede orkaan

 

MIAMI - Bijna drie weken nadat de orkaan Charley een verwoestend spoor over Florida heeft getrokken, maken de inwoners van de Amerikaanse staat zich op voor een tweede natuurramp. De oostkust van de 'Sunshine State' kan vrijdagavond of zaterdagochtend de volle laag van de orkaan Frances verwachten, waarschuwde het National Hurricane Center woensdag.

Volgens het centrum dreigt de orkaan "extreme schade" te gaan veroorzaken. Als Frances in Florida aan land gaat, is het voor het eerst in meer dan honderd jaar dat een Amerikaanse staat binnen een jaar door twee zeer zware orkanen wordt getroffen.


Evacuatie

Circa 300.000 bewoners van laaggelegen delen langs de oostkust van Florida moeten uiterlijk donderdagmiddag een veilig heenkomen hebben gezocht. Vermoedelijk krijgen donderdag nog eens honderdduizenden mensen de opdracht huis en haard te verlaten.

Scholen en overheidsgebouwen

In zuidoostelijk Florida zijn vanaf donderdag vele scholen en overheidsgebouwen gesloten. In vele plaatsen begonnen bewoners woensdag noodrantsoenen in te slaan.

De tropische storm trok in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) met windvlagen tot 220 kilometer per uur over de Britse Turks- en Caicoseilanden. De autoriteiten op de Bahama's hebben de bewoners van de eilanden die het meeste gevaar lopen dringend opgeroepen zich in veiligheid te brengen.

De orkaan valt momenteel in schaal 4 van de zogeheten Saffir & Simpson-schaal. Hij geldt daarmee als 'zeer krachtig'. Frances kan daken wegblazen en veel waterschade aanrichten in gebouwen aan de kust. Hulpverleners Gezien zijn omvang zal de orkaan vermoedelijk grote delen van Florida teisteren met harde windvlagen, slagregens en tornado's. Op het schiereiland zijn nog 3000 hulpverleners bezig met het opruimen van de schade van Charley. Deze orkaan, eveneens ingeschaald in klasse 4, haalde op 13 augustus fors uit in zuidwestelijk Florida. Het natuurgeweld kostte vermoedelijk 27 personen het leven. Charley verwoestte tienduizenden huizen en richtte voor miljarden dollars schade aan.
#1 - 02-09-2004, 10:21 uur

Deion

Lekker zeg, mijn collega vertrekt zaterdag naar Florida. Zal dit wel ff doorgeven aan hem. Hij gaat naar Orlando, weet niet of de orkaan daar ook komt.
#2 - 02-09-2004, 11:30 uur

heivalido

ja leuk, ik heb vrienden in Florida, gelukkig aan de west kust, ze hebben al genoeg stress achter de rug van Charley. hopen dat dit keer mee valt bij hun. Ik ga meteen even kijken op de pinpoint doppler 9000 op www.baynews9.com om te kijken hoe het er aan toe gaat.
#3 - 02-09-2004, 19:28 uur

Deion

Vandaag mijn collega gesproken die morgen (zaterdag) naar Orlando zou vliegen voor 3 weken. Reis is geannuleerd en ze moeten nu wachten tot na het weekend en hopen dat er niet al te veel schade is en dan kunnen ze vrijdag nog vertrekken. Eerder kan niet omdat alle vluchten dan vol zitten. Ze hadden de koffers al ingepakt ! Daar word je niet vrolijk van.
#4 - 04-09-2004, 01:50 uur

Mariya

Een Amerikaanse vriendin van mij, die in Florida woont, moest vluchten. Zij en haar man moesten zoveel mogelijk proberen mee te nemen, maar moeten teveel dingen achter laten. Wanneer Frances is gepasseerd, zal hun huis er waarschijnlijk niet meer staan!!
#5 - 04-09-2004, 17:04 uur

heivalido

en wij hebben vandaag post gehad waardoor we heel waarschijnlijk naar florida kunnen emigreren. En geen Charley of Frances die me tegen houdt. Ik wens wel alle gedupeerden heel veel sterke, 2 in een maand is toch echt 2 te veel.
#6 - 05-09-2004, 00:33 uur

heivalido

Ik zit nu te kijken op www.baynews9.com en zie nu pas hoe enorm deze orkaan is, 3 keer groter dan charley, en onze vrienden krijgen dit keer echt een direct hit.  :( eng hoor.
#7 - 05-09-2004, 00:58 uur

Deion

Op cnn.com staat dat er een toename is in orkanen de laatste jaren en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar meer zal worden. Door opwarming van de aarde warmt ook het zeewater op wat weer effect heeft op het ontstaan van deze dingen.
Koop een stevig huis zou ik zeggen  ;)
#8 - 05-09-2004, 10:59 uur

heivalido

Frances raast as we speak over tampa, op de tower cams van www.baynews9.com is goed te zien hoe erg de storm is. Ik ben benieuwd hoe het er morgen uit zien in de bay area.
#9 - 05-09-2004, 22:55 uur

gary787

Iinmiddels is Frances weg en nu is nummer 3 in aantocht: Ivan.
Komend weeked zou hij Florida kunnen bereiken. Dit hurricane seizoen is wel heel erg aktief :(
#10 - 08-09-2004, 00:36 uur

Deion

Vakantie van mijn collega is definitief geannuleerd. Vandaag gaat hij weer werken en dan gaan ze boeken voor half november. Dan zal het meeste wel weer in orde zijn daar.
#11 - 08-09-2004, 10:41 uur

Bakvet

 :( Het is inderdaad zuur zo'n orkaan. In een half dagje is het voorbij, maar dagen van te voren en dagen erna heb je last van slecht weer. Het kan je vakantie goed verzieken. Je hoeft niet eens in de buurt te zitten, het weer wordt over enorme afstanden negatief beinvloed. Vaak merken we zelfs in Europa de gevolgen er nog van.
#12 - 08-09-2004, 22:56 uur

PetraVS

Klopt, we hebben hier in Virginia vandaag en morgen Frances op bezoek.  Ik dacht, dat het allemaal wel mee zou vallen, maar heb een groot deel van de dag in de basement doorgebracht vanwege tornado gevaar :(.
Ik hoop, dat Ivan een plotselinge dood sterft!
#13 - 09-09-2004, 03:43 uur

heivalido

zo, ik weet niet of je Ivan al gezien hebt, die is nog groter wat oppervlakte betreft dan frances. Alleen lijkt Ivan Florida net te missen en over de golf van mexico te gaan, maar ja, de routes zijn moeilijk te voorspellen. en na Ivan komen er nog wel een paar is te zien op de caribische satteliet.
#14 - 10-09-2004, 19:40 uur

gary787

De laatste voorspellingen zien er niet goed uit voor Florida..

Op dit moment is Ivan bezig om Jamaica te verwoesten, nadat eerder deze week op Grenada meer dan 90 % (!) van de huizen beschadigd/vernietigd werden.
Ivan is nu een categorie 5 hurricane met windsnelheden dik boven de 200km/h!

Actuele hurricane info vind je hier:

http://www.nhc.noaa.gov
#15 - 11-09-2004, 05:31 uur

leden:

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15