Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Fusie US Airways en America West gaat door

Discussie gestart

Wop

Fusie US Airways en America West gaat door

Uitgegeven: 20 mei 2005 10:56
SAN FRANCISCO - De fusie tussen de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen US Airways en America West is rond. Beide ondernemingen kondigden donderdag na het sluiten van de effectenbeurzen aan hun krachten te bundelen. Daarmee ontstaat de op vijf na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten.

De fusie is min of meer uit nood geboren. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben financiŽle problemen en US Airways heeft al twee keer uitstel van betaling moeten aanvragen. De nieuw te vormen luchtvaartonderneming gaat US Airlines heten. US Airlines hoopt in de nieuwe formule beter te kunnen concurreren met prijsvechters in de VS, zoals Southwest Airlines.

Vliegroutes

De vliegroutes van US Airways en America West vullen elkaar prima aan. US Airways is vooral actief in het oosten van de VS en America West is sterk in het westen van het land. Samen hebben ze ruim vierhonderd vliegtuigen, waarvan er ongeveer zestig worden afgestoten. Aangenomen wordt dat ook de personeelssterkte wordt verminderd, al verwacht topman Douglas Parker van America West geen massaontslagen.

De komst van US Airlines is geen leuk nieuws voor andere grote luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten, zoals Delta, Northwest Airlines en United Airlines. Die zagen zich de afgelopen maanden gedwongen bezuinigingen door te voeren. De donderdag aangekondigde fusie is de eerste sinds American Airlines vier jaar geleden het failliete Trans World Airlines overnam.

Injectie

De nieuw te vormen luchtvaartmaatschappij krijgt een financiŽle injectie van een groep investeerders. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljard dollar. Een deel daarvan (250 miljoen dollar) komt van de Europese vliegtuigbouwer Airbus, de grote concurrent van het Amerikaanse Boeing.
#1 - 20-05-2005, 11:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15